Ιταλία: Όλο και περισσότεροι νέοι επιλέγουν το Αγροτικό επάγγελμα

Τον μεγαλύτερο αριθμό νέων αγροτών με ενεργό συμμετοχή στην αγροδιατροφική αλυσίδα διαθέτει η Ιταλία.

 

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε διάσκεψη της Ένωσης Ιταλών λογιστών, συνολικά 60.000 ιταλικές αγροτικές εκμεταλλεύσεις βρίσκονται υπό την κατοχή αγροτών ηλικίας κάτω των 35 ετών, καταγράφοντας ετήσια αυξητική τάση της τάξης του 6%.

Το διάστημα 2016-2017 καταγράφηκαν στη γειτονική χώρα συνολικά 30.000 υποβολές αιτήσεων για χρηματοδότηση από τα Ταμεία Αγροτικής Ανάπτυξης, μέσω των οποίων η ΕΕ ενθαρρύνει τους νέους, προκειμένου να εισέλθουν στο αγροτικό επάγγελμα.

Ο αριθμός αυτός είναι ενδεικτικός της έντονης ροπής των νέων Ιταλών προς τον αγροτικό τομέα. Το 61% των αιτούντων προέρχεται από τη Νότια Ιταλία, τη Σικελία και τη Σαρδηνία, το 19% από την Κεντρική Ιταλία και το 20% από τη Βόρεια Ιταλία.

Ένας στους τέσσερις Ιταλούς αγρότες διαθέτει πτυχίο, ενώ οκτώ στους δέκα ταξιδεύουν συχνά στο εξωτερικό, έχοντας μεγαλύτερη δυνατότητα διείσδυσης σε νέες αγορές.

«Η γεωργία είναι ένας από τους πυλώνες στους οποίους στηρίζεται η οικονομία μας», δήλωσε ο Michèle Emiliano, πρόεδρος της περιφέρειας της Απουλίας, όπου διεξήχθη η διάσκεψη.

Πηγή: ypaithros.gr / euractiv.gr

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

  • Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές στο σύνολό τους φαίνεται να έχουν θετική ματιά απέναντι στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, καθώς, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Nielsen, την οποία επικαλείται το USDA σε έκθεσή

  • Το τυποποιημένο ελληνικό ελαιόλαδο έχει αποδειχθεί ως το πλέον ανθεκτικό εξαγωγικό προϊόν του κλάδου των τροφίμων, το οποίο μεγαλουργεί στις αγορές του εξωτερικού, στηριζόμενο στη μετρήσιμα πλεονεκτική ποιοτική του υπεροχή.

  • Περισσότεροι από 66.000 τόνοι παρασιτοκτόνων και ζιζανιοκτόνων χρησιµοποιούνται από τους αγρότες στη Γαλλία κάθε χρόνο, σύµφωνα µε εκποµπή που προβλήθηκε στο κανάλι France 2, την οποία επικαλείται δηµοσίευµα της ιστοσελίδας Freshplaza. Τέτοια φυτοφάρµακα παραµένουν στη φλούδα των φρούτων και λαχανικών, αναφέρθηκε, και έτσι µπορεί να καταλήξουν στα πιάτα µας.

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!