Τεχν. Γεωπονίας: Μετά τις Δακοκτονίες ζητούν Υπογραφή Γεωργικών Συμβούλων

Την  ημερίδα του ΥπΑΑΤ στην Χαλκίδα (αίθουσα Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας) με αντικέιμενο το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και τις δυνατότητές του παρακολούθησε αντιπροσωπεία του τοπικού τμήματος της ΠΕΠΤΕΓ Ευβοίας στις 26 Ιουνίου στη Χαλκίδα, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Κώστα Καρύδη, τον Γραμματέα Σπύρο Ακριώτη και το μέλος Γιώργο Παπαθανασίου.

 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο πρόεδρος του τοπικού τμήματος Ευβοίας της ΠΕΠΤεΓ Κ.Καρύδης αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή των σχεδίων διαχείρισης υδάτων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χαλκιδεων  και τα οποία εμποδίζουν την αδειοδότηση υφιστάμενων γεωτρήσεων & πηγαδιών για αγροτική & κτηνοτροφική χρήση.

Επίσης αναφέρθηκε στη θέση του τοπικού τμήματος εύβοιας της ΠΕΠΤεΓ σχετικά με την δημιουργία γεωπονικής σχολής στο  ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στα Ψαχνά και την θετική επίδραση που θα έχει  στον αγροτικό & κτηνοτροφικό τομέα με την παραγωγή προιόντων υψηλής διατροφικής αξίας .

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εξαγγελία του υπουργού κ. Ευάγγελου Αποστόλου για τον θεσμό των 1000 Γεωργικών Συμβούλων , τονίζοντας πως θεωρεί αυτονόητη τη συμμετοχή των γεωπόνων ΤΕ στον υπό δημιουργία θεσμό.

Τέλος ευχαρίστησε τον υπουργό κ. Ευάγγελο Αποστόλου για τους χειρισμούς του στο πρόγραμμα δακοκτονίας 2017 στο οποίο συμμετέχουν ισότιμα για πρώτη φορά οι Γεωπόνοι ΤΕ  , χωρίς τον αναχρονιστικό και παράνομο όρο ''εν ελλείψει Γεωπόνων ΠΕ''.

Η ΠΕΠΤεΓ Ευβοίας θα συνεχίσει με τις παρεμβάσεις της και θα  είναι παρούσα σε κάθε δραστηριότητα και ενέργεια που θα αφορά την απρόσκοπτη και χωρίς εμπόδια άσκηση του επαγγέλματος του Γεωπόνου της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης σε όλο το φάσμα του Αγροτοδιατροφικού τομέα.

 

 

Το κείμενο μας εστάλη στις 27-6-2017 από την ΠΕΠΤΕΓ ΣΤΕΡΕΑΣ

Αγροτικές Ειδήσεις

  • Σε τροχιά "ανάστασης" φαίνεται πως έχουν µπει οι συνεταιρισµοί στη χώρα µας, βελτιώνοντας σταδιακά την αρνητική εικόνα κακοδιαχείρισης, υπερχρέωσης και χρεοκοπίας των τελευταίων δεκαετιών, που είχε οδηγήσει σε απαξίωση τη συνεταιριστική ιδέα.

  • Την παράταση του χρόνου της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς έτους 2018, έως τις 31 Ιουλίου 2019, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛ.Γ.Α, κατά τη συνεδρίασή του στις 22/03/2019 με την με την αριθ. 42/22.3.2019 απόφασή του.

  • Τα τιμολόγια των αρδευτικών υπηρεσιών προσδιορίζονται από τους παρόχους των υπηρεσιών αυτών (ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ, ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού) και αυτό πρέπει να γίνει έως το τέλος Ιουνίου 2019. Αυτό τονίστηκε στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησε ο Αν. ΥΠΕΝ κ. Σωκράτης Φάμελλος με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό και Προέδρους ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ της Θεσσαλίας. Επίσης το «περιβαλλοντικό τέλος», δηλαδή η οικονομική συνεισφορά του τελικού χρήστη ανά κυβικό μέτρο καταναλωθέντος ύδατος, που αντιστοιχεί στο περιβαλλοντικό κόστος και στο κόστος πόρου, θα το τεκμηριώσει ο φορέας άρδευσης. Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΝ, οι πάροχοι των αρδευτικών υπηρεσιών πρέπει να υπολογίσουν το…

  • Υπογράφτηκαν σήμερα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, οι αποφάσεις που καθορίζουν το ύψος των συνδεδεμένων με την παραγωγή ενισχύσεων για επτά σημαντικές καλλιέργειες το έτος 2018. Δείτε  στον παρακάτω πίνακα αναλυτικά τα ποσά ανά στρέμμα:

  • Η ελιά (Olea europaea L.) είναι το πιο εμβληματικό δένδρο της Μεσογείου και καλλιεργείται από την αρχαιότητα σε όλες τις χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο θάλασσα.

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!