Νέο Σχέδιο Νόμου για τις μετακινήσεις των εκτιμητών Γεωτεχνικών του ΕΛΓΑ

Κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας  η τροπολογία που εξαιρεί από την εφαρμογή των προβλεπομένων στην Υποπαράγραφο Δ9 του ν. 4336/2015 τις μετακινήσεις εκτός έδρας των γεωπόνων-εκτιμητών του ΕΛΓΑ

 

Επικοινωνία είχαν σήμερα η Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Φάνη Κουρεμπέ, τον οποίο ενημέρωσε για τις νέες χαλαζοπτώσεις που έπληξαν χθες την Πέλλα και συγκεκριμένα για ένα μέτωπο που έπληξε τα Καλύβια, το Άσπρο, την Πετριά, το Άνυδρο και την Καλλίπολη και ένα άλλο που έπληξε τα Βρυττά, την Άρνισσα και την Περαία, που έρχονται να προστεθούν στις ήδη εκδηλωθείσες ζημίες από διάφορες αιτίες (χαλάζι, βροχοπτώσεις κλπ).

 Η κ. Τζάκρη μετέφερε στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ την έντονη ανησυχία και δυσφορία των παραγωγών στις πληγείσες περιοχές από την αδυναμία μετακίνησης που υπάρχει τον τελευταίο μήνα των γεωπόνων εκτιμητών του ΕΛΓΑ για την πραγματοποίηση προεπισημάνσεων αλλά και εξατομικευμένων εκτιμήσεων για ζημίες στις καλλιέργειες, γεγονός που επηρεάζει την δυνατότητα διεξαγωγής αξιόπιστων και αντικειμενικών εκτιμήσεων εφόσον τα στοιχεία εξαφανίζονται με την πάροδο του χρόνου και ως εκ τούτου και καταβολής δίκαιων αποζημιώσεων.

Ο κ. Κουρεμπές διαβεβαίωσε την κ. Τζάκρη ότι η σχετική υπουργική τροπολογία που εξαιρεί από την εφαρμογή των προβλεπομένων στην Υποπαράγραφο Δ9 του ν. 4336/2015 τις μετακινήσεις εκτός έδρας των γεωπόνων-εκτιμητών του ΕΛΓΑ κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού που συζητείται στις επιτροπές της Βουλής και θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια και ως εκ τούτου θα λυθεί το πρόβλημα των μετακινήσεων εκτός έδρας των γεωπόνων εκτιμητών που δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα και στην λειτουργία του ΕΛΓΑ, αλλά και στους ίδιους τους αγρότες.

Σε επικοινωνία δε που είχε η κ. Τζάκρη με την προϊσταμένη του ΕΛΓΑ Βεροίας κ. Παππά την διαβεβαίωσε ότι την Δευτέρα 13-6 θα επισκεφτεί η ίδια τις πληγείσες από την τελευταία θεομηνία περιοχές για την πραγματοποίηση των αναγκαίων προεπισημάνσεων.

Το πλήρες κείμενο της κατατεθείσης τροπολογίας έχει ως εξής:

 

Ρυθμίσεις θεμάτων του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων «ΕΛ.Γ.Α.»

1. Στην παράγραφο 2 του άρθρου 2 της Υποπαραγράφου Δ9  του ν. 4336/2015 (Α΄94) προστίθεται τελευταίο εδάφιο ως εξής:

«Επίσης, εξαιρούνται και δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος νόμου από την έναρξη ισχύος του οι μετακινήσεις του πάσης φύσης προσωπικού του ΕΛΓΑ, εκτός των διατάξεων της παρ. 2 του άρθρου 10 ».

2. Στο άρθρο 33 του ν. 4354/2015 (Α΄176) προστίθεται περίπτωση θ΄ ως εξής:

«θ. Της παρ.5 του άρθρου 24 του ν. 3877/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα και της κατ’ εξουσιοδότηση αυτής  εκδοθείσας κοινής υπουργικής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (80/14270/31.1.2014, Β 327) και των παραγράφων 14 και 2 των αριθμ. 176579/8-11-2011 και 176578/8-11-2011 κοινών υπουργικών αποφάσεων των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αντίστοιχα (ΦΕΚ 2691/Β/11-11-2011)».

 

ΠΗΓΉ: tastv.gr

 

 

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 255 επισκέπτες και κανένα μέλος

Δωρεά στο e-geoponoi

Κέρασε μας ένα καφέ με 1,50 €Είσοδος μέλους

  

 

 

 

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!