Τι συμβαίνει με την λίστα του ΕΛΓΑ της ΣΟΧ2/2017

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Ιστοσελίδα των Γεωπόνων www.e-geoponoi.gr η τελευταία προκήρυξη του ΕΛΓΑ μέσω ΑΣΕΠ , δηλ ΣΟΧ2/2017, είχε ‘’παγώσει’’ χρονικά , λόγω των ενστάσεων των συμμετεχόντων.

 

Ο ΑΣΕΠ δέχθηκε δεκάδες εντάσεις συναδέλφων, για διάφορους λόγους, που έχουν να κάνουν με μόρια προϋπηρεσίας, μόρια πολυτέκνων, απορριπτέους λόγω ελλιπών δικαιολογητικών κλπ.

Ο ΑΣΕΠ έχει εξετάσει πλέον τις ενστάσεις και με απόφαση του (14 Δεκ 2017), υποχρεώνει τον ΕΛΓΑ σε ανασύνταξη του πίνακα, προσληφθέντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όσοι δεν είχαν επικύρωση από δικηγόρο στο πιστοποιητικό γνώσης χειρισμού Η/Υ , έχουν αποκλειστεί οριστικά από την φετινή προκήρυξη.

Επομένως, η λίστα θα αναθεωρηθεί και θα ξεμπλοκάρει τις επόμενες ημέρες (λογικά μετά τις γιορτές), ώστε να αρχίσουν να καλούν κόσμο στα υποκαταστήματα Πανελλαδικά, αφού ήδη κάποια περιφερειακά γραφεία έχουν ζητήσει εκτιμητές συμβασιούχους Γεωπόνους.   

Σχετικά με τις φήμες ότι θα εκδοθεί πρόσκληση από τον ΕΛΓΑ με το άρθρο 20, για Γεωπόνους, όπως με τους κτηνιάτρους (όπως ανακοινώσαμε στην κατηγορία των θέσεων εργασίας) , αυτό θα εξαρτηθεί , από την αποδοχή των συμμετεχόντων στην λίστα, καθώς φέτος είναι πολλοί λίγοι (μόλις 388 άτομα οι επιτυχόντες). Να θυμίσουμε ότι οι θέσεις της προκήρυξης είναι 140 Γεωπόνων.

 

 

Από το e-geoponoi.gr (21/12/2017) 

Last modified on Πέμπτη, 21 Δεκέμβριος 2017 11:21

Download attachments:

Αγροτικές Ειδήσεις

  • Σε τροχιά "ανάστασης" φαίνεται πως έχουν µπει οι συνεταιρισµοί στη χώρα µας, βελτιώνοντας σταδιακά την αρνητική εικόνα κακοδιαχείρισης, υπερχρέωσης και χρεοκοπίας των τελευταίων δεκαετιών, που είχε οδηγήσει σε απαξίωση τη συνεταιριστική ιδέα.

  • Την παράταση του χρόνου της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς έτους 2018, έως τις 31 Ιουλίου 2019, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛ.Γ.Α, κατά τη συνεδρίασή του στις 22/03/2019 με την με την αριθ. 42/22.3.2019 απόφασή του.

  • Τα τιμολόγια των αρδευτικών υπηρεσιών προσδιορίζονται από τους παρόχους των υπηρεσιών αυτών (ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ, ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού) και αυτό πρέπει να γίνει έως το τέλος Ιουνίου 2019. Αυτό τονίστηκε στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησε ο Αν. ΥΠΕΝ κ. Σωκράτης Φάμελλος με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό και Προέδρους ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ της Θεσσαλίας. Επίσης το «περιβαλλοντικό τέλος», δηλαδή η οικονομική συνεισφορά του τελικού χρήστη ανά κυβικό μέτρο καταναλωθέντος ύδατος, που αντιστοιχεί στο περιβαλλοντικό κόστος και στο κόστος πόρου, θα το τεκμηριώσει ο φορέας άρδευσης. Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΝ, οι πάροχοι των αρδευτικών υπηρεσιών πρέπει να υπολογίσουν το…

  • Υπογράφτηκαν σήμερα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, οι αποφάσεις που καθορίζουν το ύψος των συνδεδεμένων με την παραγωγή ενισχύσεων για επτά σημαντικές καλλιέργειες το έτος 2018. Δείτε  στον παρακάτω πίνακα αναλυτικά τα ποσά ανά στρέμμα:

  • Η ελιά (Olea europaea L.) είναι το πιο εμβληματικό δένδρο της Μεσογείου και καλλιεργείται από την αρχαιότητα σε όλες τις χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο θάλασσα.

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd