120 χιλ. τόνους ανακοίνωσαν οι Πορτογάλοι

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στο Εθνικό Σύστημα Πληροφόρησης Αγροτικών Αγορών (SIMA), αυτή η χρονιά η παραγωγή ελαιολάδου χαρακτηρίστηκε «εξαιρετική».

 

«Την 2017/18 η παραγωγή ελαιολάδου ήταν εξαιρετική, τόσο σε ποσότητα ελαιόκαρπου που συλλέχθηκε, όσο και στην απόδοση σε ελαιόλαδο του ελαιοκάρπου που ήρθε στα ελαιοτριβεία», αναφέρει το SIMA.

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι η μέση τιμή για το χύμα έξτρα παρθένο έφτασε (την περίοδο 24/02/2018 – 04/03/2018) τα 3,85€/kg, ενώ το βιολογικό ελαιόλαδο έφτασε τα 10€/l .

Ακόμα, αξίζει να αναφερθεί ότι οι εξαγωγές ελαιολάδου αυξήθηκαν κατά 30% σε ποσότητα και κατά 54% σε αξία.

Πηγή: vidarural.pt

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

  • Σημαντικές μειώσεις στις αποδόσεις των καλλιεργειών λαχανικών θα υπάρξουν διεθνώς έως τα μέσα του αιώνα, λόγω του συνδυασμού διαφόρων περιβαλλοντικών παραγόντων, όπως η κλιματική αλλαγή, η λειψυδρία και η μείωση της βιοποικιλότητας.

  • Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας "Δάσκαλοι Μελισσοκομίας" απέστειλαν προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και κοινοποίησαν προς τα ΜΜΕ μία ενδιαφέρουσα επιστολή-καταγγελία στην οποία καταγγέλλουν ότι μεγάλο ποσοστό των μελισσοτροφών του εμπορίου είναι ακατάλληλες έως και επικίνδυνες, ενώ παράλληλα επισημαίνουν και την έλλειψη των σχετικών ελέγχων από την πλευρά του Υπουργείου.

  • Έξυπνες εκμεταλλεύσεις που μπορούν όχι μόνο να μεγιστοποιήσουν την παραγωγή των πουλερικών, αλλά ακόμη και να εντοπίσουν τη γρίπη των πτηνών χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, αναπτύσσονται στην Άπω Ανατολή.

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!