Καταγγελία απεργοσπαστικού μηχανισμού του Προέδρου του ΕΛΓΑ

Κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την άμεση αντίδραση μας στην ενέργειά σας να αποστείλετε έγγραφο – επιστολή   προς την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων,

την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ελλάδας Κρήτης και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, ζητώντας  να διατεθούν Γεωπόνοι στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Πελοποννήσου, καθώς και κτηνίατροι στην Περιφέρεια Κρήτης, προκειμένου να συνδράμει το εν λόγω προσωπικό στο εκτιμητικό έργο στις περιοχές ευθύνης τους.

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου καταγγέλει την πράξη αυτή ως   αντικανονική και αντιθεσμική  για το λόγο ότι  ενώ γνωρίζετε ότι οι εργαζόμενοι του ΕΛΓΑ εδώ και πολλές εβδομάδες απέχουν από τη διενέργεια των εκτιμήσεων, έπειτα από ληφθείσα απόφαση του Πρωτοβάθμιου Συνδικαλιστικού τους σωματείου για επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 10/10/2016 αντί να προσπαθήσετε να βρείτε λύση στα αιτήματα της αποχής προσπαθείτε με έμμεσο τρόπο να ξεπεράσετε το πρόβλημα.

 

Εκφράζουμε την συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του ΕΛΓΑ και καλούμε τους συναδέλφους των Δήμων και των Περιφερειών να μην ανταποκριθούν σ΄αυτό το κάλεσμα, αφού κάτι τέτοιο είναι ξεκάθαρα απεργοσπαστικό και πλήττει το δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας του ΕΛΓΑ. 

 

Το πρόβλημα των εκτιμήσεων λύνεται μόνο με τη δικαίωση των αιτημάτων των συναδέλφων εκτιμητών του ΕΛΓΑ, αλλά και με προσλήψεις μόνιμου και εποχικού προσωπικού.

 Για τους λόγους αυτούς  θεωρούμε απαραίτητο να προβείτε στην ανάκληση του σχετικού σας εγγράφου.

                                           Για το ΔΣ

 

 

Ο Πρόεδρος  

 Η Γραμματέας

 

 

 

 

 

 

 

Φώτης Θεοδωράτος

Αγγελική Θανοπούλου

 

Αγροτικές Ειδήσεις

  • Σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν σε αμπελοκαλλιέργειες στον δήμο Παγγαίο Καβάλας από το πέρασμα της σφοδρής χαλαζόπτωσης το απόγευμα της Παρασκευής.

  • Τριήμερη ταχύρρυθμη εκπαίδευση μελισσοκόμων, στα πλαίσια του Εθνικού Προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, 1.3 “Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων”

  • Σε τροχιά "ανάστασης" φαίνεται πως έχουν µπει οι συνεταιρισµοί στη χώρα µας, βελτιώνοντας σταδιακά την αρνητική εικόνα κακοδιαχείρισης, υπερχρέωσης και χρεοκοπίας των τελευταίων δεκαετιών, που είχε οδηγήσει σε απαξίωση τη συνεταιριστική ιδέα.

  • Την παράταση του χρόνου της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς έτους 2018, έως τις 31 Ιουλίου 2019, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛ.Γ.Α, κατά τη συνεδρίασή του στις 22/03/2019 με την με την αριθ. 42/22.3.2019 απόφασή του.

  • Τα τιμολόγια των αρδευτικών υπηρεσιών προσδιορίζονται από τους παρόχους των υπηρεσιών αυτών (ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ, ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού) και αυτό πρέπει να γίνει έως το τέλος Ιουνίου 2019. Αυτό τονίστηκε στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησε ο Αν. ΥΠΕΝ κ. Σωκράτης Φάμελλος με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό και Προέδρους ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ της Θεσσαλίας. Επίσης το «περιβαλλοντικό τέλος», δηλαδή η οικονομική συνεισφορά του τελικού χρήστη ανά κυβικό μέτρο καταναλωθέντος ύδατος, που αντιστοιχεί στο περιβαλλοντικό κόστος και στο κόστος πόρου, θα το τεκμηριώσει ο φορέας άρδευσης. Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΝ, οι πάροχοι των αρδευτικών υπηρεσιών πρέπει να υπολογίσουν το…

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd