Σχεδόν το 53% των Γεωτεχνικών είναι κάτοχοι Μεταπτυχιακού ή Διδακτορικού

Μπορεί κάποιος να θεωρήσει πως τα ‘’σημεία των καιρών’’ ή οι συνθήκες στην αγορά εργασίας, οδηγούν τους Γεωτεχνικούς στην συνέχιση των σπουδών τους μετά το πρώτο πτυχίο.

 

Σε ερωτηματολόγιο του ΓΕΩΤΕΕ που αφορά την δημιουργία ή όχι μητρώου πραγματογνωμόνων απάντησαν συνολικά 3.160 συνάδελφοι. Από αυτούς το 63,4% ήταν άνδρες και το υπόλοιπο 36,6% γυναίκες.

Τα ποσοστά ανά ειδικότητα φαίνονται στην κεντρική εικόνα.

Μεγάλη όμως εντύπωση προκαλεί η απάντηση ότι ποσοστό 52,8% είναι κάτοχοι M.Sc ή Ph.D (Μην σας μπερδεύουν τα ποσοστά του πίνακα, καθώς το άθροισμα κάνει 113,8%. Προφανώς οι κάτοχοι πτυχίου απάντησαν και στις 2 επόμενες ερωτήσεις)

 

Αλλά από τις συνολικές απαντήσεις προκύπτει και το είδος απασχόλησης

 

 

Όλα τα παραπάνω στοιχεία πάντως δεν μπορούν να θεωρηθούν ασφαλή καθώς τα νούμερα είναι εικονικά, αφού η ανεργία στον κλάδο και ανά ειδικότητα κυμαίνεται μεταξύ 25 έως 43% στο σύνολο των συναδέλφων. (Ουσιαστικά αφορούν ως ποσοστά μόνο τις 3.160 απαντήσεις)

Ωστόσο δείχνουν οι απαντήσεις την τάση και τις προθέσεις των συναδέλφων.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό για όσους παρακολουθούν το επάγγελμα και την εξέλιξη της αγροτικής παραγωγής στην χώρα να κατανοήσουν ότι, την ώρα που η οικονομική γεωργική δραστηριότητα συρρικνώνεται στην χώρα (ειδικά τα Μνημονιακά έτη) , ο κλάδος παράγει ‘’Υπερ-επιστήμονες’’ , που σίγουρα δεν θα απορροφηθούν ποτέ από την εγχώρια γεωργική δραστηριότητα ή οι υπηρεσίες τους δεν θα πληρωθούν ποτέ όπως πρέπει από την Γεωργική δραστηριότητα στην Ελλάδα

Αξίζει τέλος να ενημερωθούν, κυρίως οι νέοι συνάδελφοι, ότι σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη και στην Αμερική, όσοι ακολουθούν μεταπτυχιακές ή Διδακτορικές σπουδές το κάνουν είτε εντός του εργασιακού τους βίου (επειδή δηλαδή το ζητάει η επιχείρηση στην οποία εργάζονται) είτε για να ετοιμαστούν ως ανώτερα (έτοιμα) στελέχη με αμοιβές από 60 έως 110.000 €/ έτος σε μεγάλες εταιρίες η ερευνητικά κέντρα (δείτε σχετικές αγγελίες εξωτερικού)

Το άρθρο σκοπό έχει την αποτύπωση της κατάστασης και οι σκέψεις ή οι προβληματισμοί είναι δικοί σας

 

Από το  e-geoponoi.gr (3/10/2018)

Last modified on Τετάρτη, 03 Οκτώβριος 2018 10:08

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

  • Το πρόγραμμα αυτό, που εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες», προσφέρει έως 130.000 ευρώ ανά έτος και για τέσσερα χρόνια σε προτάσεις δράσης COST

  • Μεγάλη είναι η δυναμική των κοιτασμάτων μετάλλων που υπάρχουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Βασίλειο Μέλφο, ο οποίος βραβεύτηκε πρόσφατα από την Ακαδημία Αθηνών. Το ενδιαφέρον εστιάζεται ιδιαίτερα στα λεγόμενα μέταλλα υψηλής τεχνολογίας που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία, αλλά και σε σπάνια μέταλλα που υπάρχουν στον ελλαδικό χώρο.

  • Η ουρία συντέθηκε για πρώτη φορά από το Γερμανό χημικό Friedrich Wöhler το 1828. Πριν από αυτό το διάστημα, οι μοναδικές οργανικές πηγές αζώτου για το έδαφος ήταν τα ούρα, η κοπριά και τα κομπόστ.

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!