Ψηφίστηκε ο Νόμος. Στην Βαθμίδα Μεταπτυχιακού τα Πτυχία των Γεωπονικών Πανεπιστημίων

Όσον αφορά τον Νόμο 4485/2017 που ψηφίστηκε για την αναγνώριση του 5ου έτους σπουδών ως μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, αφορά σχολές που είναι 5 ετής φοίτησης με προπτυχιακή διατριβή και άλλες προϋποθέσεως.

Κυρίως αφορά Γεωπόνους και Δασολόγους.

Η διαδικασία αυτή της αναγνώρισης ξεκινάει από το εκάστοτε τμήμα Γεωπονίας ή Δασολογίας, που θα πρέπει να ξεκινήσει τις διαδικασίες (άρθρο 46 του ανωτέρω νόμου).

Τα οφέλη που θα έχουν οι συνάδελφοι από αυτή την αναγνώριση είναι

Α) η απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (δεν αναγνωρίζεται μισθολογικά όμως)

Β) Η δυνατότητα άμεσης φοίτησης σε προγράμματα διδακτορικών σπουδών, χωρίς την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου

Γ) Η αναβάθμιση του τίτλου σπουδών μας σε επίπεδο 7 στην κλίμακα του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων που θέσπισε ο ΕΟΠΠΕΠ σε  εφαρμογή της οδηγίας της Μπολώνια και του αντίστοιχου Ευρωπαικού Πλαισίου Προσόντων. Στην ίδια κλίμακα τα ΤΕΙ παραμένουν στην κλίμακα 6 (εξ αυτού και η αντίδραση συλλόγων αποφοίτων ΤΕΙ κατά την ψήφιση του Νόμου). Περισσότερες λεπτομέρειες για το Εθνικό πλαίσιο προσόντων στο http://www.eoppep.gr/images/European/ETHNIKO_PLAISIO_PROSONTON_NOVEMBER_2016.pdf

 

Με την ψήφιση του νόμου ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα του ΓΕΩΤΕΕ και των Γεωτεχνικών.

Οπότε αναμένουμε την εκκίνηση των διαδικασιών από τα αντίστοιχα Πανεπιστημιακά τμήματα.

 

 Μας εστάλη από το ΓΕΩΤΕΕ Αν.Μακεδονίας 17-11-2017

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

  • Σημαντικές μειώσεις στις αποδόσεις των καλλιεργειών λαχανικών θα υπάρξουν διεθνώς έως τα μέσα του αιώνα, λόγω του συνδυασμού διαφόρων περιβαλλοντικών παραγόντων, όπως η κλιματική αλλαγή, η λειψυδρία και η μείωση της βιοποικιλότητας.

  • Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας "Δάσκαλοι Μελισσοκομίας" απέστειλαν προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και κοινοποίησαν προς τα ΜΜΕ μία ενδιαφέρουσα επιστολή-καταγγελία στην οποία καταγγέλλουν ότι μεγάλο ποσοστό των μελισσοτροφών του εμπορίου είναι ακατάλληλες έως και επικίνδυνες, ενώ παράλληλα επισημαίνουν και την έλλειψη των σχετικών ελέγχων από την πλευρά του Υπουργείου.

  • Έξυπνες εκμεταλλεύσεις που μπορούν όχι μόνο να μεγιστοποιήσουν την παραγωγή των πουλερικών, αλλά ακόμη και να εντοπίσουν τη γρίπη των πτηνών χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, αναπτύσσονται στην Άπω Ανατολή.

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd