Συνεχίζουν την αποχή εκτιμήσεων λόγω μετακινήσεων οι μόνιμοι Γεωτεχνικοί του ΕΛΓΑ

Το Δ.Σ. του Π.Σ.Ε. ΕΛ.Γ.Α, σταθμίζοντας τα γεγονότα  σε σχέση με τα προβλήματα που ταλανίζουν ολοένα και περισσότερο τον ΕΛ.Γ.Α, σας ενημερώνει ότι:

 

Για μια ακόμα φορά βιώνουμε την γνωστή παρελκυστική τακτική του ΥΠ.Α.Α.Τ, ότι συμφωνούμε με τα δικαία αιτήματα των εργαζομένων του ΕΛ.Γ.Α, στο ζήτημα των μετακινήσεων για την διενέργεια των εκτιμήσεων, αλλά τώρα δεν  μπορούμε να κάνουμε κάτι, όπως απάντησε ο κ. Υπουργός σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.

Η Ε.Σ.Σ.Ε. ακόμα δεν έχει προχωρήσει για υλοποίηση, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα εάν και κατά πόσο αυτή θα εγκριθεί, παρά τη ρητή δέσμευση του Υπουργού.

Από τις 10/10/2016 οι εργαζόμενοι γεωτεχνικοί του ΕΛ.Γ.Α., βρισκόμαστε σε διαρκείς απεργιακές κινητοποιήσεις, με δράση αποχή από τις εκτιμήσεις, στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος .

Ήδη μας έγινε γνωστό, ότι με απόφαση της Διοίκησης του Οργανισμού οι συμμετέχοντες σε αυτή την μορφή απεργιακών κινητοποιήσεων, θα υποστούν περικοπές στους μισθούς.

Είναι βέβαιο  ότι η κίνηση αυτή  της εργοδοσίας, στερείται νομικής υπόστασης και  σας  ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογός μας θα προβεί σε κάθε ενέργεια  για την προστασία των μισθών  από την απαράδεκτη ενέργεια που επιχειρείται.

Σε κάθε δε περίπτωση τέτοιες κινήσεις χαρακτηρίζονται ως κατρακύλα στον αυταρχισμό και στην τρομοκρατία των εργαζομένων,  με σκοπό την διάσπασής τους.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα  την επιστολή του Προέδρου του ΕΛ.Γ.Α προς την Κ.Ε.Δ.Κ , την  Ένωση Περιφερειών, τις Αποκεντρωμένες Διευθύνσεις των Περιφερειών, για την συνδρομής τους στο εκτιμητικό έργο,  ως κίνηση  στησίματος απεργοσπαστικού μηχανισμού στον ΕΛ.Γ.Α, με στόχο να σπάσουν τον αγώνα μας και  με το πρόσχημα της διεκπεραίωσης των εκτιμήσεων. Η ευθύνη αυτών των πράξεων βαραίνει απόλυτα και  την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Α.Α.Τ και την Κυβέρνηση γενικότερα.

Τους απαντάμε λοιπόν.  Η έγκαιρη  και έγκυρη εκτίμηση των ζημιών απαιτεί δυνατότητα μετακινήσεων των γεωτεχνικών στους  τόπους ζημιάς και φυσικά πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών. Με εποχικό  προσωπικό, αποσπάσεις γεωτεχνικών από Υποκ/μα  σε Υποκ/μα,  με μετακινήσεις από άλλες υπηρεσίες, μόνο ευκαιριακές λύσεις δίνονται.

 Θυμίζουμε ότι με την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών και του νέου θεσμικού πλαισίου που διέπει τις μετακινήσεις μας, το κόστος των εκτιμήσεων  υπερδιπλασιάστηκε, η απώλεια εισοδήματος μας έφτασε στο 50% κι όλα αυτά για   να ξεπεραστεί η κρίση του συστήματος.

Πάντως μνημόνια και λαός όρθιος  δεν γίνεται.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την σωτηρία  του γεωργοασφαλιστικού συστήματος της χώρας και καλούμε τους εργαζόμενους συναδέλφους που κατέχουν θέση ευθύνης, να αναλογιστούν την κρισιμότητα της κατάστασης και να συστρατευούν   στον αγώνα μας. Σε αντίθετη περίπτωση, άθελα τους ίσως, βάζουν πλάτη στην απαξίωση  του ΕΛ.Γ.Α.  Ας προταχθεί το δημόσιο από το πρόσκαιρο ατομικό συμφέρον.

