3 μήνες χωρίς εκτιμητές ζημιών η χώρα. Διαμαρτυρία έξω από την Βουλή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Τετάρτη 6/7 οι εργαζόμενοι του ΕΛΓΑ (συγκεντρώθηκαν στις 9:30 π.μ.) έξω από την Βουλή με αφορμή την επικείμενη ψήφιση της επίμαχης τροπολογίας για τους εκτός έδρας ελέγχους.

Το απόγευμα θα ακολουθήσει έκτακτη Γενική Συνέλευση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα καθορισθούν οι επόμενες κινήσεις.

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες οι εργαζόμενοι του Οργανισμού έχουν εκφράσει με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους στην υπό ψήφιση νέα τροπολογία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κάτι που δηλώνουν τόσο με ομαδικές παραιτήσεις προϊσταμένων περιφερειακών γραφείων και όσων κατέχουν θέσεις ευθύνης, όσο και με τη σημερινή διαμαρτυρία.

Εν τω μεταξύ την Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης του ΕΛ.Γ.Α. ευρεία σύσκεψη της Διοίκησης με τους Προϊσταμένους των περιφερειακών Υποκαταστημάτων και της Κεντρικής Διοίκησης του ΕΛ.Γ.Α..

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που έχουν ανακύψει τους τελευταίους μήνες σχετικά με το καθεστώς των μετακινήσεων των υπαλλήλων του ΕΛ.Γ.Α. και τις αρνητικές συνέπειες που έχουν στην διενέργεια των εκτιμήσεων.

Τα συμπεράσματα της σύσκεψης αυτής είναι τα εξής:

  • Η τροπολογία που δρομολογείται για ψήφιση στις 6/7/2016 δεν επιλύει συνολικά τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο των μετακινήσεων για τους υπαλλήλους του ΕΛ.Γ.Α..
  • Η μόνη λύση για την επίλυση των προβλημάτων είναι η υιοθέτηση της πρότασης που έχει κατατεθεί, εδώ και μήνες, από την Διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α.

“Παρ’ όλα αυτά, ο ΕΛ.Γ.Α, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον αγροτικό κόσμο, θα προχωρήσει στην εκτίμηση των ζημιών επισημαίνοντας, όμως, ότι με την εφαρμογή των διατάξεων που ισχύουν και αυτών που προωθούνται, θα υπάρξει δραματική αύξηση των λειτουργικών δαπανών και σημαντική καθυστέρηση στο έργο των εκτιμήσεων, γεγονός που θα αποδειχθεί πολύ σύντομα”, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού.

Η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΑ

Κρίνοντας πως αυτή η εξέλιξη είναι αρνητική για τη συνέχιση λειτουργίας του ΕΛΓΑ, το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛ.Γ.Α. μετά το πέρας της έκτακτης συνεδρίασης την Παρασκευή 1 Ιουλίου, αποφάσισε:

«1. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των εργαζομένων του Οργανισμού την Τετάρτη 6-07-2016 και ώρα 9:30 π.μ. έξω από την Βουλή, ημέρα ψήφισης της επίμαχης τροπολογίας.

2. Έκτακτη Γεν. Συνέλευση την Τετάρτη το απόγευμα ( ο χρόνος και ο τόπος θα γίνουν γνωστά με νεώτερη ανακοίνωση).

3. Το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛ.Γ.Α. με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Έλληνες Αγρότες και στους εργαζόμενους του Οργανισμού και με δεδομένη την αδυναμία εκτέλεσης του εκτιμητικού έργου καλεί τα μέλη του Συλλόγου που κατέχουν θέσεις  ευθύνης (επιπέδου διεύθυνσης, τμήματος, γραφείου)  να θέσουν την Δευτέρα 04-06-2016 τις παραιτήσεις τους στην διάθεση της Διοίκησης.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του Σωματείου μας για την συνέχιση της λειτουργίας του Οργανισμού και την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών στους

Έλληνες αγρότες, η Κυβέρνηση δια των συναρμόδιων υπουργών της, με τις πολιτικές της, ωθούν τον ΕΛ.Γ.Α. στο τέλμα, εμπαίζοντας τους αγρότες και τους εργαζόμενους, οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση του γεωργοασφαλιστικού συστήματος της χώρας.

Σας καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του Συλλόγου μας για την διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων».

 

 

Πηγή: ypaithros.gr 

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 86 επισκέπτες και κανένα μέλος

Δωρεά στο e-geoponoi

Κέρασε μας ένα καφέ με 1,50 €Είσοδος μέλους

  

 

 

 

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd