ΕΛΓΟ Δράμας: Ημερίδα για το έντομο Diabrotica virgifera

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Το έντομο Diabrotica virgifera στον αραβόσιτο, στους Νομούς Δράμας, Καβάλας και Σερρών. Ενημέρωση - ορθή αντιμετώπιση», διοργανώνει το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ, σε συνεργασία με τη Δ.Α.Ο. & Κ. της Π.Ε. Δράμας και το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας, στη Δράμα. 

 

Η ημερίδα θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου και ώρα 18:00, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ), στο 5ο χλμ. Δράμας-Θεσσαλονίκης.

Εισηγητές στην ημερίδα θα είναι οι γεωπόνοι, Αλεξόπουλος Αλέξανδρος, Δ/νση προστασίας Φυτικής Παραγωγής ΥΠ.Α.Α.Τ., Κωνσταντίνος Β. Σίμογλου, Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Δράμας, Μυλωνόπουλος Ιωάννης, Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Σερρών και Αδαμίδου Ζωή, Π.Κ.Π.Φ.& Π.Ε. Καβάλας.

Η ημερίδα γίνεται με αφορμή, την πληθυσμιακή έξαρση που εμφάνισε το έντομο Διαβρώτικα, στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας, τη φετινή καλλιεργητική περίοδο στην καλλιέργεια του αραβοσίτου. Το κολεόπτερο (σκαθάρι) Diabrotica virgifera, είναι είδος ενδημικό της Β. Αμερικής, το οποίο εισήλθε στην Ευρώπη το 1993 και έκτοτε, έχει εξαπλωθεί  σχεδόν σε όλες τις χώρες της Γηραιάς Ηπείρου όπου καλλιεργείται ο αραβόσιτος. Στη χώρα μας εντοπίστηκε πρώτη φορά το 2009 και έκτοτε η παρουσία του επικεντρώνεται στη Μακεδονία. Κατά τη φετινή καλλιεργητική περίοδο, εμφάνισε έξαρση προκαλώντας ζημιές στην καλλιέργεια του αραβοσίτου, στους Νομούς Δράμας, Καβάλας και Σερρών. Η ημερίδα γίνεται με σκοπό την ενημέρωση των αγροτών της Αν. Μακεδονίας, σχετικά με την βιολογία και τους τρόπους αντιμετώπισης του επιβλαβούς εχθρού του αραβοσίτου. 

 

Η συμμετοχή του κοινού είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον προϊστάμενο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας, κ. Αναστασιάδη Άνθιμο, τηλ 2521058175, e-mail: drogeeka@otenet.gr  

Last modified on Πέμπτη, 28 Σεπτέμβριος 2017 12:41

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!