2η στην Ευρώπη η Ελλάδα στις βρώσιμες ελιές

Δεύτερη ευρωπαϊκή δύναμη μετά την Ισπανία καθιστά την Ελλάδα η παραγωγή της βρώσιμης ελιάς, που καλλιεργείται σε περισσότερο από 1 εκατ. στρέμματα και καταγράφει εξαγωγές πάνω από 200 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

 

Η φετινή περίοδος συγκομιδής εξελίσσεται με θετικό πρόσημο, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς, όπως αποτυπώνεται στο ρεπορτάζ της «Ύπαιθρος Χώρα», επιβεβαιώνονται οι αρχικές εκτιμήσεις για αύξηση της φετινής παραγωγής.

Από εκπροσώπους των παραγωγών και αρμόδιες κατά τόπους ΔΑΟΚ καταγράφονται ποσοστά αυξήσεων που ξεκινούν από 16% και ξεπερνούν ακόμα και το 80%, ενώ για τριπλασιασμό της σοδειάς κάνουν λόγο στη Μαγνησία.

Ωστόσο, μεταξύ των καλλιεργητών επικρατεί προβληματισμός για το πού θα κατευθυνθεί μέρος της συγκομιδής, εξαιτίας της μικροκαρπίας που παρατηρείται λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας, η οποία ρίχνει την τιμή. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Άρτας, όπου, σύμφωνα με την αρμόδια ΔΑΟΚ, από την παραγωγή των 7.800 τόνων περίπου, το 65% θα οδηγηθεί στα ελαιοτριβεία, ενώ μόνο το 35% θα κρατήσουν οι παραγωγοί για επιτραπέζια.

 

 

Πηγή: gargalianoionline.gr 

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

  • Η εποχή της άνοιξης έρχεται όλο και πιο νωρίς στον πλανήτη μας και πουθενά δεν είναι αυτό τόσο αισθητό, όσο στο Βόρειο Πόλο και γενικότερα στα υψηλά γεωγραφικά πλάτη,

  • Τεχνητή νοημοσύνη που βοηθά τους νεογέννητους χοίρους να επιβιώσουν τους πρώτους μήνες της ζωής τους, και μετά αποφασίζει ποιες χοιρομητέρες θα πάνε προς σφαγή, έχει αναπτυχθεί και αρχίζει να χρησιμοποιείται σε φάρμες εκτροφής χοίρων στην Κίνα.

  • Σημαντικά στοιχεία για την σωστή λίπανση των ελαιόδεντρων προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο της παρενιαυτοφορίας (η κατάσταση όπου ενώ το δέντρο βρίσκεται σε πλήρη καρποφορία, την επόμενη χρονιά παρατηρείται απότομη πτώση της παραγωγής του) παρουσιάζει πρόσφατη διεθνής πανεπιστημιακή έκθεση.

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!