Την πρωτοχρονιάτικη πίτα για το 2017 έκοψαν οι Γεωπόνοι της Π.Ε.Π.Τε.Γ. Αχαίας

To Διοικητικό Συμβούλιο του Τοπικού Τμήματος της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων την Δευτέρα 09/01/2017 έπειτα από την τακτική του συνεδρίαση και παρόντων αρκετών μελών έκοψε την Βασιλόπιτα για το 2017. 

 

Στην συνεδρίαση συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τον κλάδο καθώς και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και οι άνεργοι Γεωπόνοι Τ.Ε. την καθημερινή μάχη για επιβίωση. Πέραν από την οικονομική συγκυρία που μαστίζει τη χώρα μας τα τελευταία 9 χρόνια, τα προβλήματα του κλάδου είναι πολλά και θα πρέπει να υπάρξει βοήθεια από την πολιτεία να επιλυθούν. 

Από την πλευρά μας κάνουμε το ανθρωπίνως δυνατόν να προασπίσουμε τα κεκτημένα των συναδέλφων και προσπαθούμε καθημερινά και με όποιον τρόπο να βρισκόμαστε δίπλα τους, σαφώς και οι παρεμβάσεις μας προς την πολιτεία αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση από το Τοπικό Τμήμα αλλά και το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο είναι στοχευμένες και ουσιαστικές.  

 

Ευχόμαστε καλή χρονιά υγεία και ευημερία  

 

Για το Τ.Τ. Αχαίας

    Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γραμματέας

 

    Πετράτος  Γιάννης                                                    Χατζής Σπύρος

Αγροτικές Ειδήσεις

  • Σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν σε αμπελοκαλλιέργειες στον δήμο Παγγαίο Καβάλας από το πέρασμα της σφοδρής χαλαζόπτωσης το απόγευμα της Παρασκευής.

  • Τριήμερη ταχύρρυθμη εκπαίδευση μελισσοκόμων, στα πλαίσια του Εθνικού Προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, 1.3 “Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων”

  • Σε τροχιά "ανάστασης" φαίνεται πως έχουν µπει οι συνεταιρισµοί στη χώρα µας, βελτιώνοντας σταδιακά την αρνητική εικόνα κακοδιαχείρισης, υπερχρέωσης και χρεοκοπίας των τελευταίων δεκαετιών, που είχε οδηγήσει σε απαξίωση τη συνεταιριστική ιδέα.

  • Την παράταση του χρόνου της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς έτους 2018, έως τις 31 Ιουλίου 2019, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛ.Γ.Α, κατά τη συνεδρίασή του στις 22/03/2019 με την με την αριθ. 42/22.3.2019 απόφασή του.

  • Τα τιμολόγια των αρδευτικών υπηρεσιών προσδιορίζονται από τους παρόχους των υπηρεσιών αυτών (ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ, ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού) και αυτό πρέπει να γίνει έως το τέλος Ιουνίου 2019. Αυτό τονίστηκε στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησε ο Αν. ΥΠΕΝ κ. Σωκράτης Φάμελλος με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό και Προέδρους ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ της Θεσσαλίας. Επίσης το «περιβαλλοντικό τέλος», δηλαδή η οικονομική συνεισφορά του τελικού χρήστη ανά κυβικό μέτρο καταναλωθέντος ύδατος, που αντιστοιχεί στο περιβαλλοντικό κόστος και στο κόστος πόρου, θα το τεκμηριώσει ο φορέας άρδευσης. Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΝ, οι πάροχοι των αρδευτικών υπηρεσιών πρέπει να υπολογίσουν το…

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd