Print this page

3.529 Προσλήψεις στο Δημόσιο. Ούτε ένας Γεωτεχνικός

Είναι προφανές ότι ο Κλάδος των Γεωτεχνικών είναι ο πιο ασήμαντος  για το Ελληνικό Κράτος και η πολυπόθητη αγροτική ανάπτυξη μπορεί να έρθει χωρίς το επιστημονικό προσωπικό της χώρας.

 

Τα τελευταία 12 χρόνια καμία πρόσληψη μόνιμου Γεωτεχνικού δεν έχει γίνει από οποιαδήποτε Δημόσια Υπηρεσία ή Δήμο ή Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού ή Δημοσίου Τομέα με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Άρα συμβαίνουν 3 ανεξήγητα φαινόμενα

·         Στις Υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ , στους Δήμους ή τις Περιφέρειες κανένας Υπάλληλος δεν συνταξιοδοτείται

·         Οι Προσλήψεις γίνονται με μυστικές διαδικασίες

·         Στις Υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ , στους Δήμους ή τις Περιφέρειες δεν ισχύει ο κανόνας των αποχωρήσεων / προσλήψεις

Σημείωση: Οι μόνες προσλήψεις που γίνονται είναι 140 άτομα συμβασιούχοι στον ΕΛΓΑ κάθε χρόνο και 70-80 συμβασιούχοι στις Δακοκτονίες για 2-5 μήνες (με καθυστερούμενα μισθών έως και 6 μήνες) . Επιπλέον υπάρχουν και κάποιες ενδιάμεσες ΣΜΕ με φωτογραφικές προκηρύξεις για να μην ξεχνιόμαστε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε προηγούμενη έρευνα που είχαμε δημοσιεύσει με βάση τα στοιχεία του ΓΕΩΤΕΕ , η ετερο-απασχόληση στο επάγγελμα μαζί με την μερική – περιστασιακή απασχόληση αγγίζει το 84% !!!


 

 

Διαβάστε παρακάτω

Μπαράζ προσλήψεων στο Δημόσιο ετοιμάζει η κυβέρνηση. Με 3.529 μονίμους και εποχικούς θα ενισχυθούν το επόμενο διάστημα διάφοροι φορείς, όπως δήμαρχοι, υπουργεία, ΔΕΚΟ, ωδεία, παιδικοί σταθμοί, κ.ά.

Αναλυτικά μέχρι το τέλος του έτους θα γίνουν 1.630 εποχικές προσλήψεις και 1.899 προσλήψεις για μόνιμο προσωπικό.

Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι: διοικητικοί, διανομείς, μηχανικοί, σύμβουλοι σταδιοδρομίας, γιατροί, νοσηλευτές, καθηγητές μουσικής, βρεφονηπιοκόμοι, μάγειρες, προσωπικό καθαριότητας.

Υπουργείο Πολιτισμού

Την πρόσληψη 70 μόνιμων υπαλλήλων έχει αιτηθεί το υπουργείο Πολιτισμού για το επείγον ζήτημα της ανάδειξης και της φύλαξης της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Το αίτημα αφορά, μεταξύ άλλων, σε θέσεις για αρχαιολόγους, αρχιτέκτονες, φύλακες καθώς και συντηρητές αρχαιοτήτων και έργων τέχνης σε μουσεία.

Σωφρονιστικά Ιδρύματα

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 633 υπαλλήλους για τις φυλακές της χώρας.

ΕΥΔΑΠ

Στα τέλη φθινοπώρου αναμένεται να «τρέξει» η νέα μεγάλη προκήρυξη της ΕΥΔΑΠ για 300 νέους υπαλλήλους με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

ΕΛΤΑ

«Ξεπαγώνει» όπως όλα δείχνουν ο διαγωνισμός για 510 μόνιμους υπαλλήλους στα ΕΛΤΑ.

Κεντρα Κοινωνικής Πρόνοιας

Προσλήψεις για 180 άτομα τα οποία θα απασχοληθούν ως επικουρικό προσωπικό, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ), διάρκειας έως 12 μήνες σε Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας διαφόρων περιφερειών της χώρας.

ΟΑΕΔ

Στην πρόσληψη 360 νέων υπαλλήλων θα προχωρήσει ο ΟΑΕΔ μέσα στο επόμενο διάστημα και το νέο προσωπικό θα απασχοληθεί ως εργασιακοί σύμβουλοι στα κατά τόπους υποκαταστήματα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Παιδικοί Σταθμοί

Έχουν ήδη ξεκινήσει και θα συνεχιστούν ως το τέλος του φθινοπώρου οι προσλήψεις εποχικού προσωπικού για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Υπολογίζεται ότι θα γίνουν άλλες 600 προσλήψεις που θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Δήμοι και Ωδεία

Σε 850 ανέρχονται οι εποχικές θέσεις που θα καλυφθούν σε Δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις και ωδεία μέχρι το τέλος του έτους.

ΔΕΗ

Στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση έστειλε την προηγούμενη εβδομάδα το ΑΣΕΠ την προκήρυξη 12Κ/2017 που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 26 θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη ΔΕΗ.

 

Πηγή: www.briefingnews.gr 

Last modified on Τρίτη, 19 Σεπτέμβριος 2017 19:01

Our website is protected by DMC Firewall!