Ψηφίστηκε ο Νόμος. Στην Βαθμίδα Μεταπτυχιακού τα Πτυχία των Γεωπονικών Πανεπιστημίων

Όσον αφορά τον Νόμο 4485/2017 που ψηφίστηκε για την αναγνώριση του 5ου έτους σπουδών ως μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, αφορά σχολές που είναι 5 ετής φοίτησης με προπτυχιακή διατριβή και άλλες προϋποθέσεως.

Κυρίως αφορά Γεωπόνους και Δασολόγους.

Η διαδικασία αυτή της αναγνώρισης ξεκινάει από το εκάστοτε τμήμα Γεωπονίας ή Δασολογίας, που θα πρέπει να ξεκινήσει τις διαδικασίες (άρθρο 46 του ανωτέρω νόμου).

Τα οφέλη που θα έχουν οι συνάδελφοι από αυτή την αναγνώριση είναι

Α) η απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (δεν αναγνωρίζεται μισθολογικά όμως)

Β) Η δυνατότητα άμεσης φοίτησης σε προγράμματα διδακτορικών σπουδών, χωρίς την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου

Γ) Η αναβάθμιση του τίτλου σπουδών μας σε επίπεδο 7 στην κλίμακα του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων που θέσπισε ο ΕΟΠΠΕΠ σε  εφαρμογή της οδηγίας της Μπολώνια και του αντίστοιχου Ευρωπαικού Πλαισίου Προσόντων. Στην ίδια κλίμακα τα ΤΕΙ παραμένουν στην κλίμακα 6 (εξ αυτού και η αντίδραση συλλόγων αποφοίτων ΤΕΙ κατά την ψήφιση του Νόμου). Περισσότερες λεπτομέρειες για το Εθνικό πλαίσιο προσόντων στο http://www.eoppep.gr/images/European/ETHNIKO_PLAISIO_PROSONTON_NOVEMBER_2016.pdf

 

Με την ψήφιση του νόμου ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα του ΓΕΩΤΕΕ και των Γεωτεχνικών.

Οπότε αναμένουμε την εκκίνηση των διαδικασιών από τα αντίστοιχα Πανεπιστημιακά τμήματα.

 

 Μας εστάλη από το ΓΕΩΤΕΕ Αν.Μακεδονίας 17-11-2017

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

  • Η εποχή της άνοιξης έρχεται όλο και πιο νωρίς στον πλανήτη μας και πουθενά δεν είναι αυτό τόσο αισθητό, όσο στο Βόρειο Πόλο και γενικότερα στα υψηλά γεωγραφικά πλάτη,

  • Τεχνητή νοημοσύνη που βοηθά τους νεογέννητους χοίρους να επιβιώσουν τους πρώτους μήνες της ζωής τους, και μετά αποφασίζει ποιες χοιρομητέρες θα πάνε προς σφαγή, έχει αναπτυχθεί και αρχίζει να χρησιμοποιείται σε φάρμες εκτροφής χοίρων στην Κίνα.

  • Σημαντικά στοιχεία για την σωστή λίπανση των ελαιόδεντρων προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο της παρενιαυτοφορίας (η κατάσταση όπου ενώ το δέντρο βρίσκεται σε πλήρη καρποφορία, την επόμενη χρονιά παρατηρείται απότομη πτώση της παραγωγής του) παρουσιάζει πρόσφατη διεθνής πανεπιστημιακή έκθεση.

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd