2.600 Δηλώσεις ζημιάς από τους Παραγωγούς στον ΕΛΓΑ Πάτρας από την τελευταία κακοκαιρία

Μόνο στη Δυτική Ελλάδα, μέχρι στιγμής, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 2.600 αιτήσεις για αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, περισσότερες από 1.800 στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, ενώ άλλες 620 αιτήσεις έχουν υποβληθεί από παραγωγούς της Αιτωλοακαρνανίας.

Οι μεγαλύτερες ζημιές που προκλήθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τα πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφονται στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών και κηπευτικών, αλλά και σε εγκαταστάσεις θερμοκηπίων.

Ειδικότερα, στον Νομό Ηλείας, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που διήρκεσαν από τις 27 έως τις 29 Ιανουαρίου δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα και καταστροφές στο δημοτικό και αγροτικό οδικό δίκτυο, το οποίο έχει σχεδόν εξαφανιστεί, στα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης, όπως επίσης και σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, κατοικίες, αποθήκες και αγροκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων σημειώθηκαν μικρά ή μεγαλύτερα φαινόμενα κατολισθήσεων, πλημμυρών, καθιζήσεων, υπερχειλίσεων χειμάρρων, πτώσεων δέντρων, ρηγματώσεων στην οδοποιία, στις οποίες σύμφωνα με τις αυτοψίες των μηχανικών των πληγέντων δήμων απαιτείται μερική ή πλήρης αποκατάσταση.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τους επόμενους τρεις μήνες έχουν κηρυχτεί 54 περιοχές στους δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Ήλιδας και Ζαχάρως.

Η λίμνη επέστρεψε

Εν τω μεταξύ, σε… ενυδρείο έχουν μετατραπεί εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων στην περιοχή της πρώην λίμνης Αγουλινίτσας στο ύψος του Επιταλίου, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στους κτηνοτρόφους της περιοχής. Κάτω από τα νερά της πρώην λίμνης βρίσκονται εκατοντάδες στρέμματα με τριφύλλι, ενώ μεγάλες καταστροφές έχουν υποστεί αγροτικά μηχανήματα, τα οποία βρίσκονταν στις πλημμυρισμένες εκτάσεις.

Σε απόγνωση βρίσκονται και οι αγρότες των περιοχών στις όχθες του Αλφειού ποταμού, καθώς δεκάδες στρέμματα με ελιές και πορτοκαλιές έχουν αφανιστεί από το πέρασμα των ορμητικών νερών.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Last modified on Κυριακή, 10 Φεβρουάριος 2019 12:11

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

  • Το πρόγραμμα αυτό, που εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες», προσφέρει έως 130.000 ευρώ ανά έτος και για τέσσερα χρόνια σε προτάσεις δράσης COST

  • Μεγάλη είναι η δυναμική των κοιτασμάτων μετάλλων που υπάρχουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Βασίλειο Μέλφο, ο οποίος βραβεύτηκε πρόσφατα από την Ακαδημία Αθηνών. Το ενδιαφέρον εστιάζεται ιδιαίτερα στα λεγόμενα μέταλλα υψηλής τεχνολογίας που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία, αλλά και σε σπάνια μέταλλα που υπάρχουν στον ελλαδικό χώρο.

  • Η ουρία συντέθηκε για πρώτη φορά από το Γερμανό χημικό Friedrich Wöhler το 1828. Πριν από αυτό το διάστημα, οι μοναδικές οργανικές πηγές αζώτου για το έδαφος ήταν τα ούρα, η κοπριά και τα κομπόστ.

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!