Οι βροχές φέρνουν χαμόγελα στην επιτραπέζια ελιά

Καθώς πλησιάζει η αρχή της νέας συγκομιδής της επιτραπέζιας ελιάς στις κύριες ζώνες παραγωγής στην Ανδαλουσία και την Extremadura, ο κλάδος έκανε μία πρώτη εκτίμηση σχετικά με τη κατάσταση της καλλιέργειας και του καρπού.

 

Στην εκτίμηση αυτή περιλαμβάνεται κυρίως η καλή κατάσταση των ελιών, χάρη στις βροχές την άνοιξη και τις αρχές του καλοκαιριού. Βροχές οι οποίες δεν ωφέλησαν μόνο τα ελαιόδενδρα, τα οποία είχαν καταπονηθεί λόγω λειψυδρίας από προηγούμενες χρονιές, αλλά επίσης συνετέλεσαν ώστε να ανακτηθούν οι υδροταμιευτήρες, υδροφορείς και οι δεξαμενές που θα συμβάλλουν στη διατήρηση της άρδευσης στις επόμενες εβδομάδες που θα επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες.

Υπενθυμίζεται ότι παρόλο που υπήρχε έλλειψη βροχών μέχρι και την συγκομιδή της προηγούμενης εσοδείας, τέτοια εποχή τα ελαιόδενδρα δεν έχουν έρθει ακόμα στη φάση της πλήρους «παραγωγικής ανάπτυξης», αλλά είναι γεμάτα με καρπούς με μεγάλη δυνατότητα παραγωγής επιτραπέζιας ελιάς, το οποίο αναμφίβολα δείχνει ότι η επόμενη εσοδεία θα είναι ανώτερη από τη μέση των προηγούμενων τεσσάρων εσοδειών.


Απόδοση από: www.olimerca.com

 

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

  • Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές στο σύνολό τους φαίνεται να έχουν θετική ματιά απέναντι στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, καθώς, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Nielsen, την οποία επικαλείται το USDA σε έκθεσή

  • Το τυποποιημένο ελληνικό ελαιόλαδο έχει αποδειχθεί ως το πλέον ανθεκτικό εξαγωγικό προϊόν του κλάδου των τροφίμων, το οποίο μεγαλουργεί στις αγορές του εξωτερικού, στηριζόμενο στη μετρήσιμα πλεονεκτική ποιοτική του υπεροχή.

  • Περισσότεροι από 66.000 τόνοι παρασιτοκτόνων και ζιζανιοκτόνων χρησιµοποιούνται από τους αγρότες στη Γαλλία κάθε χρόνο, σύµφωνα µε εκποµπή που προβλήθηκε στο κανάλι France 2, την οποία επικαλείται δηµοσίευµα της ιστοσελίδας Freshplaza. Τέτοια φυτοφάρµακα παραµένουν στη φλούδα των φρούτων και λαχανικών, αναφέρθηκε, και έτσι µπορεί να καταλήξουν στα πιάτα µας.

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd