Θέσεις για το ενδεχόμενο απόσυρσης του GLYPHOSATE

Σαν σύλλογος θα θέλαμε να επισημαίνουμε ότι αν θέλουμε γεωργία και γεωργικά προϊόντα, πρέπει να γνωρίζουμε ότι είναι απαραίτητη η χρήση Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων, τα οποία δίνουν λύσεις στα προβλήματα των καλλιεργειών.

 

Τα ΦΠΠ συμμετέχουν αποφασιστικά στην μείωση του κόστους παραγωγής, την αύξηση του εισοδήματος του Έλληνα αγρότη, την βελτίωση της ποιότητας ζωής, την βιωσιμότητα της εκμετάλλευσης και την περιβαλλοντική ισορροπία.

Ένα από αυτά τα εργαλεία είναι και το ζιζανιοκτόνο GLYPHOSATE, που βοηθά στην αντιμετώπιση των ετήσιων και πολυετών ζιζανίων σε πολλές καλλιέργειες.

Το θέμα της κατάργησης, του πρώτου σε κατανάλωση ζιζανιοκτόνου στην Ελλάδα, εντάσσεται στο πλέγμα των πολιτικών που εφαρμόζονται , με απώτερο σκοπό τον αφανισμό του εισοδήματος των Ελλήνων αγροτών και τον έλεγχο της διατροφής μας, μέσω του ασύδοτου αγροτοδιατροφικού κεφαλαίου, που θέλει να επιβάλει ανεξέλεγκτες εισαγωγές αγροτικών προϊόντων.

Δεν θα σταθούμε στα κοστολογικά ζητήματα που θα προκύψουν στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, που οφείλετε να γνωρίζετε, όμως θα σας πληροφορήσουμε για κάτι το οποίο αγνοείτε και είναι “ότι αν καταργηθεί το glyphosate στην Ελλάδα, οι άπειρες ανεξέλεγκτες – παράνομες εισαγωγές του, είναι προ των πυλών”.

Οφείλουμε να δηλώσουμε ότι το glyphosate είναι ένα βασικό εργαλείο αντιμετώπισης των ζιζανίων και οι πλέον αρμόδιοι που μπορούν να σας ενημερώσουν για το τί θα συμβεί από την κατάργησή του, είναι οι Έλληνες αγρότες και οι ελληνικές εταιρείες εισαγωγής και διακίνησης Φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γραμματέας

Μπινιάρης Τάσος                                     Κορολής Αντρέας

 

 

Σύλλογος Γεωπόνων Ελευθέρων Επαγγελματιών ν. Αργολίδας

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

  • Τεχνητή νοημοσύνη που βοηθά τους νεογέννητους χοίρους να επιβιώσουν τους πρώτους μήνες της ζωής τους, και μετά αποφασίζει ποιες χοιρομητέρες θα πάνε προς σφαγή, έχει αναπτυχθεί και αρχίζει να χρησιμοποιείται σε φάρμες εκτροφής χοίρων στην Κίνα.

  • Σημαντικά στοιχεία για την σωστή λίπανση των ελαιόδεντρων προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο της παρενιαυτοφορίας (η κατάσταση όπου ενώ το δέντρο βρίσκεται σε πλήρη καρποφορία, την επόμενη χρονιά παρατηρείται απότομη πτώση της παραγωγής του) παρουσιάζει πρόσφατη διεθνής πανεπιστημιακή έκθεση.

  • Στη δημιουργία ενός αισθητήρα με τη μορφή ταινίας, ο οποίος είναι σε θέση να δώσει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τις ποσότητες του νερού που απορροφούν και μετακινούν τα φυτά (από τις ρίζες έως τα φύλλα) δημιούργησαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Αϊόβα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!