Την πάτησαν όσοι Αγρότες ενοικίασαν γη με δικαιώματα στο ΟΣΔΕ

Δήλωση Αν.Γραμματέων Αγροτικού Μανόλη Χαιρέτη και Γιάννη Γλετζάκη για την κατάφωρη αδικία σε αγρότες που ενοικίασαν γη με δικαιώματα (φόρμα 6). :

 

«Το αδιέξοδο, στο οποίο η κυβερνητική πολιτική του κ.Τσίπρα έχει οδηγήσει τους Έλληνες αγρότες, παρατείνεται από την ανικανότητα και απροθυμία της Κυβέρνησης να δοθεί λύση στην ύψιστη αδικία που υφίστανται χιλιάδες αγρότες που ενοικίασαν γη με δικαιώματα (φόρμα 6), αλλά δεν έχουν λάβει καμία επιδότηση από το 2015 μέχρι σήμερα.

Αντί να δοθεί ουσιαστική λύση σε αυτή την κατάφωρη αδικία των τελευταίων ετών σε βάρος των αγροτών της φόρμας 6, έρχονται ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ να δηλώσουν ευθαρσώς ότι χρήματα θα δοθούν μόνο για το 2017, καθώς «ο κοινοτικός κανονισμός δεν επιτρέπει να αποδοθούν αναδρομικά δικαιώματα προηγουμένων ετών!!!». Τώρα το θυμηθήκατε κύριοι;; Γιατί παραλείψατε να ενημερώσετε ενδελεχώς τους παραγωγούς που θα ενοικίαζαν σε σχέση με τα ισχύοντα;;

Γιατί δεν έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι στις ΕΑΣ για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, έστω, για το 2017; Γιατί δεν αποδίδονται στους αγρότες αυτούς μέρος των ποσών από την απώλεια των δικαιωμάτων που φέτος δεν ενεργοποιήθηκαν και εκτιμάται ότι ανέρχονται σε πάνω από 20 εκ. Ευρώ πανελλαδικά;; Επιτέλους κύριοι κυβερνώντες, δραστηριοποιηθείτε, διορθώστε τις αδικίες από παραλείψεις του δημοσίου και αφήστε τις προφάσεις!»

Δήλωση Αν.Γραμματέων Αγροτικού Μανόλη Χαιρέτη και Γιάννη Γλετζάκη για τις ασφαλιστικές εισφορές από αγρότες αντί για καταβολή συντάξεων. «Επιτέλους τέλος στην ιδιότυπη ομηρία χιλιάδων αγροτών και κτηνοτρόφων  ασφαλισμένων στον πρώην ΟΓΑ, γεννηθέντων το 1950!! Ενώ θα έπρεπε από την 1η Ιανουαρίου 2017 να τους χορηγούνταν οι συντάξεις από τον ΕΦΚΑ, αυτό δεν συνέβαινε.

Αντιθέτως, υποχρεούνταν να καταβάλουν κανονικά τις ασφαλιστικές τους εισφορές, σύμφωνα με τα σχετικά ειδοποιητήρια, που τους είχαν σταλεί. 6 μήνες μετά, επιτέλους, «ξύπνησαν» στην Κυβέρνηση! Η σχετική εγκύκλιος του αρμόδιου Υφυπουργού Εργασίας διορθώνει – θεωρητικά τουλάχιστον – το λάθος αυτό, αναγνωρίζοντας, χωρίς ντροπή, ότι οι αγρότες δεν έπρεπε να είχαν καταβάλει τις εισφορές αυτές.

Μένει μόνο να δούμε αν και πότε θα επιστραφούν στους αγρότες τα παρατύπως καταβληθέντα ποσά των ασφαλιστικών εισφορών… Παραμένει, επίσης, η θλιβερή πραγματικότητα ότι, από την αρχή του έτους καμία αγροτική σύνταξη δεν τους έχει ακόμη καταβληθεί…»

 

 

Πηγή: cretalive.gr

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

  • Σημαντικά στοιχεία για την σωστή λίπανση των ελαιόδεντρων προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο της παρενιαυτοφορίας (η κατάσταση όπου ενώ το δέντρο βρίσκεται σε πλήρη καρποφορία, την επόμενη χρονιά παρατηρείται απότομη πτώση της παραγωγής του) παρουσιάζει πρόσφατη διεθνής πανεπιστημιακή έκθεση.

  • Στη δημιουργία ενός αισθητήρα με τη μορφή ταινίας, ο οποίος είναι σε θέση να δώσει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τις ποσότητες του νερού που απορροφούν και μετακινούν τα φυτά (από τις ρίζες έως τα φύλλα) δημιούργησαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Αϊόβα των Ηνωμένων Πολιτειών.

  • Η Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων (ΑΠΧ) απειλεί να εξαπλωθεί στην Ευρώπη. Τι θα πρέπει να γνωρίζετε

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!