Καλούμε επίσης για μια ακόμα φορά, όλους τους εργαζόμενους  να μην υποχωρήσουν από την αγωνιστικότητα τους, ακόμα και στις περικοπές μισθών, τις οποίες χαρακτηρίζουμε  παράνομες, όπως σύντομα  θα αποδειχθεί.

Δηλώνουμε ότι δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα γεωργοασφαλιστικό σύστημα με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα, σύγχρονο και αναβαθμισμένο, που να εξυπηρετεί τις ανάγκες της Ελληνικής γεωργίας, να συνδράμει στην κάλυψη της απώλειας εισοδήματος  της γεωργικής παραγωγής από ζημιές.

Ανακοινώσεις συμπαράστασης στον αγώνα μας λάβαμε από ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΠΟΓΕΔΥ),  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΠΟΝΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΠΕΓΔΥ), ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  (Π.Ε.Κ.Δ.Υ), ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΥΠ. ΓΕΩΡΓΙΑΣ (ΠΟΣΕΥΓ), κλπ., και  δεσμευόμαστε για παραπέρα συντονισμό δράσεων από κοινού στο πλαίσιο της  προάσπισης των συμφερόντων όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα.

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Κατατέθηκε στην Βουλή ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2017, όπου προβλέπει  τέσσερα δις  ευρώ αντιλαϊκά μέτρα, φόρους, περικοπές στις συντάξεις κλπ. Στο επίκεντρο αυτού του πακέτου μέτρων βρίσκεται  και η νέα επίθεση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.

Οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις διοργανώνουν απεργιακές κινητοποιήσεις, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της Κυβέρνησης, που πλήττουν βάναυσα  τους εργαζόμενους.

Το Δ.Σ του Π.Σ.Ε ΕΛ.Γ.Α  καλεί  όλους τους εργαζόμενους για μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Δεν  θα σταματήσουν,  αν δεν τους σταματήσουμε εμείς !!!

 

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

      Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

  Πανταζής Δημήτρης                                                                  Καρανίκας Αντώνης       

Αγροτικές Ειδήσεις

  • Σε τροχιά "ανάστασης" φαίνεται πως έχουν µπει οι συνεταιρισµοί στη χώρα µας, βελτιώνοντας σταδιακά την αρνητική εικόνα κακοδιαχείρισης, υπερχρέωσης και χρεοκοπίας των τελευταίων δεκαετιών, που είχε οδηγήσει σε απαξίωση τη συνεταιριστική ιδέα.

  • Την παράταση του χρόνου της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς έτους 2018, έως τις 31 Ιουλίου 2019, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛ.Γ.Α, κατά τη συνεδρίασή του στις 22/03/2019 με την με την αριθ. 42/22.3.2019 απόφασή του.

  • Τα τιμολόγια των αρδευτικών υπηρεσιών προσδιορίζονται από τους παρόχους των υπηρεσιών αυτών (ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ, ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού) και αυτό πρέπει να γίνει έως το τέλος Ιουνίου 2019. Αυτό τονίστηκε στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησε ο Αν. ΥΠΕΝ κ. Σωκράτης Φάμελλος με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό και Προέδρους ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ της Θεσσαλίας. Επίσης το «περιβαλλοντικό τέλος», δηλαδή η οικονομική συνεισφορά του τελικού χρήστη ανά κυβικό μέτρο καταναλωθέντος ύδατος, που αντιστοιχεί στο περιβαλλοντικό κόστος και στο κόστος πόρου, θα το τεκμηριώσει ο φορέας άρδευσης. Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΝ, οι πάροχοι των αρδευτικών υπηρεσιών πρέπει να υπολογίσουν το…

  • Υπογράφτηκαν σήμερα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, οι αποφάσεις που καθορίζουν το ύψος των συνδεδεμένων με την παραγωγή ενισχύσεων για επτά σημαντικές καλλιέργειες το έτος 2018. Δείτε  στον παρακάτω πίνακα αναλυτικά τα ποσά ανά στρέμμα:

  • Η ελιά (Olea europaea L.) είναι το πιο εμβληματικό δένδρο της Μεσογείου και καλλιεργείται από την αρχαιότητα σε όλες τις χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο θάλασσα.

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!