Θέσεις για το ενδεχόμενο απόσυρσης του GLYPHOSATE

Σαν σύλλογος θα θέλαμε να επισημαίνουμε ότι αν θέλουμε γεωργία και γεωργικά προϊόντα, πρέπει να γνωρίζουμε ότι είναι απαραίτητη η χρήση Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων, τα οποία δίνουν λύσεις στα προβλήματα των καλλιεργειών.

 

Τα ΦΠΠ συμμετέχουν αποφασιστικά στην μείωση του κόστους παραγωγής, την αύξηση του εισοδήματος του Έλληνα αγρότη, την βελτίωση της ποιότητας ζωής, την βιωσιμότητα της εκμετάλλευσης και την περιβαλλοντική ισορροπία.

Ένα από αυτά τα εργαλεία είναι και το ζιζανιοκτόνο GLYPHOSATE, που βοηθά στην αντιμετώπιση των ετήσιων και πολυετών ζιζανίων σε πολλές καλλιέργειες.

Το θέμα της κατάργησης, του πρώτου σε κατανάλωση ζιζανιοκτόνου στην Ελλάδα, εντάσσεται στο πλέγμα των πολιτικών που εφαρμόζονται , με απώτερο σκοπό τον αφανισμό του εισοδήματος των Ελλήνων αγροτών και τον έλεγχο της διατροφής μας, μέσω του ασύδοτου αγροτοδιατροφικού κεφαλαίου, που θέλει να επιβάλει ανεξέλεγκτες εισαγωγές αγροτικών προϊόντων.

Δεν θα σταθούμε στα κοστολογικά ζητήματα που θα προκύψουν στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, που οφείλετε να γνωρίζετε, όμως θα σας πληροφορήσουμε για κάτι το οποίο αγνοείτε και είναι “ότι αν καταργηθεί το glyphosate στην Ελλάδα, οι άπειρες ανεξέλεγκτες – παράνομες εισαγωγές του, είναι προ των πυλών”.

Οφείλουμε να δηλώσουμε ότι το glyphosate είναι ένα βασικό εργαλείο αντιμετώπισης των ζιζανίων και οι πλέον αρμόδιοι που μπορούν να σας ενημερώσουν για το τί θα συμβεί από την κατάργησή του, είναι οι Έλληνες αγρότες και οι ελληνικές εταιρείες εισαγωγής και διακίνησης Φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γραμματέας

Μπινιάρης Τάσος                                     Κορολής Αντρέας

 

 

Σύλλογος Γεωπόνων Ελευθέρων Επαγγελματιών ν. Αργολίδας

Αγροτικές Ειδήσεις

  • Σε τροχιά "ανάστασης" φαίνεται πως έχουν µπει οι συνεταιρισµοί στη χώρα µας, βελτιώνοντας σταδιακά την αρνητική εικόνα κακοδιαχείρισης, υπερχρέωσης και χρεοκοπίας των τελευταίων δεκαετιών, που είχε οδηγήσει σε απαξίωση τη συνεταιριστική ιδέα.

  • Την παράταση του χρόνου της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς έτους 2018, έως τις 31 Ιουλίου 2019, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛ.Γ.Α, κατά τη συνεδρίασή του στις 22/03/2019 με την με την αριθ. 42/22.3.2019 απόφασή του.

  • Τα τιμολόγια των αρδευτικών υπηρεσιών προσδιορίζονται από τους παρόχους των υπηρεσιών αυτών (ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ, ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού) και αυτό πρέπει να γίνει έως το τέλος Ιουνίου 2019. Αυτό τονίστηκε στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησε ο Αν. ΥΠΕΝ κ. Σωκράτης Φάμελλος με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό και Προέδρους ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ της Θεσσαλίας. Επίσης το «περιβαλλοντικό τέλος», δηλαδή η οικονομική συνεισφορά του τελικού χρήστη ανά κυβικό μέτρο καταναλωθέντος ύδατος, που αντιστοιχεί στο περιβαλλοντικό κόστος και στο κόστος πόρου, θα το τεκμηριώσει ο φορέας άρδευσης. Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΝ, οι πάροχοι των αρδευτικών υπηρεσιών πρέπει να υπολογίσουν το…

  • Υπογράφτηκαν σήμερα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, οι αποφάσεις που καθορίζουν το ύψος των συνδεδεμένων με την παραγωγή ενισχύσεων για επτά σημαντικές καλλιέργειες το έτος 2018. Δείτε  στον παρακάτω πίνακα αναλυτικά τα ποσά ανά στρέμμα:

  • Η ελιά (Olea europaea L.) είναι το πιο εμβληματικό δένδρο της Μεσογείου και καλλιεργείται από την αρχαιότητα σε όλες τις χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο θάλασσα.

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd