Μεγάλο πλήγμα στα ελαιόδεντρα της Ιταλίας

Ελλείψει επίσημων στοιχείων για το μέγεθος των ζημιών που προκάλεσε το κύμα ψύχους που προήλθε από τη Σιβηρία και ñeplhje την Ιταλία στις αρχές Μαρτίου, η ιταλική ελαιοκομική οργάνωση Unaprol ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς της,

περίπου 25 εκατομμύρια ελαιόδενδρα βρίσκονται σε κίνδυνο. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με την οργάνωση, ότι την επόμενη ελαιοκομική χρονιά υπάρχει κίνδυνος να υπάρξει πτώση της παραγωγής συνολικής αξίας 30 εκ. €.

Οι επιπτώσεις της κακοκαιρίας δεν θα είναι μόνο οι άμεσες, αλλά θα έχουν και μακροπρόθεσμες συνέπειες, αφού αν χρειαστεί να αντικατασταθούν κατεστραμμένα ελαιόδενδρα, θα χρειαστούν χρόνια για να δώσουν παραγωγή οι νέες φυτεύσεις. «Έχουμε επικοινωνήσει με το Υπουργείο Γεωργίας για να ζητήσουμε την παρέμβασή τους για την στήριξη των επιχειρήσεων, μέσω του εθνικού προγράμματος ελαιολάδου», δήλωσε στα μέσα ο πρόεδρος της Οργάνωσης Davir Granieri.

Για πολλούς ελαιοκαλλιεργητές, η κατάσταση είναι κρίσιμη, με τις ελιές να έχουν καεί από τον παγετό και τα έξοδα να «τρέχουν». Όπως σημειώνουν οι Ιταλοί ελαιοπαραγωγοί «αυτά τα φαινόμενα είναι λυπηρά και δυστυχώς εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής επαναλαβάνονται όλο και πιο συχνά, καταστρέφοντας χρόνια σκληρής δουλειάς και θυσίας».

Πηγή: mercacei.com

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd