Ψηφίστηκε ο Νόμος. Στην Βαθμίδα Μεταπτυχιακού τα Πτυχία των Γεωπονικών Πανεπιστημίων

Όσον αφορά τον Νόμο 4485/2017 που ψηφίστηκε για την αναγνώριση του 5ου έτους σπουδών ως μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, αφορά σχολές που είναι 5 ετής φοίτησης με προπτυχιακή διατριβή και άλλες προϋποθέσεως.

Κυρίως αφορά Γεωπόνους και Δασολόγους.

Η διαδικασία αυτή της αναγνώρισης ξεκινάει από το εκάστοτε τμήμα Γεωπονίας ή Δασολογίας, που θα πρέπει να ξεκινήσει τις διαδικασίες (άρθρο 46 του ανωτέρω νόμου).

Τα οφέλη που θα έχουν οι συνάδελφοι από αυτή την αναγνώριση είναι

Α) η απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (δεν αναγνωρίζεται μισθολογικά όμως)

Β) Η δυνατότητα άμεσης φοίτησης σε προγράμματα διδακτορικών σπουδών, χωρίς την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου

Γ) Η αναβάθμιση του τίτλου σπουδών μας σε επίπεδο 7 στην κλίμακα του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων που θέσπισε ο ΕΟΠΠΕΠ σε  εφαρμογή της οδηγίας της Μπολώνια και του αντίστοιχου Ευρωπαικού Πλαισίου Προσόντων. Στην ίδια κλίμακα τα ΤΕΙ παραμένουν στην κλίμακα 6 (εξ αυτού και η αντίδραση συλλόγων αποφοίτων ΤΕΙ κατά την ψήφιση του Νόμου). Περισσότερες λεπτομέρειες για το Εθνικό πλαίσιο προσόντων στο http://www.eoppep.gr/images/European/ETHNIKO_PLAISIO_PROSONTON_NOVEMBER_2016.pdf

 

Με την ψήφιση του νόμου ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα του ΓΕΩΤΕΕ και των Γεωτεχνικών.

Οπότε αναμένουμε την εκκίνηση των διαδικασιών από τα αντίστοιχα Πανεπιστημιακά τμήματα.

 

 Μας εστάλη από το ΓΕΩΤΕΕ Αν.Μακεδονίας 17-11-2017

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 60 επισκέπτες και ένα μέλος

Δωρεά στο e-geoponoi

Κέρασε μας ένα καφέ με 1,50 €Είσοδος μέλους

  

 

 

 

Έρευνα

  • Πολλοί παραγωγοί φοβούνται ότι θα επαναληφθούν οι χαμηλές θερμοκρασίες της προηγούμενης εβδομάδας που προκάλεσαν παγετό στα κεντρικά και στα βόρεια πεδινά, σε μία περίοδο που ορισμένα δέντρα βρίσκονται στην ανθοφορία και άλλα έχουν ήδη σχηματίσει το πρώτο καρπίδιο.

  • Είναι μία από τις πιο δυνατές ερευνητικές ομάδες στην Ευρώπη, με μακρά παράδοση σε κορυφαίες ανακαλύψεις, η ομάδα Μοριακής Εντομολογίας του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας.

  • Eχοντας στην επιστημονική τους φαρέτρα τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα οι επιστήμονες προσπαθούν να αποτρέψουν τις νέες επιδρομές ακρίδων στις καλλιέργειες της Κένυας. Ηδη ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών χαρακτήρισε την επιδρομή των καταστροφικών εντόμων στο Κέρας της Αφρικής

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!