Ανακοίνωση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

Ο Σύλλογος εργαζομένων στον ΕΛ.Γ.Ο. – ΔΗΜΗΤΡΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων του Ινστιτούτου Κτηνοτροφικών φυτών Λάρισας με ομόφωνη απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης, με αίτημα τη μη παραχώρηση καλλιεργούμενων για σποροπαραγωγικούς σκοπούς εκτάσεων.

 

 Καταγγέλλει την απαράδεκτη μεθόδευση που φαίνεται ότι προηγήθηκε, της αλλαγής χρήσης γης υψηλής παραγωγικότητας, εκτάσεως που  χρησιμοποιείται από το Ινστιτούτο για σποροπαραγωγή εδώ και δεκαετίες και την παράδοσή της στο Δήμο Λαρισαίων.

Τη στιγμή μάλιστα που η πολιτική ηγεσία παραδέχεται τη μεγάλη έλλειψη εγχώριου πολλαπλασιαστικού υλικού για την παραγωγή μεταξύ άλλων και κτηνοτροφικών φυτών και την εξάρτηση της χώρας από ξένες πολυεθνικές εταιρείες.

 Επισημαίνουμε επίσης την πάγια θέση του Οργανισμού με αποφάσεις αυτού αλλά και των προηγούμενων Δ.Σ. ότι οι υπάρχουσες υποδομές αγροτικής έρευνας « θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για σκοπούς παραγωγικούς, αλλά και σχετικούς με την αγροτική οικονομία ».

Προειδοποιούμε ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων δεν πρόκειται να ανεχθεί την απαξίωση του Οργανισμού και του έργου του και θα βρίσκεται απέναντι σε κάθε ενέργεια που οδηγεί σε αυτή την κατεύθυνση με δυναμικές κινητοποιήσεις.

Tο Δ.Σ.

 

 

Μας εστάλη στις 13-7-2016

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 92 επισκέπτες και κανένα μέλος

Δωρεά στο e-geoponoi

Κέρασε μας ένα καφέ με 1,50 €Είσοδος μέλους

  

 

 

 

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!