Πρόσκληση στους Έλληνες ερευνητές να αποκτήσουν πρόσβαση στο ARIS

Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) απηύθυνε την πέμπτη κατά σειρά πρόσκλησή του σε επιστήμονες και ερευνητές που εργάζονται σε ελληνικά εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα,

προκειμένου να υποβάλουν προτάσεις για να αποκτήσουν πρόσβαση στο εθνικό υπερ-υπολογιστικό σύστημα ARIS.

Οι προτάσεις για την αξιοποίηση του ελληνικού υπερ-υπολογιστή μπορούν να αφορούν ανοικτή έρευνα ανεξαρτήτως επιστημονικού πεδίου και πρέπει να κατατεθούν ηλεκτρονικά έως τις 27 Νοεμβρίου.

Η απόφαση για τις προτάσεις που επιλέχθηκαν θα ανακοινωθεί τον Ιανουάριο του 2018 και η πρόσβαση στο σύστημα θα ισχύει για 12 μήνες.

Το ARIS (Advanced Research Information System) είναι το ισχυρότερο υπολογιστικό σύστημα στην Ελλάδα για επιστημονικές εφαρμογές. Τέθηκε σε λειτουργία τον Ιούλιο του 2015 από την ΕΔΕΤ ΑΕ προσφέροντας ένα ισχυρό εργαλείο έρευνας στην εγχώρια επιστημονική κοινότητα.

Μάλιστα, κατά την έναρξη της λειτουργίας του συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τους 500 ισχυρότερους υπολογιστές του κόσμου (Top500.org), αν και πια δεν ανήκει στον κατάλογο. Το υπολογιστικό σύστημα σήμερα έχει μέγιστη θεωρητική υπολογιστική ισχύ 444 TFlop/s, μπορεί, δηλαδή, να εκτελεί 444 τρισεκατομμύρια μαθηματικές πράξεις το δευτερόλεπτο.

 

 

Πηγή: ΑΜΠΕ-ΜΠΕ

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

  • Τεχνητή νοημοσύνη που βοηθά τους νεογέννητους χοίρους να επιβιώσουν τους πρώτους μήνες της ζωής τους, και μετά αποφασίζει ποιες χοιρομητέρες θα πάνε προς σφαγή, έχει αναπτυχθεί και αρχίζει να χρησιμοποιείται σε φάρμες εκτροφής χοίρων στην Κίνα.

  • Σημαντικά στοιχεία για την σωστή λίπανση των ελαιόδεντρων προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο της παρενιαυτοφορίας (η κατάσταση όπου ενώ το δέντρο βρίσκεται σε πλήρη καρποφορία, την επόμενη χρονιά παρατηρείται απότομη πτώση της παραγωγής του) παρουσιάζει πρόσφατη διεθνής πανεπιστημιακή έκθεση.

  • Στη δημιουργία ενός αισθητήρα με τη μορφή ταινίας, ο οποίος είναι σε θέση να δώσει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τις ποσότητες του νερού που απορροφούν και μετακινούν τα φυτά (από τις ρίζες έως τα φύλλα) δημιούργησαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Αϊόβα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!