Καταλήψεις στον ΕΛΓΑ. Δεν κατατέθηκε η τροπολογία για τους εκτιμητές Γεωτεχνικούς

Κατάληψη πραγματοποιούν από το πρωί σε Αθήνα και επαρχία οι εργαζόμενοι του ΕΛΓΑ ως αντίδραση στην μη επίλυση του περίφημου ζητήματος με τις μετακινήσεις των γεωπόνων του οργανισμού.

 

Αυτό, παρότι είχε διαφανεί αίσιο τέλος στην υπόθεση με την κατάθεση τροπολογίας που θα επιλύει το θέμα και είχε δρομολογηθεί να κατατεθεί στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του Αναπτυξιακού. Μάλιστα η εν λόγω τροπολογία είχε δοθεί στη δημοσιότητα χωρίς ωστόσο να κατατεθεί τελικά, όπως ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΛΓΑ κ. Δημήτρης Πανταζής. «Είμαστε από τις 7 το πρωί και θα είμαστε μέχρι τη λήξη του χρόνου εργασίας σε κατάληψη σε όλη τη χώρα. Επισκεφθήκαμε χθες το πρωί το ΥπΑΑΤ ζητώντας έκτακτη συνάντηση ενημέρωσης με τον κ. υπουργό αλλά τελικώς μιλήσαμε με τον κ. Μπόλαρη. Κάνουμε υπομονή εδώ και οκτώ μήνες αλλά το θέμα μας δεν έχει επιλυθεί», δήλωσε.

Τι συνέβη με την τροπολογία που θα έλυνε το πρόβλημα

«Παίρναμε διαβεβαιώσεις ότι θα κατατεθεί τροπολογία. Ωστόσο σε επίσκεψή μας στη Βουλή διαπιστώσαμε πως κανένα τέτοιο κείμενο δεν είχε κατατεθεί. Είχαμε μάλιστα έτοιμο το κείμενο στα χέρια μας. Τελικά διαπιστώσαμε ότι δεν είχε κατατεθεί ούτε βρισκόταν υπό κατάθεση. Μας είπαν ότι σήμερα θα κατατεθεί τελικά η εν λόγω τροπολογία. Είμαστε σε επιφυλακή και επαγρύπνηση για να δούμε πως θα ενεργήσουμε. Αν το θέμα διευθετηθεί, δεν έχουμε κανένα λόγο να προχωρήσουμε σε περαιτέρω κινητοποιήσεις. Με την τροπή που έχει πάρει το θέμα ωστόσο είμαστε επιφυλακτικοί. Επί οκτώ μήνες παίρναμε τις ίδιες διαβεβαιώσεις».

Χιλιάδες δηλώσεις ζημιάς εκκρεμούν

Την ίδια στιγμή οι εκτιμήσεις έχουν ως γνωστόν παγώσει με ό,τι συνεπάγεται αυτό μετά και τις πρόσφατες καταστροφές από έντονες βροχοπτώσεις και χαλάζι που έχουν πλήξει αρκετές περιοχές της χώρας. Όπως ανέφερε ο κ. Πανταζής: «Σήμερα που μιλάμε, για το 2016 εκκρεμούν χιλιάδες δηλώσεις ζημιών. Από την εμπειρία μας, χωρίς να έχουμε κάνει επισημάνσεις αυτές κοστολογούνται σε 40 – 50 εκατομμύρια».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Οι αγρότες της Πέλλας στον ΕΛΓΑ Βέροιας για το πρόβλημα της αποχής των εκτιμητών

Την Πέμπτη 16/06/2016 αγρότες από την Πέλλα και την Ημαθία, Αγροτικοί Σύλλογοι και Συνεταιριστές, παραβρέθηκαν στο υποκατάστημα ΕΛΓΑ Βέροιας για το πρόβλημα που προκύπτει με τους γεωπόνους εκτιμητές

Γνωστοποίησαν σε Βουλευτές και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ότι απαιτούν να περάσει έγκαιρα η σχετική τροπολογία από τη Βουλή έτσι ώστε να λυθεί το πρόβλημα και να ξεκινήσουν οι γεωπόνοι τις εκτιμήσεις στις ζημιές που έχουν προκύψει.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Σκύδρας υποστήριξε ότι το πρόβλημα που έχει προκύψει με την αποχή των εκτιμητών του ΕΛΓΑ είναι άδικο διότι όλοι οι αγρότες πληρώνουν τα οδοιπορικά τους μέσω των τελών εκτίμησης.

 

Πηγή: logospellas.gr 

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

  • Το πρόγραμμα αυτό, που εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες», προσφέρει έως 130.000 ευρώ ανά έτος και για τέσσερα χρόνια σε προτάσεις δράσης COST

  • Μεγάλη είναι η δυναμική των κοιτασμάτων μετάλλων που υπάρχουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Βασίλειο Μέλφο, ο οποίος βραβεύτηκε πρόσφατα από την Ακαδημία Αθηνών. Το ενδιαφέρον εστιάζεται ιδιαίτερα στα λεγόμενα μέταλλα υψηλής τεχνολογίας που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία, αλλά και σε σπάνια μέταλλα που υπάρχουν στον ελλαδικό χώρο.

  • Η ουρία συντέθηκε για πρώτη φορά από το Γερμανό χημικό Friedrich Wöhler το 1828. Πριν από αυτό το διάστημα, οι μοναδικές οργανικές πηγές αζώτου για το έδαφος ήταν τα ούρα, η κοπριά και τα κομπόστ.

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!