Θέσεις για το ενδεχόμενο απόσυρσης του GLYPHOSATE

Σαν σύλλογος θα θέλαμε να επισημαίνουμε ότι αν θέλουμε γεωργία και γεωργικά προϊόντα, πρέπει να γνωρίζουμε ότι είναι απαραίτητη η χρήση Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων, τα οποία δίνουν λύσεις στα προβλήματα των καλλιεργειών.

 

Τα ΦΠΠ συμμετέχουν αποφασιστικά στην μείωση του κόστους παραγωγής, την αύξηση του εισοδήματος του Έλληνα αγρότη, την βελτίωση της ποιότητας ζωής, την βιωσιμότητα της εκμετάλλευσης και την περιβαλλοντική ισορροπία.

Ένα από αυτά τα εργαλεία είναι και το ζιζανιοκτόνο GLYPHOSATE, που βοηθά στην αντιμετώπιση των ετήσιων και πολυετών ζιζανίων σε πολλές καλλιέργειες.

Το θέμα της κατάργησης, του πρώτου σε κατανάλωση ζιζανιοκτόνου στην Ελλάδα, εντάσσεται στο πλέγμα των πολιτικών που εφαρμόζονται , με απώτερο σκοπό τον αφανισμό του εισοδήματος των Ελλήνων αγροτών και τον έλεγχο της διατροφής μας, μέσω του ασύδοτου αγροτοδιατροφικού κεφαλαίου, που θέλει να επιβάλει ανεξέλεγκτες εισαγωγές αγροτικών προϊόντων.

Δεν θα σταθούμε στα κοστολογικά ζητήματα που θα προκύψουν στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, που οφείλετε να γνωρίζετε, όμως θα σας πληροφορήσουμε για κάτι το οποίο αγνοείτε και είναι “ότι αν καταργηθεί το glyphosate στην Ελλάδα, οι άπειρες ανεξέλεγκτες – παράνομες εισαγωγές του, είναι προ των πυλών”.

Οφείλουμε να δηλώσουμε ότι το glyphosate είναι ένα βασικό εργαλείο αντιμετώπισης των ζιζανίων και οι πλέον αρμόδιοι που μπορούν να σας ενημερώσουν για το τί θα συμβεί από την κατάργησή του, είναι οι Έλληνες αγρότες και οι ελληνικές εταιρείες εισαγωγής και διακίνησης Φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γραμματέας

Μπινιάρης Τάσος                                     Κορολής Αντρέας

 

 

Σύλλογος Γεωπόνων Ελευθέρων Επαγγελματιών ν. Αργολίδας

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

  • Σημαντικές μειώσεις στις αποδόσεις των καλλιεργειών λαχανικών θα υπάρξουν διεθνώς έως τα μέσα του αιώνα, λόγω του συνδυασμού διαφόρων περιβαλλοντικών παραγόντων, όπως η κλιματική αλλαγή, η λειψυδρία και η μείωση της βιοποικιλότητας.

  • Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας "Δάσκαλοι Μελισσοκομίας" απέστειλαν προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και κοινοποίησαν προς τα ΜΜΕ μία ενδιαφέρουσα επιστολή-καταγγελία στην οποία καταγγέλλουν ότι μεγάλο ποσοστό των μελισσοτροφών του εμπορίου είναι ακατάλληλες έως και επικίνδυνες, ενώ παράλληλα επισημαίνουν και την έλλειψη των σχετικών ελέγχων από την πλευρά του Υπουργείου.

  • Έξυπνες εκμεταλλεύσεις που μπορούν όχι μόνο να μεγιστοποιήσουν την παραγωγή των πουλερικών, αλλά ακόμη και να εντοπίσουν τη γρίπη των πτηνών χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, αναπτύσσονται στην Άπω Ανατολή.

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!