Νέο Σκάνδαλο με τους αγνώστου ταυτότητας συνεργάτες του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

Ξεπέρασαν τον εαυτό τους  Πρόεδρος και Διευθύνων με την πρωτοφανούς σύλληψης επινόηση τους να βγάλουν αγγελία στην ιστοσελίδα του φορέα για αναζήτηση συνεργατών, εκτός οποιουδήποτε πλαισίου και νομιμότητας.

Η ανάρτηση της αγγελίας έχει ξεσηκώσει δικαιολογημένα καταιγισμό αντιδράσεων, εξαιτίας της ύποπτης αδιαφάνειας της, αφού έγινε με συνοπτικές, απροσδιόριστες και αυθαίρετες διαδικασίες, απολύτως ανάρμοστες στη θεσμική υπόσταση του Οργανισμού, ως φορέα δημοσίου συμφέροντος. 

Αναφερόμαστε συγκεκριμένα στην ανάρτηση  ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ η οποία ανακοινώνει ότι  Ο ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση δράσεων και στην αύξηση των υπηρεσιών που προσφέρει σε όλη τη χώρα αναζητά συνεργάτες....".  Μάταια αναζητά οποιοσδήποτε κοινός νοήμων νους με ποιες διαδικασίες, κριτήρια και κανόνες προχωρούν στην κατάρτιση βάσεων δεδομένων για δυνητικούς συνεργάτες και για ποιο συγκεκριμένο έργο!!!!! Ασήμαντες λεπτομέρειες κατά τη Διοίκηση του Οργανισμού, η οποία περιορίζεται να λέει ότι όποιος ασκεί κριτική στην καθεστωτική πρακτικής της είναι εχθρός του Οργανισμού, που δεν επιθυμεί την προκοπή του!!!

Μετά την αποτυχία της να πάρει την έγκριση του ΔΣ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για τη "σύναψη συνεργασιών"  με διάφορους  "προθύμους" της αρεσκείας της, για να μοιραστούν τα αντικείμενα του Οργανισμού, η Διοίκηση επανήλθε με την απαράδεκτη και ακατανόητη  αυτή αγγελία για Αναζήτηση Συνεργατών (θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει και την γραμμή AMBER ALERT αλλά αυτή θα τη χρειαστεί για να αναζητήσει τη χαμένη της σοβαρότητα), η οποία δείχνει ξεκάθαρα τη σπουδή της για κολεγιές παντός είδους με συνοπτικές διαδικασίες. Ηλπιζαν ότι με το να υποσχεθούν ένα "ξεροκόμματο" και να αφήσουν ελπίδες συνεργασίας στις στρατιές ανέργων , "φυσικών προσώπων - επιστημόνων" που θα έκαναν αίτηση για να μπουν στη "Βάση Δεδομένων Επιστημόνων” δεν θα υπήρχαν αντιδράσεις. Είναι σύμπτωση που ταυτόχρονα σχεδόν ανακοινώθηκε μέτρο του ΠΑΑ για συνεργασίες με ερευνητικούς φορείς που κουμπώνει σχεδόν εξ ολοκλήρου στα αντικείμενα της ανάρτησης του Οργανισμού; Δυστυχώς γι' αυτούς εκτός από το τυρί είδαμε και τη φάκα. 

 Καλούμε τον Υπουργό Αποστόλου να δώσει εντολή να αποσυρθεί άμεσα η κατάπτυστη "αγγελία" αναζήτησης συνεργασιών και να πάρει ξεκάθαρη θέση για τις "συνεργασίες" που προωθεί η Διοίκηση που διόρισε στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Σε διαφορετική περίπτωση θεωρούμε ότι όλα έχουν γίνει με δική του εντολή και έχει την πολιτική ευθύνη για την απαξίωση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και την εκχώρηση των αρμοδιοτήτων του. 

 

Καταγγέλλουμε τέλος, την απόπειρα εκφοβισμού και τις απειλές που εκτόξευσε εναντίον της γραμματέως του Συλλόγου, Μαργαρίτας Κουτσανέλλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Αθανάσιος Βλάχος στο γραφείο του την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου, ενώπιον του Προέδρου και των προϊστάμενων της,  επειδή τόλμησε να ρωτήσει με ποιο κανονιστικό πλαίσιο εξέδωσε ο Οργανισμός αυτή την αγγελία/ανακοίνωση. Δηλώνουμε ότι ούτε οι απειλές, ούτε οι φοβέρες του Βλάχου και οποιουδήποτε άλλου, τις οποίες επανειλημμένα έχει αντιμετωπίσει και το ΔΣ και τα μέλη του Συλλόγου, πρόκειται να κάμψουν τη σταθερή στάση των εργαζόμενων να μην κάνουν τα στραβά μάτια, απέναντι στην αυθαιρεσία και την κατάχρηση εξουσίας κάθε Διοίκησης που θητεύει στον Οργανισμό.Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμητρα

 

Μας εστάλη στις 9/1/2018

Αγροτικές Ειδήσεις

  • Σε τροχιά "ανάστασης" φαίνεται πως έχουν µπει οι συνεταιρισµοί στη χώρα µας, βελτιώνοντας σταδιακά την αρνητική εικόνα κακοδιαχείρισης, υπερχρέωσης και χρεοκοπίας των τελευταίων δεκαετιών, που είχε οδηγήσει σε απαξίωση τη συνεταιριστική ιδέα.

  • Την παράταση του χρόνου της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς έτους 2018, έως τις 31 Ιουλίου 2019, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛ.Γ.Α, κατά τη συνεδρίασή του στις 22/03/2019 με την με την αριθ. 42/22.3.2019 απόφασή του.

  • Τα τιμολόγια των αρδευτικών υπηρεσιών προσδιορίζονται από τους παρόχους των υπηρεσιών αυτών (ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ, ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού) και αυτό πρέπει να γίνει έως το τέλος Ιουνίου 2019. Αυτό τονίστηκε στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησε ο Αν. ΥΠΕΝ κ. Σωκράτης Φάμελλος με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό και Προέδρους ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ της Θεσσαλίας. Επίσης το «περιβαλλοντικό τέλος», δηλαδή η οικονομική συνεισφορά του τελικού χρήστη ανά κυβικό μέτρο καταναλωθέντος ύδατος, που αντιστοιχεί στο περιβαλλοντικό κόστος και στο κόστος πόρου, θα το τεκμηριώσει ο φορέας άρδευσης. Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΝ, οι πάροχοι των αρδευτικών υπηρεσιών πρέπει να υπολογίσουν το…

  • Υπογράφτηκαν σήμερα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, οι αποφάσεις που καθορίζουν το ύψος των συνδεδεμένων με την παραγωγή ενισχύσεων για επτά σημαντικές καλλιέργειες το έτος 2018. Δείτε  στον παρακάτω πίνακα αναλυτικά τα ποσά ανά στρέμμα:

  • Η ελιά (Olea europaea L.) είναι το πιο εμβληματικό δένδρο της Μεσογείου και καλλιεργείται από την αρχαιότητα σε όλες τις χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο θάλασσα.

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd