Σημαντικό: Τράπεζα Αγροτικής Γης & κίνητρα προσφοράς γαιών σε Νέους Αγρότες επιβάλλει η Νεα ΚΑΠ

Σύσταση τράπεζας αγροτικής γης, 10ετής εκµετάλλευση µικρών δηµόσιων γεωργικών µονάδων και έκπτωση φόρου σε µεταβιβάσεις χωραφιών αποτελούν ορισµένες από τις εθνικές πολιτικές που καλεί να συµπεριλάβουν τα κράτη-µέλη στο στρατηγικό τους σχέδιο για τη νέα ΚΑΠ, το Ευρωπαϊκό ∆ίκτυο Αγροτικής Ανάπτυξης (ENRD).

 

Τα συγκεκριµένα µέτρα, πρέπει οι εθνικές αρχές να τα συνδυάσουν µε άλλες ευρωπαϊκές πολιτικές, ώστε να πιάσουν τις επιδόσεις που απαιτούνται για τη λεγόµενη «ηλικιακή ανανέωση της γεωργίας», έναν από τους εννέα γενικούς άρα και υποχρεωτικούς στόχους της ΚΑΠ.

Συγκεκριµένα, το ENRD σε σχετική του παρουσίαση κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας συνέτταξε ένα σετ παρεµβάσεων που χωρίζεται σε τέσσερις άξονες µε τον καθένα να περιέχει ένα µείγµα εθνικών και ευρωπαϊκών εργαλείων πολιτικής:

1. Πρόσβαση σε γη:

·         Ενεργοποίηση χρηµατοδοτικού εργαλείου για την αγορά γης µε µακροχρόνιο δανεισµό όπου θα καλύπτεται η εγγύηση.

·         Προκήρυξη Μέτρου «Κινητικότητα Γης»: Πριµ για αγρότες σε ηλικία συνταξιοδότησης που µεταφέρουν µόνιµα την εκµετάλλευσή τους. Συνδυάζεται µε ανάλογες υπηρεσίες και µε τη δηµουργία ∆ιαχειριστών Αγροτικής γης.

·         Έκπτωση φόρου σε µεταβιβάσεις αγροτικής γης Σύσταση τράπεζας αγροτικής γης (εθνική πολιτική): Συλλέγει, οργανώνει και διευκολύνει την αντιστοίχιση της προσφοράς και της ζήτησης αγροτικής γης.

·         Προγράµµατα εκκίνησης αγροτικών εκµεταλλεύσεων (εθνική πολιτική): Νέοι αγρότες να έχουν πρόσβαση και να εκµεταλλεύονται µικρές αγροτικές µονάδες δηµόσιου χαρακτήρα για µέγιστη περίοδο 10 ετών. Φορολογικά κίνητρα

2. Χρηµατοδότηση και εργασία:

·         Πριµ πρώτης εγκατάστασης.

·         Χρηµατοδοτικά εργαλεία µε προτεραιότητα και υψηλότερη ένταση ενίσχυσης σε νέους αγρότες.

·         Εισοδηµατική στήριξη: Μείωση φορολογίας.

·         Εθνικό απόθεµα για δικαιώµατα σε νέους αγρότες

·         Εργαλείο σταθεροποίησης του εισοδήµατος. 3. ∆ιαχείριση κινδύνου:

·         Επιδότηση ασφαλίστρου για διάφορους κινδύνους είτε οικονοµικούς είτε περιβαλλοντικούς.

·         Η βάση για το φόρο εισοδήµατος να υπολογίζεται για µία περίοδο τριών ετών.

Πηγή: gargalianoionline.gr

 

Σχόλιο e-geoponoi.gr

Όλα τα παραπάνω είναι σημαντικές αποφάσεις που επιβάλλονται στην χώρα. Σίγουρα πολλοί Αγρότες και άνθρωποι του κλάδου, δεν ενδιαφέρονται και δεν γνωρίζουν για την Νεα ΚΑΠ 2020-2027.

Τα πολιτικά κόμματα, έρχονται και πλασάρουν αυτές τις παροχές ως δική τους πολιτική, πράγμα που είναι απολύτως ψευδές. Άρα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι, όλα επιβάλλονται στην χώρα και διαμορφώνουν την Αγροτική της παραγωγή προς την μια ή άλλη κατεύθυνση.

Εσείς κρίνετε εάν είναι θετικά ή αρνητικά….

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

  • Το πρόγραμμα αυτό, που εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες», προσφέρει έως 130.000 ευρώ ανά έτος και για τέσσερα χρόνια σε προτάσεις δράσης COST

  • Μεγάλη είναι η δυναμική των κοιτασμάτων μετάλλων που υπάρχουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Βασίλειο Μέλφο, ο οποίος βραβεύτηκε πρόσφατα από την Ακαδημία Αθηνών. Το ενδιαφέρον εστιάζεται ιδιαίτερα στα λεγόμενα μέταλλα υψηλής τεχνολογίας που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία, αλλά και σε σπάνια μέταλλα που υπάρχουν στον ελλαδικό χώρο.

  • Η ουρία συντέθηκε για πρώτη φορά από το Γερμανό χημικό Friedrich Wöhler το 1828. Πριν από αυτό το διάστημα, οι μοναδικές οργανικές πηγές αζώτου για το έδαφος ήταν τα ούρα, η κοπριά και τα κομπόστ.

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!