Έγγραφο Γεωτεε προς ΥΠΑΑΤ για τις θέσεις Γεωπόνων Δακοκτονίας 2018

Ενόψει του προγραμματισμού ενεργειών για την εφαρμογή του Προγράμματος Δακοκτονίας του τρέχοντος έτους, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ε. Αποστόλου,

ζητά να τηρηθεί, κατά τη διαδικασία πρόσληψης εποχικού προσωπικού, η ρητή επιταγή του νόμου σχετικά με το προβάδισμα των Γεωπόνων έναντι των Τεχνολόγων Γεωπονίας για τις θέσεις Τομεαρχών Δακοκτονίας.

  Αναλυτικά η επιστολή του Επιμελητηρίου έχει ως εξής:

  Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
  ενόψει του προγραμματισμού των απαιτούμενων ενεργειών για την εφαρμογή του Προγράμματος Δακοκτονίας του έτους 2018, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας υπογραμμίζει την αναγκαιότητα ύπαρξης ειδικής μέριμνας εκ μέρους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να αποφευχθούν τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν, κατά το προηγούμενο έτος, στο πλαίσιο της διαδικασίας πρόσληψης εποχικού προσωπικού για τις θέσεις Τομεαρχών Δακοκτονίας.
  Πιο συγκεκριμένα, επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες σχετικές διατάξεις (άρθρο 10 του Ν.Δ. 2413/1953, Κ.Υ.Α. 2195/11040/30-1-1985) ως Τομεάρχες Δακοκτονίας θα πρέπει να προσλαμβάνονται Γεωπόνοι, απόφοιτοι Α.Ε.Ι. και μόνο στις περιπτώσεις όπου ο αριθμός των Γεωπόνων υποψηφίων είναι μικρότερος από τις προσφερόμενες θέσεις, να είναι δυνατή η πρόσληψη Τεχνολόγων Γεωπονίας, αποφοίτων Τ.Ε.Ι..


  Υπενθυμίζουμε, ωστόσο, πως κατά τη διαδικασία πρόσληψης εποχικού προσωπικού Δακοκτονίας για το έτος 2017, το ΥΠ.Α.Α.Τ. επέλεξε να αγνοήσει τις ρητές προαναφερόμενες διατάξεις και προχώρησε στην αιφνιδιαστική έκδοση, λίγες μόνο μέρες πριν από την έναρξη του σχετικού Προγράμματος, Υπουργικών Αποφάσεων με τις οποίες προβλέφθηκε η επί ίσοις όροις δυνατότητα συμμετοχής των δύο κατηγοριών υποψηφίων στη διαγωνιστική διαδικασία που αφορούσε τις θέσεις Τομεαρχών Δακοκτονίας. 
  Στο πλαίσιο αυτό και παρά τις επανειλλημένες παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες σύσσωμου του γεωτεχνικού κόσμου, οι προσλήψεις Τομεαρχών Δακοκτονίας στις οικίες Δ.Α.Ο.Κ. διενεργήθηκαν με την κατάταξη όλων των υποψηφίων, ανεξαρτήτως κατηγορίας (ΠΕ – ΤΕ), σε έναν μοναδικό και ενιαίο πίνακα ανά Περιφερειακή Ενότητα. Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. τονίζει πως η εν λόγω διαδικασία επιλογής έγινε κατά παράβαση όχι μόνο των προαναφερόμενων ρητών διατάξεων, άλλα και της συνταγματικής αρχής της αξιοκρατίας στη δημόσια διοίκηση, δεδομένου ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση αξιολογήθηκαν και βαθμολογήθηκαν με τον ίδιο, ισοπεδωτικό, τρόπο, οι τίτλοι σπουδών και η επαγγελματική εμπειρία διαφορετικών κατηγοριών αποφοίτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Α.Ε.Ι. – Τ.Ε.Ι.) που έχουν εντελώς διακριτό ρόλο, αλλά και σαφείς διαφοροποιήσεις στο περιεχόμενο και το επίπεδο των σπουδών τους.


  Κατόπιν των ανωτέρω και επισημαίνοντας την ιδιαίτερη σημασία της σωστής και αποτελεσματικής εφαρμογής του Προγράμματος Δακοκτονίας για τον τομέα της ελαιοκαλλιέργειας και της παραγωγής ελαιολάδου, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί, κατά τη διαδικασία πρόσληψης εποχικού προσωπικού για το τρέχον έτος, η τήρηση της ρητής επιταγής του νόμου αναφορικά με το προβάδισμα των Γεωπόνων έναντι των Τεχνολόγων Γεωπονίας για τις θέσεις Τομεαρχών Δακοκτονίας. Σε αντίθεση περίπτωση, δηλώνουμε ότι το Επιμελητήριο θα προχωρήσει σε κάθε παραπέρα πρόσφορη ενέργεια για την προστασία των επαγγελματικών συμφερόντων, αλλά και δικαιωμάτων, των μελών του.
  Αναμένοντας τις περαιτέρω ενέργειές σας, παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε επιπλέον πληροφορία, διευκρίνηση ή συνεργασία επί του θέματος.Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

Σπυρίδων Μάμαλης

 

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 88 επισκέπτες και κανένα μέλος

Δωρεά στο e-geoponoi

Κέρασε μας ένα καφέ με 1,50 €Είσοδος μέλους

  

 

 

 

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

  • Οι ευρωσκεπτικιστές του Ματέο Σαλβίνι βρήκαν ακόμα έναν λόγο για να επιτεθούν στις Βρυξέλλες, έχοντας αυτήν τη φορά την καθολική υποστήριξη των Ιταλών, καθώς επιδιώκουν να καταρρίψουν την αυξανόμενη χρήση της χρωματικής επισήμανσης στα τρόφιμα.

  • Ένα φυτικής προέλευσης υποκατάστατο του χοιρινού κρέατος λανσαρίστηκε στη CES 2020 στο Λας Βέγκας από μία από τις πιο γνωστές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του εναλλακτικού κρέατος.

  • Με την ευκαιρία της εποχής συγκομιδής της ελιάς, ενός εξαγώγιμου προϊόντος με μεγάλη απήχηση στις διεθνείς αγορές, ο ΕΦΕΤ ενημερώνει τους καταναλωτές για την επιτραπέζια ελιά, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Μεσογειακής Ελληνικής διατροφής, ιδιαίτερα σε περιόδους νηστείας, όπως αυτή που διανύουμε, εξαιτίας της θρεπτικής της αξίας αλλά και των γευστικών και αρωματικών συστατικών της.

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!