Αρχές φθινοπώρου η προκήρυξη των Γεωργικών Συμβούλων

Αρχές φθινοπώρου θα προκηρυχθεί το μέτρο των Γεωργικών Συμβούλων, με το οποίο θα δημιουργηθούν τριακόσιες δομές

σε όλη τη χώρα και θα απασχοληθούν πάνω από χίλιοι γεωτεχνικοί.

Αυτό ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος παραδέχτηκε όμως ότι θα υπάρξει καθυστέρηση στα αρδευτικά έργα.

«Υπάρχει η αιρεσιμότητα της επικαιροποίησης των διαχειριστικών σχεδίων των λεκανών απορροής των ποταμών και της τιμολόγησης νερού. Είναι ζητήματα για τα οποία θα συνεννοηθούμε με το υπουργείο Περιβάλλοντος για να μπορέσουμε όσο γίνεται γρηγορότερα να κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο, για να απαντήσουμε στα όντως πολύ σημαντικά αιτήματα και τις ανάγκες που έχουν σχέση με τα αρδευτικά», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υποστήριξε ότι μέχρι τέλος του 2017 οι προσκλήσεις των νέων μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-20 θα ξεπεράσουν τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ο προγραμματισμός των προκηρύξεων τους προσεχείς μήνες περιλαμβάνει πολλά και σημαντικά μέτρα, όπως:

-το Μέτρο για τις Ομάδες Παραγωγών που ενισχύει τις λειτουργικές δαπάνες συλλογικών σχημάτων που συστήνονται για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενή τομέα,

-το Υπομέτρο για Επενδύσεις σε προληπτικές δράσεις που αποσκοπούν στη μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής,

-το μέτρο των Γεωργικών Συμβούλων. Θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 300 δομές σε όλη τη χώρα και θα απασχοληθούν πάνω από 1000 γεωτεχνικοί και

-τις δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις από τα προγράμματα LEADER, με την ολοκλήρωση της αναμόρφωσής τους από τις Ομάδες Τοπικής Δράσης.

Επίσης, έχει ήδη γίνει προδημοσίευση της δράσης της νιτρορύπανσης, ενώ άμεσα θα γίνει η προδημοσίευση των Σχεδίων Βελτίωσης, με την προκήρυξη να προγραμματίζεται μετά την ένταξη των νέων γεωργών ώστε να δοθεί δυνατότητα στο δυναμικό των νέων ανθρώπων που θα εγκατασταθούν στη γεωργία να επενδύσουν στον γεωργικό τομέα».

 

Απόσπασμα άρθρου από εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 67 επισκέπτες και κανένα μέλος

Δωρεά στο e-geoponoi

Κέρασε μας ένα καφέ με 1,50 €Είσοδος μέλους

  

 

 

 

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!