Σε κατάληψη οι Γεωτεχνικοί και στο υποκατάστημα ΕΛΓΑ Λάρισας

Σε κατάληψη του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στη Λάρισα προχώρησαν χθες οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης του κλάδου.

 

Κρατώντας πανό που έγραφε σύνθημα ενάντια στην απαξίωση και εντέλει στη διάλυση του ΕΛΓΑ, οι εργαζόμενοι διατράνωσαν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους σε απευθείας συνεννόηση με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων στον Οργανισμό.

Όπως τόνιζαν χθες εκπρόσωποι των εργαζομένων, απευθυνόμενοι ουσιαστικά στους αγρότες της περιοχής, το θεσμικό πλαίσιο που έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση τους δένει τα χέρια, καθώς δεν υπάρχει εντολή μετακίνησής τους.

Υπενθυμίζεται ότι στην ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΑ, αναφέρονταν τα εξής: «Συνεκτιμώντας τα δεδομένα των τελευταίων εξελίξεων, τα ασύστολα ψεύδη, τον εμπαιγμό και την αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.Α.Α.Τ. και της Διοίκησης του ΕΛ.Γ.Α., για θέματα που αφορούν την ύπαρξη και λειτουργία του Οργανισμού και κατ΄ επέκταση τις προσφερόμενες υπηρεσίες στους Έλληνες αγρότες, αποφάσισε σε πρώτο χρόνο, την κατάληψη των κτιρίων της Κεντρικής Διοίκησης και των Περιφερειακών Υποκαταστημάτων του ΕΛ.Γ.Α.

Καταγγέλλουμε τις μνημονιακές πολιτικές της Κυβέρνησης και την παρελκυστική τακτική του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που με ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, εξαπατώντας φορείς και εκπροσώπους αγροτών, οδηγεί σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις το γεωργοασφαλιστικό σύστημα της χώρας, ανοίγοντας με τις ακατανόητες ενέργειές του τον δρόμο στις ιδιωτικές εταιρίες ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής.

Καλούμε τη Διοίκηση του Οργανισμού, συναισθανόμενη το μέγεθος των ευθυνών της και την αδυναμία της να επιλύσει τα προβλήματα που κλονίζουν τα θεμέλια του Οργανισμού, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, υποβάλλοντας άμεσα την παραίτησή της.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα και δηλώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι για περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, σε συνεργασία με τους Έλληνες αγρότες, για τη διασφάλιση της λειτουργίας του ΕΛ.Γ.Α. ως του μόνου φορέα ασφάλισης με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα, που θα προασπίζει τα συμφέροντα των Ελλήνων αγροτών».

 

Εφ. Ελευθερία (Μ.Κ.)

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 81 επισκέπτες και κανένα μέλος

Δωρεά στο e-geoponoi

Κέρασε μας ένα καφέ με 1,50 €Είσοδος μέλους

  

 

 

 

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

  • Οι ευρωσκεπτικιστές του Ματέο Σαλβίνι βρήκαν ακόμα έναν λόγο για να επιτεθούν στις Βρυξέλλες, έχοντας αυτήν τη φορά την καθολική υποστήριξη των Ιταλών, καθώς επιδιώκουν να καταρρίψουν την αυξανόμενη χρήση της χρωματικής επισήμανσης στα τρόφιμα.

  • Ένα φυτικής προέλευσης υποκατάστατο του χοιρινού κρέατος λανσαρίστηκε στη CES 2020 στο Λας Βέγκας από μία από τις πιο γνωστές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του εναλλακτικού κρέατος.

  • Με την ευκαιρία της εποχής συγκομιδής της ελιάς, ενός εξαγώγιμου προϊόντος με μεγάλη απήχηση στις διεθνείς αγορές, ο ΕΦΕΤ ενημερώνει τους καταναλωτές για την επιτραπέζια ελιά, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Μεσογειακής Ελληνικής διατροφής, ιδιαίτερα σε περιόδους νηστείας, όπως αυτή που διανύουμε, εξαιτίας της θρεπτικής της αξίας αλλά και των γευστικών και αρωματικών συστατικών της.

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!