Τεχν. Γεωπονίας: Μετά τις Δακοκτονίες ζητούν Υπογραφή Γεωργικών Συμβούλων

Την  ημερίδα του ΥπΑΑΤ στην Χαλκίδα (αίθουσα Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας) με αντικέιμενο το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και τις δυνατότητές του παρακολούθησε αντιπροσωπεία του τοπικού τμήματος της ΠΕΠΤΕΓ Ευβοίας στις 26 Ιουνίου στη Χαλκίδα, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Κώστα Καρύδη, τον Γραμματέα Σπύρο Ακριώτη και το μέλος Γιώργο Παπαθανασίου.

 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο πρόεδρος του τοπικού τμήματος Ευβοίας της ΠΕΠΤεΓ Κ.Καρύδης αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή των σχεδίων διαχείρισης υδάτων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χαλκιδεων  και τα οποία εμποδίζουν την αδειοδότηση υφιστάμενων γεωτρήσεων & πηγαδιών για αγροτική & κτηνοτροφική χρήση.

Επίσης αναφέρθηκε στη θέση του τοπικού τμήματος εύβοιας της ΠΕΠΤεΓ σχετικά με την δημιουργία γεωπονικής σχολής στο  ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στα Ψαχνά και την θετική επίδραση που θα έχει  στον αγροτικό & κτηνοτροφικό τομέα με την παραγωγή προιόντων υψηλής διατροφικής αξίας .

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εξαγγελία του υπουργού κ. Ευάγγελου Αποστόλου για τον θεσμό των 1000 Γεωργικών Συμβούλων , τονίζοντας πως θεωρεί αυτονόητη τη συμμετοχή των γεωπόνων ΤΕ στον υπό δημιουργία θεσμό.

Τέλος ευχαρίστησε τον υπουργό κ. Ευάγγελο Αποστόλου για τους χειρισμούς του στο πρόγραμμα δακοκτονίας 2017 στο οποίο συμμετέχουν ισότιμα για πρώτη φορά οι Γεωπόνοι ΤΕ  , χωρίς τον αναχρονιστικό και παράνομο όρο ''εν ελλείψει Γεωπόνων ΠΕ''.

Η ΠΕΠΤεΓ Ευβοίας θα συνεχίσει με τις παρεμβάσεις της και θα  είναι παρούσα σε κάθε δραστηριότητα και ενέργεια που θα αφορά την απρόσκοπτη και χωρίς εμπόδια άσκηση του επαγγέλματος του Γεωπόνου της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης σε όλο το φάσμα του Αγροτοδιατροφικού τομέα.

 

 

Το κείμενο μας εστάλη στις 27-6-2017 από την ΠΕΠΤΕΓ ΣΤΕΡΕΑΣ

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

  • Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές στο σύνολό τους φαίνεται να έχουν θετική ματιά απέναντι στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, καθώς, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Nielsen, την οποία επικαλείται το USDA σε έκθεσή

  • Το τυποποιημένο ελληνικό ελαιόλαδο έχει αποδειχθεί ως το πλέον ανθεκτικό εξαγωγικό προϊόν του κλάδου των τροφίμων, το οποίο μεγαλουργεί στις αγορές του εξωτερικού, στηριζόμενο στη μετρήσιμα πλεονεκτική ποιοτική του υπεροχή.

  • Περισσότεροι από 66.000 τόνοι παρασιτοκτόνων και ζιζανιοκτόνων χρησιµοποιούνται από τους αγρότες στη Γαλλία κάθε χρόνο, σύµφωνα µε εκποµπή που προβλήθηκε στο κανάλι France 2, την οποία επικαλείται δηµοσίευµα της ιστοσελίδας Freshplaza. Τέτοια φυτοφάρµακα παραµένουν στη φλούδα των φρούτων και λαχανικών, αναφέρθηκε, και έτσι µπορεί να καταλήξουν στα πιάτα µας.

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!