Ψηφίστηκε ο Νόμος. Στην Βαθμίδα Μεταπτυχιακού τα Πτυχία των Γεωπονικών Πανεπιστημίων

Όσον αφορά τον Νόμο 4485/2017 που ψηφίστηκε για την αναγνώριση του 5ου έτους σπουδών ως μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, αφορά σχολές που είναι 5 ετής φοίτησης με προπτυχιακή διατριβή και άλλες προϋποθέσεως.

Κυρίως αφορά Γεωπόνους και Δασολόγους.

Η διαδικασία αυτή της αναγνώρισης ξεκινάει από το εκάστοτε τμήμα Γεωπονίας ή Δασολογίας, που θα πρέπει να ξεκινήσει τις διαδικασίες (άρθρο 46 του ανωτέρω νόμου).

Τα οφέλη που θα έχουν οι συνάδελφοι από αυτή την αναγνώριση είναι

Α) η απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (δεν αναγνωρίζεται μισθολογικά όμως)

Β) Η δυνατότητα άμεσης φοίτησης σε προγράμματα διδακτορικών σπουδών, χωρίς την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου

Γ) Η αναβάθμιση του τίτλου σπουδών μας σε επίπεδο 7 στην κλίμακα του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων που θέσπισε ο ΕΟΠΠΕΠ σε  εφαρμογή της οδηγίας της Μπολώνια και του αντίστοιχου Ευρωπαικού Πλαισίου Προσόντων. Στην ίδια κλίμακα τα ΤΕΙ παραμένουν στην κλίμακα 6 (εξ αυτού και η αντίδραση συλλόγων αποφοίτων ΤΕΙ κατά την ψήφιση του Νόμου). Περισσότερες λεπτομέρειες για το Εθνικό πλαίσιο προσόντων στο http://www.eoppep.gr/images/European/ETHNIKO_PLAISIO_PROSONTON_NOVEMBER_2016.pdf

 

Με την ψήφιση του νόμου ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα του ΓΕΩΤΕΕ και των Γεωτεχνικών.

Οπότε αναμένουμε την εκκίνηση των διαδικασιών από τα αντίστοιχα Πανεπιστημιακά τμήματα.

 

 Μας εστάλη από το ΓΕΩΤΕΕ Αν.Μακεδονίας 17-11-2017

Αγροτικές Ειδήσεις

  • Σε τροχιά "ανάστασης" φαίνεται πως έχουν µπει οι συνεταιρισµοί στη χώρα µας, βελτιώνοντας σταδιακά την αρνητική εικόνα κακοδιαχείρισης, υπερχρέωσης και χρεοκοπίας των τελευταίων δεκαετιών, που είχε οδηγήσει σε απαξίωση τη συνεταιριστική ιδέα.

  • Την παράταση του χρόνου της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς έτους 2018, έως τις 31 Ιουλίου 2019, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛ.Γ.Α, κατά τη συνεδρίασή του στις 22/03/2019 με την με την αριθ. 42/22.3.2019 απόφασή του.

  • Τα τιμολόγια των αρδευτικών υπηρεσιών προσδιορίζονται από τους παρόχους των υπηρεσιών αυτών (ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ, ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού) και αυτό πρέπει να γίνει έως το τέλος Ιουνίου 2019. Αυτό τονίστηκε στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησε ο Αν. ΥΠΕΝ κ. Σωκράτης Φάμελλος με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό και Προέδρους ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ της Θεσσαλίας. Επίσης το «περιβαλλοντικό τέλος», δηλαδή η οικονομική συνεισφορά του τελικού χρήστη ανά κυβικό μέτρο καταναλωθέντος ύδατος, που αντιστοιχεί στο περιβαλλοντικό κόστος και στο κόστος πόρου, θα το τεκμηριώσει ο φορέας άρδευσης. Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΝ, οι πάροχοι των αρδευτικών υπηρεσιών πρέπει να υπολογίσουν το…

  • Υπογράφτηκαν σήμερα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, οι αποφάσεις που καθορίζουν το ύψος των συνδεδεμένων με την παραγωγή ενισχύσεων για επτά σημαντικές καλλιέργειες το έτος 2018. Δείτε  στον παρακάτω πίνακα αναλυτικά τα ποσά ανά στρέμμα:

  • Η ελιά (Olea europaea L.) είναι το πιο εμβληματικό δένδρο της Μεσογείου και καλλιεργείται από την αρχαιότητα σε όλες τις χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο θάλασσα.

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!