317 Χωριά σε Ηλεία-Αχαϊα έκαναν δηλώσεις ζημιάς από την κακοκαιρία στον ΕΛΓΑ

Σημαντικές απώλειες παραγωγής σε γεωργικές καλλιέργειες στην Ηλεία και την Αχαΐα προκάλεσαν οι πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο ΕΛΓΑ Πάτρας, έχουν γίνει αναγγελίες ζημιών σε 205 χωριά στην Ηλεία και σε 112 χωριά στην Αχαΐα. 

Η απώλεια παραγωγής σε κορινθιακή σταφίδα, βιομηχανική τομάτα, καρπούζια και πεπόνια είναι μεγάλη σε Ηλεία και Αχαΐα, αφού αυτά τα προϊόντα ήταν κοντά στο στάδιο συγκομιδής.

Με αφορμή τις ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, επισκέφθηκε τα γραφεία του ΕΛΓΑ Πάτρας, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί και όπως δήλωσε στη συνέχεια, «υπάρχει άμεση ανάγκη για επίσπευση των εκτιμήσεων, δεδομένου ότι οι πληγείσες καλλιέργειες βρίσκονται στο στάδιο συγκομιδής».

«Με άμεσες ενέργειες του ΕΛΓΑ πρέπει να δοθεί λύση, ώστε να γίνουν έγκαιρα και δίκαια οι εκτιμήσεις και να μην καθυστερήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς» πρόσθεσε ο κ. Μητρόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd