Συνεργασία Walmart, IBM και άλλων κολοσσών για να επιλύσουν τα προβλήματα στον κλάδο των τροφίμων

Οι εταιρείες συνασπίζονται για την προώθηση της τεχνολογίας blockchain στις εφοδιαστικές αλυσίδες τροφίμων

 

Η Walmart και μια ομάδα γιγάντων του κλάδου των τροφίμων συντονίζονται με την IBM για την από κοινού διερεύνηση τρόπων εφαρμογής της τεχνολογίας blockhain (αλυσίδα των μπλοκ) στις εφοδιαστικές αλυσίδες τροφίμων τους.

Ο συνασπισμός αυτός περιλαμβάνει πωλητές λιανικής και εταιρείες τροφίμων όπως η Unilever, η Nestlé και η Dole. Στόχος τους είναι η χρήση blockchains· πρόκειται για μια τεχνολογία που έχει γίνει γνωστή ως η βάση του κρυπτο-νομίσματος Bitcoin, για τη διατήρηση ασφαλών ψηφιακών αρχείων και τη βελτίωση της ανιχνευσιμότητας τροφίμων όπως κοτόπουλα, σοκολάτες και μπανάνες.

Αυτές οι εταιρείες θεωρούν τις αλυσίδες των μπλοκ σαν μια ευκαιρία αναθεώρησης των δικών τους διαδικασιών διαχείρισης δεδομένων σε ένα σύνθετο δίκτυο που περιλαμβάνει αγρότες, μεσάζοντες, διανομείς, φορείς μεταποίησης, λιανοπωλητές, μέλη ρυθμιστικών αρχών, και καταναλωτές. Ένα δυνητικό όφελος είναι ότι η έρευνα των παθήσεων που μεταδίδονται μέσω τροφίμων συνήθως διαρκεί εβδομάδες αλλά ένα σύστημα βασισμένο στην αλυσίδα των μπλοκ μειώνει τη διάρκεια σε μερικά δευτερόλεπτα.

Η Walmart έχει ήδη «τρέξει» δύο πειράματα βασισμένα στην αλυσίδα των μπλοκ, σε συνεργασία με την IBM. Το πρώτο πείραμα αφορούσε τον εντοπισμό κινεζικού χοιρινού κρέατος. Και το δεύτερο τον εντοπισμό μεξικάνικων μάνγκο.

Για τις δοκιμές, η Walmart χρησιμοποίησε το Hyperledger Fabric, μια αλυσίδα των μπλοκ που κατασκευάστηκε αρχικά από την IBM και πλέον ανήκει στην ομάδα Hyperledger του Ιδρύματος Linux. Αυτή είναι η αλυσίδα των μπλοκ που προτιμά η IBM, η οποία προσπαθεί να πείσει πελάτες της από διάφορους κλάδους, όπως ο τραπεζικός και ο κλάδος της υγείας, να δοκιμάσουν τη σχετική τεχνολογία.

Ο Φρανκ Γιάνας, αντιπρόεδρος ασφάλειας τροφίμων στη Walmart, έμεινε τόσο πολύ ικανοποιημένος από τις δοκιμές σε χοιρινό κρέας και μάνγκο που κινητοποίησε και άλλους για τον σκοπό αυτό. «Ενθουσιαστήκαμε τόσο πολύ που πολύ γρήγορα αρχίσαμε να απευθυνόμαστε και σε άλλους προμηθευτές και πωλητές λιανικής» είπε στο Fortune.

Η ομάδα των εταιρειών περιλαμβάνει επίσης την Kroger, την McCormick & Co., την McLane Company, την Driscoll’s, την Tyson Foods και την Golden State Foods.

του Ρόμπερτ Χάκετ

 

πηγή: fortunegreece.com  

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

  • Σημαντικές μειώσεις στις αποδόσεις των καλλιεργειών λαχανικών θα υπάρξουν διεθνώς έως τα μέσα του αιώνα, λόγω του συνδυασμού διαφόρων περιβαλλοντικών παραγόντων, όπως η κλιματική αλλαγή, η λειψυδρία και η μείωση της βιοποικιλότητας.

  • Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας "Δάσκαλοι Μελισσοκομίας" απέστειλαν προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και κοινοποίησαν προς τα ΜΜΕ μία ενδιαφέρουσα επιστολή-καταγγελία στην οποία καταγγέλλουν ότι μεγάλο ποσοστό των μελισσοτροφών του εμπορίου είναι ακατάλληλες έως και επικίνδυνες, ενώ παράλληλα επισημαίνουν και την έλλειψη των σχετικών ελέγχων από την πλευρά του Υπουργείου.

  • Έξυπνες εκμεταλλεύσεις που μπορούν όχι μόνο να μεγιστοποιήσουν την παραγωγή των πουλερικών, αλλά ακόμη και να εντοπίσουν τη γρίπη των πτηνών χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, αναπτύσσονται στην Άπω Ανατολή.

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!