Ημερίδα: Δυνατότητες και προοπτικές της καλλιέργειας του σουσαμιού - 27/11/2017

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα, «Δυνατότητες και προοπτικές της καλλιέργειας του σουσαμιού», διοργανώνει το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ, στη Δράμα.

 

 Η ημερίδα θα υλοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου και ώρα 17:00, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ), στο 5ο χλμ. Δράμας-Θεσσαλονίκης.

 Εισηγητές στην ημερίδα είναι ο κ. Νικολαΐδης Αβραάμ, γεωπόνος και ο κ. Καλύβας Απόστολος, γεωπόνος ερευνητής, από το Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων, του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

 Το σουσάμι μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική καλλιέργεια για τη χώρα μας, ιδιαίτερα με τις νέες ποικιλίες που επιτρέπουν τη μηχανική συγκομιδή του, με σκοπό να καλύψει σημαντικό μερίδιο των εγχώριων εισαγωγών που αγγίζουν τους 40.000 τόνους σε ετήσια βάση. Η ποιότητα του εγχώριου σουσαμιού αναγνωρίζεται τα τελευταία χρόνια, γεγονός που αποδεικνύεται από την αύξηση της χρήσης του στις μεταποιητικές επιχειρήσεις της χώρας μας, όπου προορίζεται για την παρασκευή χαλβά και ταχινιού, ένα προϊόν που παρουσιάζει αύξηση της κατανάλωσης, λόγω της υψηλής διατροφικής του αξίας. Στην ημερίδα θα αναλυθούν η τεχνική της καλλιέργειας του σουσαμιού και οι εξελίξεις στον τομέα της βελτίωσης των ποικιλιών που υπάρχουν στη χώρα μας, ενώ θα παραστούν και εκπρόσωποι τοπικών μεταποιητικών επιχειρήσεων σουσαμιού.

 Η συμμετοχή του κοινού είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον προϊστάμενο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας, κ. Αναστασιάδη Άνθιμο, τηλ 2521058175, e-mail: drogeeka@otenet.gr  

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!