Κινητοποιούνται για τα διόδια οι Αγρότες του Αιγίου

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι αγρότες της Αιγιαλείας την ημέρα που θα φτάσει στην Πάτρα για το αναπτυξιακό συνέδριο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

 

Οι αγρότες αντιδρούν για τα υπέρογκα, όπως τα χαρακτηρίζουν διόδια της Ολυμπίας Οδού, αλλά και για «τη νέα αύξηση της φορολογίας των αγροτικών νοικοκυριών».

Ήδη έχουν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην Πλατεία Λαύρας και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με άνοιγμα των διοδίων στις 12 Νοεμβρίου στα σταθμό του «Ελαιώνα» όπως αναφέρει το patrastimes.gr.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Στην Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήσαμε την 1/10/2017  πήραμε ομόφωνη απόφαση για δυναμική κινητοποίηση την ημέρα άφιξης του πρωθυπουργού στο αναπτυξιακό συνέδριο  στην Πάτρα.

Η διοίκηση του Συλλόγου έχει έρθει σε επικοινωνία και με άλλους αγροτικούς συλλόγους, Ομοσπονδίες , και φορείς ώστε από κοινού να διοργανώσουμε το συλλαλητήριο για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας και να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας στην νέα αύξηση της φορολογίας των αγροτικών νοικοκυριών, τις αυξημένες εισφορές στον ΕΦΚΑ και ΕΛΓΑ, τον ΕΝΦΙΑ, τον ΦΠΑ, το υψηλό κόστος παραγωγής και τις χαμηλές τιμές των αγροτικών προϊόντων.

Η περίφημη "δίκαιη ανάπτυξη" που εξαγγέλλει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση από περιφέρεια σε περιφέρεια μεταφράζεται  και  στα υπέρογκα διόδια της Ολυμπίας Οδού  που επιβαρύνουν επιπλέον τους μικρομεσαίους αγρότες και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Οι Οδικοί Άξονες, μετατρέπονται έτσι σε εργαλείο στα χέρια του μονοπωλιακού κεφαλαίου που δημιουργεί  πιο δυσμενείς όρους παραγωγής για τους μικρομεσαίους αγρότες, αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για την συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων που είναι πολιτική της ΕΕ και της Κυβέρνησης.

Παλεύουμε για σύγχρονους και ασφαλείς δρόμους, για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.  Δίκαιο αίτημα του λαού η πλήρη κατάργηση όλων των διοδίων.

Στην προοπτική αυτή  προτείνουμε.

Την κατάργηση τώρα όλων των πλευρικών διοδίων.
Την μείωση τώρα 50% στα κεντρικούς σταθμούς
Τα εκπτωτικά κουπόνια (εκπτώσεις για τους ντόπιους κατοίκους που κινούνται μέσα στο 10ωρο) να ισχύσουν πάνω στις νέες μειωμένες τιμές.
Δωρεάν διέλευση των άνεργων, των πολύτεκνων και των ΑμΕΑ.

Καλούμε σε κινητοποιήσεις

Συγκέντρωση:  Την Κυριακή 29/10/2017 στις 11πμ στην Πλατεία Λαύρας και

 

Κλιμάκωση με άνοιγμα των διοδίων στις 12 Νοέμβρη  στο σταθμό του Ελαιώνα.»

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

  • Τεχνητή νοημοσύνη που βοηθά τους νεογέννητους χοίρους να επιβιώσουν τους πρώτους μήνες της ζωής τους, και μετά αποφασίζει ποιες χοιρομητέρες θα πάνε προς σφαγή, έχει αναπτυχθεί και αρχίζει να χρησιμοποιείται σε φάρμες εκτροφής χοίρων στην Κίνα.

  • Σημαντικά στοιχεία για την σωστή λίπανση των ελαιόδεντρων προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο της παρενιαυτοφορίας (η κατάσταση όπου ενώ το δέντρο βρίσκεται σε πλήρη καρποφορία, την επόμενη χρονιά παρατηρείται απότομη πτώση της παραγωγής του) παρουσιάζει πρόσφατη διεθνής πανεπιστημιακή έκθεση.

  • Στη δημιουργία ενός αισθητήρα με τη μορφή ταινίας, ο οποίος είναι σε θέση να δώσει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τις ποσότητες του νερού που απορροφούν και μετακινούν τα φυτά (από τις ρίζες έως τα φύλλα) δημιούργησαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Αϊόβα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!