Η Τρόικα ζήτησε την πρόσληψη Γεωτεχνικών στον ΟΠΕΚΕΠΕ έως τον Μάρτιο 2018

Ειδικές αναφορές σχετικά με τον γεωργικό τομέα περιλαμβάνει το αναθεωρημένο μνημόνιο που κατατέθηκε προς έγκριση – και εγκρίθηκε – στο Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου και διέρρευσε στον ελληνικό τύπο μέσω της «Καθημερινής» χθες.

Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής:

«Όσον αφορά τη γεωργία, οι αρχές ακολούθησαν τη στρατηγική για τη γεωργική ανταγωνιστικότητα που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση, υιοθετώντας:

(i) μια Υπουργική Απόφαση για το θεσμικό πλαίσιο διευκόλυνσης της οργάνωσης των γεωργών σε ομάδες παραγωγών

ii) μια υπουργική απόφαση για τη δημιουργία ενός συμβουλευτικού συστήματος για τους γεωργούς.

Οι αρχές έχουν διευρύνει το πεδίο εφαρμογής της μελέτης για τη γεωργική ανταγωνιστικότητα, ώστε να καλυφθεί ολόκληρος ο τομέας αγροτικής ανάπτυξης. Η στρατηγική για την αγροτική ανάπτυξη θα εγκριθεί επισήμως από την ελληνική κυβέρνηση μέχρι τον Ιανουάριο του 2018. Σύμφωνα με τη στρατηγική, μέχρι τον Απρίλιο του 2018, οι αρχές θα κάνουν προτάσεις :

α) να εισαχθούν κίνητρα για την προώθηση της οργάνωσης των αγροτών σε παραγωγούς ομάδες, και

β) για την υποστήριξη νέων γεωργών ηλικίας έως 40 ετών.

Προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος των δημοσιονομικών διορθώσεων σχετικά με τις άμεσες ενισχύσεις, η κυβέρνηση θα:

α) Ανανεώσει κατά 50% τους ορθοφωτοχάρτες μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018, με τις πιο πρόσφατες εικόνες, έτσι ώστε να ενημερωθεί η ψηφιακή απεικόνιση των αγροτεμαχίων και να συμπεριληφθεί η μέγιστη επιλέξιμη έκταση σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

β) Εξασφαλιστεί μέχρι το Μάρτιο του 2018 ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα στελεχωθεί με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό σε συγκεκριμένους τομείς (τεχνικοί, γεωπόνοι και επιθεωρητές) εκπαιδευμένο στο Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα (GPS) και τη φωτοερμηνεία για την τακτική ενημέρωση του LPIS και τη διασφάλιση της σωστής ετήσιας ενημέρωσής του.»

σχετικός σύνδεσμος

 

Πηγή: Καθημερινή 

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

  • Τεχνητή νοημοσύνη που βοηθά τους νεογέννητους χοίρους να επιβιώσουν τους πρώτους μήνες της ζωής τους, και μετά αποφασίζει ποιες χοιρομητέρες θα πάνε προς σφαγή, έχει αναπτυχθεί και αρχίζει να χρησιμοποιείται σε φάρμες εκτροφής χοίρων στην Κίνα.

  • Σημαντικά στοιχεία για την σωστή λίπανση των ελαιόδεντρων προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο της παρενιαυτοφορίας (η κατάσταση όπου ενώ το δέντρο βρίσκεται σε πλήρη καρποφορία, την επόμενη χρονιά παρατηρείται απότομη πτώση της παραγωγής του) παρουσιάζει πρόσφατη διεθνής πανεπιστημιακή έκθεση.

  • Στη δημιουργία ενός αισθητήρα με τη μορφή ταινίας, ο οποίος είναι σε θέση να δώσει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τις ποσότητες του νερού που απορροφούν και μετακινούν τα φυτά (από τις ρίζες έως τα φύλλα) δημιούργησαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Αϊόβα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!