Επιστολή διαμαρτυρίας για εμπαιγμό των αγροτών από τον Αγρ. Σύλλογο Γαργαλιάνων

Ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων, αφουγκραζόμενος την αγωνία χιλιάδων αγροτών με την παρούσα ανακοίνωση, θέλει να απευθυνθεί προς όλους όσους σχετίζονται με την αγροτική πολιτική ( Υπουργείο Γεωργίας , ΕΛ.ΓΑ. , Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας ) και ν’ αναδείξει την τεράστια ζημιά που προκλήθηκε στους ελαιώνες από τις πρόσφατες ακραίες υψηλές θερμοκρασίες.

 

Επειδή οι ελαιώνες, ήταν στο κρίσιμο στάδιο της καρπόδεσης και γεννιόνται εύλογες αμφιβολίες για την παραγωγή του προσεχούς χειμώνα ζητούμε από τον ΕΛΓΑ – καθ’ ότι τον πληρώνουμε με την Ενεργοποίηση της Επιδότησης – να αποστείλει τάχιστα κλιμάκια καταγραφής & εκτίμησης των ζημίων και να προβεί σε αποζημιώσεις προς όλους τους πληγέντες Αγρότες.

Επίσης, να υπενθυμίσουμε προς την ηγεσία του ΕΛΓΑ ότι ο οργανισμός συντηρείται αποκλειστικά και μόνο με χρήματα των Αγροτών , οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι κατώτερες του αναμενόμενου και εάν δεν πληρωθεί στην ώρα του το χρέος αποστέλλεται στην εφορία στερώντας από τον Αγρότη φορολογική ενημερότητα. Οι ακραίες κλιματολογικές συνθήκες σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος παραγωγής & τις χαμηλές τιμές του ελαιόλαδου καθιστούν του μέλλον του Αγρότη εξαιρετικά αβέβαιο. Χαμηλές τιμές αγροτικών προϊόντων , μείωση Κοινοτικών Ενισχύσεων, υψηλή φορολογία & ασφαλιστικό, Δασικοί χάρτες, αισχροκέρδεια εμπόρων, υψηλό κόστος παραγωγής (τιμές λιπασμάτων , αγροεφοδίων , ημερομίσθια ) συνομολογούν στην ότι σε λίγα χρονιά από σήμερα ο αγρότης θα έχει εξαφανισθεί από προσώπου γης.

Απευθυνόμαστε προς τα συναρμόδια Υπουργεία που έχουν ευθύνη στην χάραξη αγροτικής πολιτικής να προχωρήσουν προς επίλυση των πάσης φύσεως προβλημάτων των Αγροτών γιατί πολύ απλά σε λίγα χρονιά από σήμερα ο Αγρότης δεν θα υπάρχει , η πρωτογενής παραγωγή θα έχει καταρρεύσει και εταιρείες θα αγοράζουν τα προϊόντα μας σ’ εξευτελιστικές τιμές και θα πωλούνται στους καταναλωτές πανάκριβα .

Σταματήστε τον εμπαιγμό των Αγροτών διότι η καταστροφή μας θα ισοδυναμεί με καταστροφή του αγροτοδιατροφικού τομέα της Ελλάδας.

Το Δ.Σ.

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 38 επισκέπτες και κανένα μέλος

Δωρεά στο e-geoponoi

Κέρασε μας ένα καφέ με 1,50 €Είσοδος μέλους

  

 

 

 

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

  • Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), την περίοδο 2015-2019 οι συνολικές εισαγωγές τροφίμων και ζώντων ζώων στη χώρα μας ανήλθαν σε αξίες 28 δισ. ευρώ περίπου, εκ των οποίων τα 9,3, δηλαδή το 33%, αφορούσαν τρόφιμα ζωικής προέλευσης (κρέας, αυγά, γάλα, τυριά, γαλακτοκομικά προϊόντα). 

  • Ο ΕΦΕΤ, σε συνέχεια των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του νέου κορωνοϊού συνιστά στις επιχειρήσεις τροφίμων αυξημένη επαγρύπνηση και λήψη πρόσθετων μέτρων για τη διασφάλιση υψηλού επιπέδου λειτουργικής υγιεινής και ασφαλούς παραγωγής και διάθεσης/έκθεσης των τροφίμων.

  • Όπως αναφέρει η SCMP ερευνητές στην Κίνα πήραν δείγμα αίματος από 2000 ασθενείς μολυσμένους από τον COVID-19 στην Ουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας και συνέκριναν τα δείγματα αυτά, με αντίστοιχα ανθρώπων που δεν είχαν νοσήσει.

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd