Οι Αμερικάνοι δίνουν 220,000 δολάρια για έρευνα πάνω στην ελιά

Σε εξέλιξη βρίσκονται 6 σημαντικά ερευνητικά προγράμματα, τα οποία χρηματοδοτεί η Επιτροπή Ελαιολάδου της Καλιφόρνια.

Ο προϋπολογισμός για αυτά τα προγράμματα, για το τρέχον οικονομικό έτος, φτάνει τα 220.000 δολάρια ΗΠΑ. Στόχος των προγραμμάτων είναι να μελετήσουν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ποιότητα του Καλιφορνέζικου ελαιολάδου, αλλά και την αντιμετώπιση ασθενειών της ελιάς. Τα προγράμματα χρηματοδοτούνται ή/και πραγματοποιούνται από κοινού με το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Davis (UC Davis).

 

Πιο συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή "τρέχουν" οι παρακάτω έρευνες:

- Ανάλυση δεδομένων ποιότητας της συγκομιδής της ελιάς
Στόχος του προγράμματος είναι να αναλυθούν τα στοιχεία των υποχρεωτικών ελέγχων που διενεργεί η Επιτροπή Ελαιολάδου της Καλιφόρνια και ο ρόλος τους στην ποιότητα του Καλιφορνέζικου ελαιολάδου. Την έρευνα διεξάγει το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Davis.

- Προφίλ Λιπαρών οξέων και στερολών των ελαιολάδων της Καλιφόρνια
Στόχος είναι να φτιαχτεί μια μεγάλη βάση δεδομένων που θα εγγυάται ότι τα στάνταρ ποιότητας που θέτει η επιτροπή ελαιολάδου θα λαμβάνουν υπόψη όλα τα ελαιόλαδα που παράγονται στην περιοχή.

- Έρευνα σχετικά με την "Ημερομηνία λήξης"
Στόχος του προγράμματος είναι να ενημερώνει τους επαγγελματίες σχετικά με τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για να προσδιοριστεί η ημερομηνία λήξης των ελαιολάδων που φτάνουν στην αγορά.

- Ποιοτικός έλεγχος ελαιολάδου στα ράφια της λιανικής
Σημαντικό ποσό (50.000 δολάρια) θα διατεθεί για μακροχρόνια έρευνα των ελαιολάδων που ήδη βρίσκονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Οι έλεγχοι δειγμάτων θα βοηθήσουν τους ερευνητές και το Συμβούλιο Ελαιολάδου να ενημερώνουν σωστά τους επαγγελματίες σχετικά με τη διατήρηση της ποιότητας του ελαιολάδου που παίρνει το δρόμο της λιανικής.

- Επιδημιολογία και έλεγχος της καρκίνωσης της ελιάς
Στόχος του προγράμματος είναι να βρει τρόπους αντιμετώπισης της ασθένειας που απειλεί τις ελιές και την παραγωγή της περιοχής.

- Αντιμετώπιση Neofabraea κι άλλων ασθενειών της ελιάς
Έρευνα για την αντιμετώπιση των ασθενειών που προκαλούνται στον ελαιώνα από μύκητες της οικογένειας Neofabraea. Πρόκειται για μια νέα ασθένεια που απειλεί τους ελαιώνες της πολιτείας και για την οποία υπάρχουν μέχρι σήμερα πολύ λίγα στοιχεία.

Πηγή: oliveoilcommission.org / olivenews.gr 

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!