Τι ζήτησαν οι Τεχνολόγοι Γεωπονίας από το πρόγραμμα επιμόρφωσης των Γεωργικών Συμβούλων

Για το πρόγραμμα επιμόρφωσης των γεωργικών συμβούλων συζήτησαν με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκρέκα ο νέος πρόεδρος των Γεωπόνων Τ.Ε.

της ΠΕΠ τεχνολόγων γεωπόνων Βασίλης Κρανιάς και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Κώστας Καρύδης, καθώς το συγκεκριμένο πρόγραμμα τελεί υπό την εποπτεία του Τρικαλινού υφυπουργού.

Η αντιπροσωπεία της Ένωσης ανέπτυξε τις θέσεις και τις προτάσεις της Ένωσης για το υπό εξέλιξη πρόγραμμα , και επισημάνθηκαν τα σημεία τα οποία χρήζουν αλλαγών καθώς επηρεάζουν την ισότιμη συμμετοχή των Πτυχιούχων Γεωπόνων Τ.Ε. Το γενικό συμπέρασμα ήταν ότι το πρόγραμμα χρειάζεται στο μέλλον αναμόρφωση, εμπλουτισμό και παρεμβάσεις καθώς πολλές ειδικότητες Γεωπόνων ΤΕ έχουν αποκλεισθεί από πολλά θεματικά πεδία, χωρίς σε πολλές περιπτώσεις αυτό να δικαιολογείται βάσει των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων, όμως λόγω της αναγκαιότητας να λειτουργήσει το Σύστημα Παροχής Γεωργικών Συμβούλων έστω και με τα παραπάνω προβλήματα, συμφωνήθηκε οι διορθώσεις να γίνονται σταδιακά. Επιπρόσθετα έγινε μια γενική συζήτηση για τα τρέχοντα θέματα του αγροτοδιατροφικού τομέα και των προτάσεων και θέσεων της ΠΕΠΤΕΓ.

Η Ένωση έχει προγραμματίσει σειρά επαφών με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να αναδείξει και να διορθώσει ζητήματα που αφορούν την ελεύθερη και απρόσκοπτη άσκηση του επαγγέλματος των Πτυχιούχων Γεωπόνων Τ.Ε. , χωρίς συντεχνιακές παρεμβάσεις.

Εφημερίδα Ελευθερία

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 36 επισκέπτες και κανένα μέλος

Δωρεά στο e-geoponoi

Κέρασε μας ένα καφέ με 1,50 €Είσοδος μέλους

  

 

 

 

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!