ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΠΤΕΓ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ

Ύστερα από αίτημα της  Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων (Π.Ε.Π.Τε.Γ) πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016 συνάντηση  με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κο Θεοφάνη Κουρεμπέ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΕΛΓΑ και την Π.Ε.Π.Τε.Γ  αντιπροσώπευσαν  ο αντιπρόεδρος κο Σπυρίδων Ζαχαρόπουλος και το μέλος του ΚΔΣ κο Γεώργιος Γιαννόπουλος.

Η συζήτηση διεξήχθη σε φιλικό κλίμα και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εργασιακή σχέση των Τεχνολόγων Γεωπόνων με τον ΕΛΓΑ (όπως το ρόλο των Τεχνολόγων Γεωπόνων  στην εκτίμηση ζημιών ως εκτιμητές, εργασιακή εξέλιξη, συμμετοχή ως έκτακτοι εκτιμητές ως δημόσιοι υπάλληλοι άλλων συναφείς φορέων κ.α).

Παράλληλα συζητήθηκε η τροποποίηση του εσωτερικού κανονισμού του ΕΛΓΑ ο οποίος εμποδίζει την εφαρμογή του νόμου  3877 στις 20-9-2010 (ΦΕΚ 160/20-09-2010) και  της απόφασης με αρ. 157502 στις 27/07/2011 ( ΦΕΚ 1668/ 27-07-2011) με αποτέλεσμα να μην  επιτρέπει στους Τεχνολόγους Γεωπόνους να είναι εκτιμητές ζημιών (τόσο οι μόνιμοι υπάλληλοι του ΕΛΓΑ όσο και ως συμβασιούχοι υπάλληλοι του ΕΛΓΑ).

Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ δήλωσε ότι ¨δεν μπορούμε να κλείνουμε τα αυτιά και τα μάτια μας στις απαιτήσεις των καιρών ¨ και ότι ¨οι συνάδελφοι Τεχνολόγοι Γεωπόνοι έχουν αποδείξει την αξία τους¨. Δήλωσε θετικός στην αναγκαία τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ όχι μόνο στο σχετικό άρθρο που δεν περιλαμβάνει τους Τεχνολόγους Γεωπόνους  στο ρόλο των εκτιμητών αλλά και σε όποιο σημείο απαιτείται, ώστε να δημιουργηθεί ένας κανονισμός σύγχρονος που να έχει ως κύριο στόχο την εξυπηρέτηση του πρωτογενή τομέα.

Επιπλέον επισημάνθηκε η σημασία της πρόληψης των ζημιών στις καλλιέργειες από τις καιρικές συνθήκες και οι τρόποι όπου μπορούν να εφαρμοστούν, ώστε να μειωθούν οι απώλειες παραγωγής, οι απώλειες εσόδων των αγροτών και η μείωση των ποσών που απαιτούνται να δαπανηθούν για την αποκατάσταση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ.

Στα πλαίσια της συζήτησης σε αυτό το θέμα ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κο Κουρεμπές αφού συμφώνησε ότι η πρόληψη είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα, μας ενημέρωσε για τις ενέργειες του ΕΛΓΑ προς την κατεύθυνση αυτή, οι οποίες αν εφαρμοστούν ορθά και επιφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, ενδέχεται να είναι και η αφορμή ώστε να μειωθούν οι εισφορές των αγροτών υπέρ ΕΛΓΑ.  

Τέλος  η Π.Ε.Π.Τε.Γ μέσω των αντιπροσώπων της δήλωσε στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ ότι η ένωση είναι στη διάθεση του φορέα ώστε να βοηθήσει όπου μπορεί, βοήθεια που αποδέχτηκε ο πρόεδρος και δήλωσε ανοιχτός σε οποιαδήποτε πρόταση κατατεθεί από μέρος της.

 

Μας εστάλη με e-mail στις 5-11-2016

 

 

Αγροτικές Ειδήσεις

  • Σε τροχιά "ανάστασης" φαίνεται πως έχουν µπει οι συνεταιρισµοί στη χώρα µας, βελτιώνοντας σταδιακά την αρνητική εικόνα κακοδιαχείρισης, υπερχρέωσης και χρεοκοπίας των τελευταίων δεκαετιών, που είχε οδηγήσει σε απαξίωση τη συνεταιριστική ιδέα.

  • Την παράταση του χρόνου της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς έτους 2018, έως τις 31 Ιουλίου 2019, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛ.Γ.Α, κατά τη συνεδρίασή του στις 22/03/2019 με την με την αριθ. 42/22.3.2019 απόφασή του.

  • Τα τιμολόγια των αρδευτικών υπηρεσιών προσδιορίζονται από τους παρόχους των υπηρεσιών αυτών (ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ, ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού) και αυτό πρέπει να γίνει έως το τέλος Ιουνίου 2019. Αυτό τονίστηκε στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησε ο Αν. ΥΠΕΝ κ. Σωκράτης Φάμελλος με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό και Προέδρους ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ της Θεσσαλίας. Επίσης το «περιβαλλοντικό τέλος», δηλαδή η οικονομική συνεισφορά του τελικού χρήστη ανά κυβικό μέτρο καταναλωθέντος ύδατος, που αντιστοιχεί στο περιβαλλοντικό κόστος και στο κόστος πόρου, θα το τεκμηριώσει ο φορέας άρδευσης. Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΝ, οι πάροχοι των αρδευτικών υπηρεσιών πρέπει να υπολογίσουν το…

  • Υπογράφτηκαν σήμερα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, οι αποφάσεις που καθορίζουν το ύψος των συνδεδεμένων με την παραγωγή ενισχύσεων για επτά σημαντικές καλλιέργειες το έτος 2018. Δείτε  στον παρακάτω πίνακα αναλυτικά τα ποσά ανά στρέμμα:

  • Η ελιά (Olea europaea L.) είναι το πιο εμβληματικό δένδρο της Μεσογείου και καλλιεργείται από την αρχαιότητα σε όλες τις χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο θάλασσα.

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!