6ο Διεθνές Συνέδριο για τους Φυσικούς Πόρους- Αθήνα 17-6-2016

Το 6ο Διεθνές Συνέδριο για τους Φυσικούς Πόρους, με θέμα «Οι Φυσικοί Πόροι της Ελλάδας: Kύριος Μοχλός Οικονομικής Ανάπτυξης»,  θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την Παρασκευή 17 Ιουνίου με τη συμμετοχή σημαντικών ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Στο συνέδριο θα συζητηθούν όλα τα καίρια ζητήματα του εξορυκτικού τομέα, ενώ οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στη σημαντική συμβολή των Φυσικών Πόρων στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Η φετινή εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ), του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Βιομηχανιών Εξόρυξης, Μεταλλευμάτων και Βιομηχανικών Ορυκτών Euromines, του Ελληνο-Καναδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, του Ελληνο-Σουηδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Αυστραλίας.

Τα θέματα που θα παρουσιασθούν και θα συζητηθούν στο 6ο Διεθνές Συνέδριο περιλαμβάνουν, την Εθνική Στρατηγική για τους Φυσικούς Πόρους, την Εφαρμογή Πολιτικών για την Ανάπτυξη των Φυσικών Πόρων, η Ευρώπη και οι Φυσικοί Πόροι: Προκλήσεις και Προοπτικές, η Περιβαλλοντική Αδειοδότηση των έργων, η αποτελεσματική αξιοποίηση των Φυσικών Πόρων της Ελλάδας, ο δαπανηρός Ελληνικός λιγνίτης και οι προοπτικές των ορυκτών καυσίμων, η αξιοποίηση των Φυσικών Πόρων και η κοινωνική αποδοχή με αναφορές στο Σκανδιναβικό μοντέλο, η σημασία της εξορυκτικής βιομηχανίας για την Ελληνική Βιομηχανία Τσιμέντου, οι Ορυκτές Ύλες που διαμορφώνουν τον κόσμο μας και τα ζητήματα Υγείας και Ασφάλειας στην εξορυκτική βιομηχανία.

 

 

Πηγή: briefingnews.gr 

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

  • Το πρόγραμμα αυτό, που εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες», προσφέρει έως 130.000 ευρώ ανά έτος και για τέσσερα χρόνια σε προτάσεις δράσης COST

  • Μεγάλη είναι η δυναμική των κοιτασμάτων μετάλλων που υπάρχουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Βασίλειο Μέλφο, ο οποίος βραβεύτηκε πρόσφατα από την Ακαδημία Αθηνών. Το ενδιαφέρον εστιάζεται ιδιαίτερα στα λεγόμενα μέταλλα υψηλής τεχνολογίας που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία, αλλά και σε σπάνια μέταλλα που υπάρχουν στον ελλαδικό χώρο.

  • Η ουρία συντέθηκε για πρώτη φορά από το Γερμανό χημικό Friedrich Wöhler το 1828. Πριν από αυτό το διάστημα, οι μοναδικές οργανικές πηγές αζώτου για το έδαφος ήταν τα ούρα, η κοπριά και τα κομπόστ.

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!