Η Τρόικα ζήτησε την πρόσληψη Γεωτεχνικών στον ΟΠΕΚΕΠΕ έως τον Μάρτιο 2018

Ειδικές αναφορές σχετικά με τον γεωργικό τομέα περιλαμβάνει το αναθεωρημένο μνημόνιο που κατατέθηκε προς έγκριση – και εγκρίθηκε – στο Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου και διέρρευσε στον ελληνικό τύπο μέσω της «Καθημερινής» χθες.

Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής:

«Όσον αφορά τη γεωργία, οι αρχές ακολούθησαν τη στρατηγική για τη γεωργική ανταγωνιστικότητα που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση, υιοθετώντας:

(i) μια Υπουργική Απόφαση για το θεσμικό πλαίσιο διευκόλυνσης της οργάνωσης των γεωργών σε ομάδες παραγωγών

ii) μια υπουργική απόφαση για τη δημιουργία ενός συμβουλευτικού συστήματος για τους γεωργούς.

Οι αρχές έχουν διευρύνει το πεδίο εφαρμογής της μελέτης για τη γεωργική ανταγωνιστικότητα, ώστε να καλυφθεί ολόκληρος ο τομέας αγροτικής ανάπτυξης. Η στρατηγική για την αγροτική ανάπτυξη θα εγκριθεί επισήμως από την ελληνική κυβέρνηση μέχρι τον Ιανουάριο του 2018. Σύμφωνα με τη στρατηγική, μέχρι τον Απρίλιο του 2018, οι αρχές θα κάνουν προτάσεις :

α) να εισαχθούν κίνητρα για την προώθηση της οργάνωσης των αγροτών σε παραγωγούς ομάδες, και

β) για την υποστήριξη νέων γεωργών ηλικίας έως 40 ετών.

Προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος των δημοσιονομικών διορθώσεων σχετικά με τις άμεσες ενισχύσεις, η κυβέρνηση θα:

α) Ανανεώσει κατά 50% τους ορθοφωτοχάρτες μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018, με τις πιο πρόσφατες εικόνες, έτσι ώστε να ενημερωθεί η ψηφιακή απεικόνιση των αγροτεμαχίων και να συμπεριληφθεί η μέγιστη επιλέξιμη έκταση σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

β) Εξασφαλιστεί μέχρι το Μάρτιο του 2018 ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα στελεχωθεί με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό σε συγκεκριμένους τομείς (τεχνικοί, γεωπόνοι και επιθεωρητές) εκπαιδευμένο στο Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα (GPS) και τη φωτοερμηνεία για την τακτική ενημέρωση του LPIS και τη διασφάλιση της σωστής ετήσιας ενημέρωσής του.»

σχετικός σύνδεσμος

 

Πηγή: Καθημερινή 

Αγροτικές Ειδήσεις

  • Τα τιμολόγια των αρδευτικών υπηρεσιών προσδιορίζονται από τους παρόχους των υπηρεσιών αυτών (ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ, ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού) και αυτό πρέπει να γίνει έως το τέλος Ιουνίου 2019. Αυτό τονίστηκε στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησε ο Αν. ΥΠΕΝ κ. Σωκράτης Φάμελλος με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό και Προέδρους ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ της Θεσσαλίας. Επίσης το «περιβαλλοντικό τέλος», δηλαδή η οικονομική συνεισφορά του τελικού χρήστη ανά κυβικό μέτρο καταναλωθέντος ύδατος, που αντιστοιχεί στο περιβαλλοντικό κόστος και στο κόστος πόρου, θα το τεκμηριώσει ο φορέας άρδευσης. Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΝ, οι πάροχοι των αρδευτικών υπηρεσιών πρέπει να υπολογίσουν το…

  • Υπογράφτηκαν σήμερα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, οι αποφάσεις που καθορίζουν το ύψος των συνδεδεμένων με την παραγωγή ενισχύσεων για επτά σημαντικές καλλιέργειες το έτος 2018. Δείτε  στον παρακάτω πίνακα αναλυτικά τα ποσά ανά στρέμμα:

  • Η ελιά (Olea europaea L.) είναι το πιο εμβληματικό δένδρο της Μεσογείου και καλλιεργείται από την αρχαιότητα σε όλες τις χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο θάλασσα.

  • Μόνο στη Δυτική Ελλάδα, μέχρι στιγμής, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 2.600 αιτήσεις για αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, περισσότερες από 1.800 στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, ενώ άλλες 620 αιτήσεις έχουν υποβληθεί από παραγωγούς της Αιτωλοακαρνανίας.

  • Στα Αρωματικά & Φαρμακευτικά Φυτά είναι αφιερωμένη η 5η επιστημονική συνάντηση ενημέρωσης της παραγωγικής βάσης, που διοργανώνει το Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Δράμας σε συνεργασία με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας.

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd