Καταγγελία του Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου-Λευκάδας για την απόλυση συναδέλφου

Πληρώσαμε την ανάπτυξή τους – να πληρώσουν τη κρίση τους!

 

 

Συνάδελφός απολύθηκε από την εταιρεία AGRIFERT.

 

Η συγκεκριμένη εταιρεία, αφού είχε προχωρήσει σε μονομερή μείωση του μισθού του συναδέλφου μας, στη συνέχεια του  ζήτησε να εργαστεί με μπλοκάκι. Η απαράδεκτη αυτή εργασιακή σχέση του «πρόσφερε» μηδενικό ουσιαστικά εισόδημα. Μετά την άρνηση του συναδέλφου, η εταιρεία προχώρησε σε καταγγελία της σύμβασής του, την οποία είχε μετατρέψει σε τετράωρο εν αγνοία του!!!

 Δηλαδή, είχε Γεωπόνο με έδρα την περιοχή μας και σε τέσσερις ώρες πήγαινε στη Πελοπόννησο, δούλευε και γύρναγε στο σπίτι του ή πήγαινε σε μια περιοχή δούλευε, έμενε εκεί και δούλευε την επόμενη μέρα τέσσερις ώρες !!! Η ξευτίλα σε όλο της το μεγαλείο!

 

Η απόλυση αυτή δεν  πρέπει να μείνει αναπάντητη.

Δεν  θα νομιμοποιηθεί ανάμεσά μας η τρομοκρατία  της ανεργίας και της ανασφάλειας.

Δεν θα νομιμοποιηθεί η τρομοκρατία της  εργοδοτικής-διευθυντικής αυθαιρεσίας, της απόλυσης και της ταυτόχρονης πρόσληψης προσωπικού με μπλοκάκια (ως επιχειρηματίες γαρ), πιο φτηνών  για τον εργοδότη, με κουτσουρεμένα δικαιώματα και χαμηλές απαιτήσεις!

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

συγκυβέρνηση και εργοδότες σαρώνουν τα πάντα. Ισοπεδώνουν τα εργασιακά μας δικαιώματα προσπαθώντας ταυτόχρονα να πνίξουν αυτό που μπορεί πραγματικά να νικήσει την κανιβαλική  τους πολιτική: την αλληλεγγύη και την ενότητά μας.

Οι απολύσεις της δικιάς τους κρίσης συνεχίζονται είτε στις επιχειρήσεις που «δεν έχουν δουλειά» είτε σε αυτές που έχουν υπερβολικά κέρδη.

Είναι κοινό μυστικό ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου μας, έχουν πληγεί λιγότερο από κάθε άλλο κλάδο το τελευταίο διάστημα. Πάνω από τις πλάτες των συναδέλφων μας έχει περάσει ο τζίρος και τα κέρδη των εταιρειών. Αυτό ισχύει και για  τους  απολυμένους συναδέλφους.  

 

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, χρήματα υπάρχουν για να ζούμε όλοι αξιοπρεπώς από μία και μόνο δουλειά και μάλιστα σε πολύ καλύτερες συνθήκες μόνο που ονομάζονται «κέρδη» και «υπερκέρδη», μόνο που δίνονται στις τράπεζες και τη διαπλεκόμενη κρατικοδίαιτη-επιδοτούμενη «επιχειρηματική πρωτοβουλία».

Οι εργαζόμενοι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να ανατρέψουμε το εφιαλτικό εργασιακό τοπίο που διαμορφώνεται τόσο στην περιοχή μας όσο και παντού. Η επίθεση αφορά όλους μας και μόνο ενωμένοι μπορούμε να αντισταθούμε. Μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι. Έχουμε δύναμη και πρέπει να το καταλάβουμε. Να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.

Μπορούμε, όταν κι εφόσον υψώσουμε το ανάστημά μας απέναντι σε όσους μας επιτίθενται.

 

Να μειωθούν τα κέρδη τους κι όχι οι θέσεις εργασίας!

 

Το σωματείο μας στηρίζει το συνάδελφο με όλες του τις δυνάμεις στη διεκδίκηση όλων των δεδουλευμένων του και στην προσπάθειά του για ανεύρεση νέας εργασίας.

 

Στις 17 Μάη καλούμε στην απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στο 4ο μνημόνιο.

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ -ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 70 επισκέπτες και ένα μέλος

Δωρεά στο e-geoponoi

Κέρασε μας ένα καφέ με 1,50 €Είσοδος μέλους

  

 

 

 

Έρευνα

  • Πολλοί παραγωγοί φοβούνται ότι θα επαναληφθούν οι χαμηλές θερμοκρασίες της προηγούμενης εβδομάδας που προκάλεσαν παγετό στα κεντρικά και στα βόρεια πεδινά, σε μία περίοδο που ορισμένα δέντρα βρίσκονται στην ανθοφορία και άλλα έχουν ήδη σχηματίσει το πρώτο καρπίδιο.

  • Είναι μία από τις πιο δυνατές ερευνητικές ομάδες στην Ευρώπη, με μακρά παράδοση σε κορυφαίες ανακαλύψεις, η ομάδα Μοριακής Εντομολογίας του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας.

  • Eχοντας στην επιστημονική τους φαρέτρα τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα οι επιστήμονες προσπαθούν να αποτρέψουν τις νέες επιδρομές ακρίδων στις καλλιέργειες της Κένυας. Ηδη ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών χαρακτήρισε την επιδρομή των καταστροφικών εντόμων στο Κέρας της Αφρικής

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd