Νέα ανακοίνωση των εργαζομένων ΕΛΓΑ για τις εκτός έδρας αποζημιώσεις

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η (7-7-2016)

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι.

Στις 6/7/2016 πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων, η ΄Εκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας.

Τα θέματα τα οποία απασχόλησαν και αναπτύχθηκαν στη Συνέλευση ήταν το θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο, η οικονομική κατάσταση του Οργανισμού, η Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 2016 – 2017, η αγωγή για την υπερβάλλουσα διαφορά, η υπερβάλλουσα διαφορά που προκύπτει από το επίδομα γάμου, με κυρίαρχο θέμα το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις μετακινήσεις εντός και εκτός έδρας, για εκτέλεση ή παροχή υπηρεσίας, των υπαλλήλων του ΕΛ.Γ.Α.

Μετά την ενημέρωση από το Δ.Σ. του Π.Σ.Ε. ΕΛ.Γ.Α. για τα παραπάνω θέματα και τις τοποθετήσεις των συναδέλφων, κοινή διαπίστωση είναι ότι οι ακολουθούμενες  μνημονιακές πολιτικές της Κυβέρνησης έχουν οδηγήσει σε οικονομική εξαθλίωση τους εργαζόμενους και τους Έλληνες αγρότες και έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα και τους εργαζόμενους του ΕΛ.Γ.Α.

Τα προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί στον Οργανισμό (καθυστέρηση καταβολής αποζημιώσεων, μη διενέργεια εκτιμητικού έργου, κ.λ.π.) κινδυνεύουν να οδηγήσουν τον ΕΛ.Γ.Α. σε κατάρρευση και απαξίωσή του από τους Έλληνες αγρότες.

Στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η Διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α, παρά τις συνεχείς προτάσεις και παρεμβάσεις του Σωματείου για εξεύρεση λύσης στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί, αδυνατούν να δώσουν λύσεις και οδηγούν τον Οργανισμό σε τέλμα.

Η τελευταία νομοθετική ρύθμιση όχι μόνο δεν ανατρέπει τους λόγους που έχουμε οδηγηθεί σε αυτήν την αδιέξοδη κατάσταση αλλά δημιουργεί επιπλέον κενά και ασάφειες στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει το εκτιμητικό έργο, οδηγώντας σε ουσιαστική διάλυση το γεωργοασφαλιστικό σύστημα της χώρας, γεγονός που θα αποδειχθεί πολύ σύντομα.

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας συνεκτιμώντας τα δεδομένα μετά τις τελευταίες εξελίξεις, αποφάσισε τη διεκδίκηση εφαρμογής του ισχύοντος έως 31-12-2015  νομοθετικού πλαισίου που διέπει την διενέργεια του εκτιμητικού έργου καθώς και τη μη χρήση ιδιόκτητου μεταφορικού μέσου για την εξυπηρέτηση υπηρεσιακών αναγκών (μετακινήσεις γεωτεχνικών κ.λ.π. ).

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους αγρότες και τους εργαζόμενους του Οργανισμού σας καλούμε σε συστράτευση και εφαρμογή των αποφάσεων της Γενικής μας Συνέλευσης.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                            Ο Γενικός Γραμματέας

Πανταζής Δημήτρης                                                   Καρανίκας Αντώνης

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

• Το πρόγραμμα αυτό, που εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες», προσφέρει έως 130.000 ευρώ ανά έτος και για τέσσερα χρόνια σε προτάσεις δράσης COST

• Μεγάλη είναι η δυναμική των κοιτασμάτων μετάλλων που υπάρχουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Βασίλειο Μέλφο, ο οποίος βραβεύτηκε πρόσφατα από την Ακαδημία Αθηνών. Το ενδιαφέρον εστιάζεται ιδιαίτερα στα λεγόμενα μέταλλα υψηλής τεχνολογίας που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία, αλλά και σε σπάνια μέταλλα που υπάρχουν στον ελλαδικό χώρο.

• Η ουρία συντέθηκε για πρώτη φορά από το Γερμανό χημικό Friedrich Wöhler το 1828. Πριν από αυτό το διάστημα, οι μοναδικές οργανικές πηγές αζώτου για το έδαφος ήταν τα ούρα, η κοπριά και τα κομπόστ.

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!