Συνεχίζουν τις απεργίες οι εκτιμητές Γεωτεχνικοί του ΕΛΓΑ

Η συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης δεν είχε το επιθυμητό για τους εργαζόμενους στον ΕΛΓΑ αποτέλεσμα, γεγονός που τους οδηγεί σε συνέχεια της απεργίας, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους αγρότες, που το τελευταίο διάστημα υπέστησαν ζημιές και κινδυνεύουν να μείνουν εκτός αποζημιώσεων, γιατί το εκτιμητικό έργο αργεί και τα πειστήρια της ζημιάς εξαφανίζονται, όπως είναι λογικό.

 

Σημειωτέον ότι στη σύνταξη νομοθετικής ρύθμισης η οποία θα αποκαθιστά τις διατάξεις που διέπουν το καθεστώς μετακίνησης του γεωτεχνικού προσωπικού του ΕΛΓΑ προκειμένου να εκτελεί και πάλι το εκτιμητικό του έργο, δεσμεύτηκε να προχωρήσουν οι νομικές υπηρεσίες του υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Μαΐου, στο υπουργείο μεταξύ του υπουργού, του διοικητή του ΕΛΓΑ, του διοικητικού συμβουλίου του πανελλήνιου συλλόγου εργαζομένων ΕΛΓΑ και των νομικών υπηρεσιών, συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα.

«Έγινε κατανοητό από πλευράς υπουργείου το πρόβλημα που έχει προκύψει από την εφαρμογή του άρθρου το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο νέο νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και που αφορά στο καθεστώς μετακινήσεων του προσωπικού του οργανισμού « είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο πρόεδρος πανελλήνιου συλλόγου, Δημήτρης Πανταζής.

Παράλληλα διευκρίνισε για ακόμη μία φορά ότι ουσιαστικά ο διοικητής του ΕΛΓΑ δεν είχε τη δυνατότητα να δώσει εντολή για μετακινήσεις του προσωπικού αφού πλέον το «πλαφόν» των χιλιομετρικών αποστάσεων ανά μήνα δεν μπορούσε να υπερβεί τα 250 χλμ..

«Είναι αδύνατο λοιπόν να φτάσουμε από την Αλεξανδρούπολη που είναι η έδρα του ΕΛΓΑ Θράκης, σε απομακρυσμένα σημεία για εκτίμηση ζημιών όπως στις περιοχές του δήμου Ορεστιάδας που επλήγησαν πρόσφατα από το χαλάζι» σημείωσε ο κ. Πανταζής.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων στον ΕΛΓΑ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛ.Γ.Α., συνεδρίασε εκτάκτως στις 11 και 12/5/2016, με αφορμή τις ασαφείς και αντικρουόμενες διατάξεις του νόμου περί Αγροτικών Συνεταιρισμών, που αφορούν τον ΕΛ.Γ.Α. και προκαλούν αδυναμία εκτέλεσης του εκτιμητικού έργου και γενικότερης λειτουργίας του Οργανισμού.

Δεδομένου του μεγάλου όγκου ζημιών σε όλη τη χώρα, απ’ τα τελευταία καιρικά φαινόμενα (παγετό και χαλάζι) και παρά την πρόθεση του Δ.Σ. του Σωματείου μας για επίλυση του προβλήματος και άμεση διενέργεια εκτιμήσεων, κατά τη σημερινή μας συνάντηση (12-05-2016) με την ηγεσία του ΥΠ.Α.Α.Τ., εκ μέρους του κυρίου Υπουργού, υπήρχαν μόνο “υποσχέσεις” κι όχι άμεση λύση, η οποία θα δημιουργούσε τις προϋποθέσεις διενέργειας του εκτιμητικού έργου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας με αίσθημα ευθύνης και αντιλαμβανόμενο την αγωνία των Ελλήνων αγροτών, ενημερώνει ότι είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί η εκτιμητική διαδικασία, λόγω μη ύπαρξης σαφούς Νομοθετικού πλαισίου για διενέργεια εκτιμητικού έργου και αδυναμίας της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.Α.Α.Τ. και της Διοίκησης του ΕΛ.Γ.Α. για εξεύρεση άμεσης λύσης.

Είναι αυτονόητο, ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις, συνεχίζουμε τον αγώνα και τη προσπάθεια συνδρομής για επίλυση του προβλήματος και άμεση διενέργεια εκτιμήσεων και καταβολή αποζημιώσεων.

 

 

Πηγή: http://www.agronews.gr/  

Last modified on Παρασκευή, 13 Μάιος 2016 22:13

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 91 επισκέπτες και κανένα μέλος

Δωρεά στο e-geoponoi

Κέρασε μας ένα καφέ με 1,50 €Είσοδος μέλους

  

 

 

 

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

  • Οι ευρωσκεπτικιστές του Ματέο Σαλβίνι βρήκαν ακόμα έναν λόγο για να επιτεθούν στις Βρυξέλλες, έχοντας αυτήν τη φορά την καθολική υποστήριξη των Ιταλών, καθώς επιδιώκουν να καταρρίψουν την αυξανόμενη χρήση της χρωματικής επισήμανσης στα τρόφιμα.

  • Ένα φυτικής προέλευσης υποκατάστατο του χοιρινού κρέατος λανσαρίστηκε στη CES 2020 στο Λας Βέγκας από μία από τις πιο γνωστές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του εναλλακτικού κρέατος.

  • Με την ευκαιρία της εποχής συγκομιδής της ελιάς, ενός εξαγώγιμου προϊόντος με μεγάλη απήχηση στις διεθνείς αγορές, ο ΕΦΕΤ ενημερώνει τους καταναλωτές για την επιτραπέζια ελιά, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Μεσογειακής Ελληνικής διατροφής, ιδιαίτερα σε περιόδους νηστείας, όπως αυτή που διανύουμε, εξαιτίας της θρεπτικής της αξίας αλλά και των γευστικών και αρωματικών συστατικών της.

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!