Αυτή είναι η συσκευή για να φτιάξετε ελαιόλαδο στο… σπίτι

Στη δεύτερη διεθνή έκθεση "Seeds & Chips", που είναι αφιερωμένη στην καινοτομία των τροφίμων, συμμετείχαν νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups), όπου παρουσίασαν και συζητησαν τις ιδέες τους με επενδυτές και άλλους φορείς.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για τέσσερις μέρες (11-14 Μαΐου) στο Μιλάνο και μεταξύ των καινοτομιών που ξεχώρισαν ήταν το "RevOILution".

Πρόκειται για μία οικιακή λευκή συσκευή, στο μέγεθος μίας μικρής εσπρεσομηχανής, η οποία μπορεί να παράγει ελαιόλαδο από αλεσμένο ελαιοκάρπο (πάστα) επί τόπου!

"Το RevOILution είναι η μόνη λύση στον κόσμο, που μπορεί να προσφέρει έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, σε ταχύτητα... εσπρέσο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της εταιρείας, Αντόνιο Παλιάρο. "Με αυτή τη συσκευή μπορείτε να έχετε φρέσκο ​​έξτρα παρθένο ελαιόλαδο οποιαδήποτε στιγμή του έτους, θέλετε και μπορείτε να την προσαρμόσετε να βγάζει ελαιόλαδο ανάλογα με το γούστο σας."

Με το πάτημα ενός κουμπιού η μικρή αυτή συσκευή μπορεί να παράγει, σε περίπου 45 λεπτά, 20 μερίδες έξτρα παρθένου ελαιολάδου. Συνοδεύεται από τις κάψουλες «Bag d'O", που περιέχουν αλεσμένο πολτό ελιάς από διαφορετικές ποικιλίες, χωρίς κουκούτσια, που συντηρούνται στην κατάψυξη, προκειμένου να παραχθεί ένα υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο.Σύμφωνα με τον κ. Παλιάρο η συσκευή θα είναι διαθέσιμη μέχρι το τέλος του 2016. "Μετά από δύο χρόνια έρευνας, χάρη στη συνεργασία πανεπιστημίων, εταιρειών του κλάδου, καλλιεργητών και ερευνητικών κέντρων, ο καθένας θα μπορεί να παράγει το δικό του ελαιόλαδο στο σπίτι." Έχει ήδη παρουσιαστεί σε μία έκθεση στο Μιλάνο τον Μάιο και μία στο Βερολίνο τον Ιούνιο.

Το "RevOILution Pro" θα είναι το επόμενο βήμα. Σχεδιασμένο για όσους έχουν ήδη τις ελιές τους, θα παράγει μέχρι 1 λίτρο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, πιέζοντας ολόκληρους καρπούς. Θα είναι διαθέσιμο σε περιορισμένο αριθμό.

Οι σχεδιαστές Francesco Buzzo και Serena Lambertoni σχεδίασαν τη συσκευή, ενώ στο project συμμετέχουν ο Gianni Orazietti, με 40 χρόνια εμπειρίας στον τομέα των μηχανημάτων επεξεργασίας ελιάς, και ο Giuseppe Schipani που φροντίζει το ψηφιακό-διαδικτυακό προφίλ της προσπάθειας. Περίπου 30 άτομα συμμετείχαν στο ερευνητικό πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένων των συνεργατών από το Πανεπιστήμιο της Tuscia.

Με πληροφορίες από το Olive Oil Times

 

Πηγήagro24.gr / flashnews.gr

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

  • Το πρόγραμμα αυτό, που εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες», προσφέρει έως 130.000 ευρώ ανά έτος και για τέσσερα χρόνια σε προτάσεις δράσης COST

  • Μεγάλη είναι η δυναμική των κοιτασμάτων μετάλλων που υπάρχουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Βασίλειο Μέλφο, ο οποίος βραβεύτηκε πρόσφατα από την Ακαδημία Αθηνών. Το ενδιαφέρον εστιάζεται ιδιαίτερα στα λεγόμενα μέταλλα υψηλής τεχνολογίας που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία, αλλά και σε σπάνια μέταλλα που υπάρχουν στον ελλαδικό χώρο.

  • Η ουρία συντέθηκε για πρώτη φορά από το Γερμανό χημικό Friedrich Wöhler το 1828. Πριν από αυτό το διάστημα, οι μοναδικές οργανικές πηγές αζώτου για το έδαφος ήταν τα ούρα, η κοπριά και τα κομπόστ.

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd