Συνάντηση συλλόγου Γεωπόνων Λάρισας με τον Περιφερειάρχη

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας είχε αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας. Συζητήθηκαν πολλά και σημαντικά θέματα, που αφορούν στον γεωπονικό κλάδο και στην πρωτογενή παραγωγή.

 

          Κύριο θέμα της συνάντησης αυτής ήταν η άμεση προκήρυξη του  μέτρου 10.1.4  "Μείωση της  ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα", όπως ονομάζεται πλέον το γνωστό σε όλους πρόγραμμα γεωργικής προέλευσης, ώστε να μη χαθεί χρονιά εφαρμογής του μέτρου  για  το Θεσσαλικό Πεδίο, το οποίο έληξε προ ολίγων ημερών. Ζητήθηκε η  άμεση παρέμβαση του Υπουργού για την άμεση προκήρυξη του μέτρου και μάλιστα αυστηρά τις επόμενες μέρες, παράλληλα με την  έγκαιρη πληροφόρηση των παραγωγών για τις ακριβείς Μεθοδολογίες, ώστε να προετοιμάσουν το πλάνο τους για την καλλιεργητική περίοδο του ΟΣΔΕ του 2016-2017, η οποία έχει  ήδη ξεκινήσει. Διευκρινίστηκε ότι περαιτέρω καθυστερήσεις θα δημιουργήσουν τις στρεβλώσεις του παρελθόντος, όπου το πρόγραμμα προκηρύχθηκε μετά τη σπορά των σιτηρών με τις ανάλογες συνέπειες και ότι δεν πρέπει να απωλεσθεί καλλιεργητική χρονιά για τους Θεσσαλούς παραγωγούς.

         Στην συνέχεια  ο κ. Δημήτρης Σοφολόγης, ο κ. Δημήτρης Κοτσιμπογεώργος και ο κ. Χρήστος Παναγούλης  συζήτησαν με τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό  και  τα  ακόλουθα  ίδιας βαρύτητας θέματα:

•             Η φορολογία των γεωπόνων και των αγροτών γεγονός, το οποίο θα αποτελέσει την  ταφόπλακα της  Ελληνικής αγροτικής παραγωγής.

•             Ο ΕΛΓΑ, καθώς η φετινή χρονιά είναι χρονιά άνευ προηγουμένου προβλημάτων, τόσο για τους γεωπόνους εκτιμητές, όσο  και για τους Έλληνες παραγωγούς.

•             Η σύγχυση  των  παραγωγών  και της ασάφειας του νόμου 4387/2016  ενόψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου, που αρχίζει, καθώς απαιτείται διευκρίνιση για το αν τελικώς θα περικοπούν οι συντάξεις τους.

•             Η υποστελέχωση του προσωπικού της Δ.Α.Ο.Κ.  & η άμεση πρόσληψη γεωπόνων.

       Σημειώνεται ότι η συνεργασία μεταξύ του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Λάρισας & της Περιφέρειας Θεσσαλίας ήταν, είναι και θα συνεχίζει να είναι άριστη έχοντας ως κοινό βασικό στόχο την άμεση επίλυση των προβλημάτων της αγροτικής παραγωγής της περιοχής μας.

 

Για το Δ.Σ.

 

           Ο  Πρόεδρος                            Ο  Γενικός  Γραμματέας

 

Σοφολόγης   Δημήτριος                         Τσαλίκης Δημήτριος

Αγροτικές Ειδήσεις

  • Σε τροχιά "ανάστασης" φαίνεται πως έχουν µπει οι συνεταιρισµοί στη χώρα µας, βελτιώνοντας σταδιακά την αρνητική εικόνα κακοδιαχείρισης, υπερχρέωσης και χρεοκοπίας των τελευταίων δεκαετιών, που είχε οδηγήσει σε απαξίωση τη συνεταιριστική ιδέα.

  • Την παράταση του χρόνου της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς έτους 2018, έως τις 31 Ιουλίου 2019, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛ.Γ.Α, κατά τη συνεδρίασή του στις 22/03/2019 με την με την αριθ. 42/22.3.2019 απόφασή του.

  • Τα τιμολόγια των αρδευτικών υπηρεσιών προσδιορίζονται από τους παρόχους των υπηρεσιών αυτών (ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ, ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού) και αυτό πρέπει να γίνει έως το τέλος Ιουνίου 2019. Αυτό τονίστηκε στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησε ο Αν. ΥΠΕΝ κ. Σωκράτης Φάμελλος με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό και Προέδρους ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ της Θεσσαλίας. Επίσης το «περιβαλλοντικό τέλος», δηλαδή η οικονομική συνεισφορά του τελικού χρήστη ανά κυβικό μέτρο καταναλωθέντος ύδατος, που αντιστοιχεί στο περιβαλλοντικό κόστος και στο κόστος πόρου, θα το τεκμηριώσει ο φορέας άρδευσης. Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΝ, οι πάροχοι των αρδευτικών υπηρεσιών πρέπει να υπολογίσουν το…

  • Υπογράφτηκαν σήμερα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, οι αποφάσεις που καθορίζουν το ύψος των συνδεδεμένων με την παραγωγή ενισχύσεων για επτά σημαντικές καλλιέργειες το έτος 2018. Δείτε  στον παρακάτω πίνακα αναλυτικά τα ποσά ανά στρέμμα:

  • Η ελιά (Olea europaea L.) είναι το πιο εμβληματικό δένδρο της Μεσογείου και καλλιεργείται από την αρχαιότητα σε όλες τις χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο θάλασσα.

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!