120 χιλ. τόνους ανακοίνωσαν οι Πορτογάλοι

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στο Εθνικό Σύστημα Πληροφόρησης Αγροτικών Αγορών (SIMA), αυτή η χρονιά η παραγωγή ελαιολάδου χαρακτηρίστηκε «εξαιρετική».

 

«Την 2017/18 η παραγωγή ελαιολάδου ήταν εξαιρετική, τόσο σε ποσότητα ελαιόκαρπου που συλλέχθηκε, όσο και στην απόδοση σε ελαιόλαδο του ελαιοκάρπου που ήρθε στα ελαιοτριβεία», αναφέρει το SIMA.

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι η μέση τιμή για το χύμα έξτρα παρθένο έφτασε (την περίοδο 24/02/2018 – 04/03/2018) τα 3,85€/kg, ενώ το βιολογικό ελαιόλαδο έφτασε τα 10€/l .

Ακόμα, αξίζει να αναφερθεί ότι οι εξαγωγές ελαιολάδου αυξήθηκαν κατά 30% σε ποσότητα και κατά 54% σε αξία.

Πηγή: vidarural.pt

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

  • Η εποχή της άνοιξης έρχεται όλο και πιο νωρίς στον πλανήτη μας και πουθενά δεν είναι αυτό τόσο αισθητό, όσο στο Βόρειο Πόλο και γενικότερα στα υψηλά γεωγραφικά πλάτη,

  • Τεχνητή νοημοσύνη που βοηθά τους νεογέννητους χοίρους να επιβιώσουν τους πρώτους μήνες της ζωής τους, και μετά αποφασίζει ποιες χοιρομητέρες θα πάνε προς σφαγή, έχει αναπτυχθεί και αρχίζει να χρησιμοποιείται σε φάρμες εκτροφής χοίρων στην Κίνα.

  • Σημαντικά στοιχεία για την σωστή λίπανση των ελαιόδεντρων προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο της παρενιαυτοφορίας (η κατάσταση όπου ενώ το δέντρο βρίσκεται σε πλήρη καρποφορία, την επόμενη χρονιά παρατηρείται απότομη πτώση της παραγωγής του) παρουσιάζει πρόσφατη διεθνής πανεπιστημιακή έκθεση.

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!