Αλαλούμ με την δακοκτονία στην Κρήτη. Ο Δάκος συνεχίζει να τρώει τις ελιές

Στο επίκεντρο έκτακτης υπηρεσιακής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Περιφέρεια Κρήτης, τέθηκε για μια ακόμη φορά το θέμα της δακοκτονίας και της καταπολέμησης του δάκου.Ζητούμενο από τη συνάντηση αυτή, στην οποία συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Κώστας Φωτάκης και υπηρεσιακά στελέχη, ήταν η εξεύρεση τρόπων για την περαιτέρω και πιο ουσιαστική στήριξη των ελαιοπαραγωγών, οι οποίοι βιώνουν μια πρωτοφανή κατάσταση.

Όπως ειπώθηκε χθες μέσα από το Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr η ζημιά σε όλη την Κρήτη, είναι πολύ μεγάλη, με τον δάκο να απελαύνει και να καταστρέφει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής, σε συνδυασμό φυσικά με τις καιρικές συνθήκες, οι οποίες  και ευνόησαν τον πολλαπλασιασμό των πληθυσμών του εντόμου.

Την ίδια ώρα το αλαλούμ σχετικά με το πρόγραμμα δακοκτονίας, τις συμβάσεις με τους εργολάβους και τους ψεκασμούς συνεχίζεται. Αυτό που υπάρχει ως δεδομένο ως σήμερα -κάτι που τέθηκε και στη σημερινή σύσκεψη- είναι ότι είναι υπό έγκριση ένα κονδύλιο της τάξης των 500.000 ευρώ και το οποίο αναμένεται το επόμενο διάστημα στην Κρήτη, με την Περιφέρεια να καταβάλλει προσπάθειες για την άμεση εκταμίευση του.

Μέχρι να γίνει αυτό όμως για την ενίσχυση του προγράμματος δακοκτονίας στην Κρήτη, εκείνο που είναι εφικτό να γίνει είναι όποιος εργολάβος έχει τη διάθεση, να μπορεί να παίρνει φάρμακα, τα οποία είναι διαθέσιμα και να ψεκάζει, ευελπιστώντας ότι θα πληρωθεί στο μέλλον ή ότι θα πληρωθεί από τους ίδιους τους αγρότες.
Φάρμακα βέβαια, για τα οποία έχουν φτάσει καταγγελίες στο Ράδιο Κρήτη, ότι χρησιμοποιήθηκαν για τη δακοκτονία, ενώ είχε παρέλθει η ημερομηνία λήξης τους.
 

Πηγή: neoiorizontes.gr

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 36 επισκέπτες και κανένα μέλος

Δωρεά στο e-geoponoi

Κέρασε μας ένα καφέ με 1,50 €Είσοδος μέλους

  

 

 

 

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!