ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΛ.Γ.Α ΠΑΤΡΑΣ: ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΤΙΜΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

Από την 1/1/2016 τέθηκε σε ισχύ ο νόμος 4336/14/8/2015 που επηρεάζει και τη λειτουργία του ΕΛ.Γ.Α. Σύμφωνα με αυτόν έγινε αδύνατη η σωστή λειτουργία του Οργανισμού γιατί, αφενός δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στις εντολές μετακίνησης και αφετέρου,

οι γεωπόνοι και οι κτηνίατροι υποχρεώνονται να μετακινούνται με μέσα μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία, τρένα κ.λ.π) καθώς η χρήση των Ι.Χ. τους γίνεται απαγορευτική, με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα δυσχερής ή και αδύνατη, η διενέργεια εκτιμήσεων στο μεγαλύτερο αριθμό των τοπικών κοινοτήτων, αφού δεν υπάρχει τακτική συγκοινωνιακή κάλυψη.

Επίσης πλήττεται  σοβαρά και το πλαίσιο συνεργασίας του ΕΛ.Γ.Α με τους συνεργάτες ανταποκριτές των Δήμων όλης της χώρας.

Παρ’ όλα αυτά συνεχίσαμε απρόσκοπτα το έργο μας μέχρι τέλος Απριλίου, βασιζόμενοι στις διαβεβαιώσεις, του Υπουργείου και της Διοίκησης, ότι σύντομα θα λυθεί το πρόβλημα.

Από 25/04 εντάθηκε η προσπάθεια τόσο από το σωματείο εργαζομένων όσο και από τη διοίκηση για να περάσει η τροπολογία εξαίρεσης του οργανισμού χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

Την 06/07/2016 ψηφίστηκε άλλη τροπολογία, η οποία εκτός από τα θεσμικά όχι μόνο δε λύνει κανένα πρόβλημα αλλά αυξάνει κατά πολύ τα λειτουργικά έξοδα με τη χρήση μισθωμένων αυτοκινήτων (ταξί, ενοικιαζόμενα), παρά τις  έντονες αντιδράσεις στον υπουργό α)της Διοίκησης β)των εργαζομένων γ)βουλευτών της αντιπολίτευσης δ)εκπροσώπων των αγροτών πανελλαδικά.

Ο ΕΛ.Γ.Α, ως ο μόνος μη κερδοσκοπικός γεωργοασφαλιστικός Οργανισμός δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα, χωρίς την οικονομική στήριξη του Κράτους, με κύρια έσοδα τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών, προστατεύει την αγροτική δραστηριότητα από φυσικούς κινδύνους παρέχοντας υπηρεσίες στήριξης του εισοδήματος των αγροτών.

Οι εργαζόμενοι του ΕΛ.Γ.Α, παρά την αφαίμαξη των εισοδημάτων τους που έχουν υποστεί, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον Έλληνα αγρότη κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Γεννάται το ερώτημα γιατί ένας υγιής Οργανισμός που δεν επιβαρύνει καθόλου τον Κρατικό Προϋπολογισμό οδηγείται στην απαξίωση.

 

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΛΓΑ ΠΑΤΡΑΣ 07/06/2016

 

Η Επιστολή μας εστάλη από τους εργαζόμενους στις 8-7-2016

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 72 επισκέπτες και κανένα μέλος

Δωρεά στο e-geoponoi

Κέρασε μας ένα καφέ με 1,50 €Είσοδος μέλους

  

 

 

 

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

  • Οι ευρωσκεπτικιστές του Ματέο Σαλβίνι βρήκαν ακόμα έναν λόγο για να επιτεθούν στις Βρυξέλλες, έχοντας αυτήν τη φορά την καθολική υποστήριξη των Ιταλών, καθώς επιδιώκουν να καταρρίψουν την αυξανόμενη χρήση της χρωματικής επισήμανσης στα τρόφιμα.

  • Ένα φυτικής προέλευσης υποκατάστατο του χοιρινού κρέατος λανσαρίστηκε στη CES 2020 στο Λας Βέγκας από μία από τις πιο γνωστές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του εναλλακτικού κρέατος.

  • Με την ευκαιρία της εποχής συγκομιδής της ελιάς, ενός εξαγώγιμου προϊόντος με μεγάλη απήχηση στις διεθνείς αγορές, ο ΕΦΕΤ ενημερώνει τους καταναλωτές για την επιτραπέζια ελιά, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Μεσογειακής Ελληνικής διατροφής, ιδιαίτερα σε περιόδους νηστείας, όπως αυτή που διανύουμε, εξαιτίας της θρεπτικής της αξίας αλλά και των γευστικών και αρωματικών συστατικών της.

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!