Τεχνητή νοημοσύνη σε φάρμες εκτροφής χοίρων στην Κίνα

Τεχνητή νοημοσύνη που βοηθά τους νεογέννητους χοίρους να επιβιώσουν τους πρώτους μήνες της ζωής τους, και μετά αποφασίζει ποιες χοιρομητέρες θα πάνε προς σφαγή, έχει αναπτυχθεί και αρχίζει να χρησιμοποιείται σε φάρμες εκτροφής χοίρων στην Κίνα.

 

Όπως αναφέρει το BBC, πρόκειται για την πιο πρόσφατη χρήση της υπηρεσίας cloud computing της Alibaba, ΕΤ Brain, και ήδη τίθεται σε χρήση στη χώρα, η οποία είναι η μεγαλύτερη παραγωγός και καταναλωτής χοιρινού.

Η κινεζική βιομηχανία χοιρινού είναι γνωστή για την έλλειψη αποδοτικότητάς της, ωστόσο η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη και σε άλλους τομείς. Προς το παρόν, η δοκιμή της περιορίζεται στην επαρχία Σιτσουάν.

Για την ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτής η Alibaba συνεργάστηκε με την Sichuan Tequ και τη Dekon. Υποστηρίζεται πως, κατά μέσο όρο, θα έχει ως αποτέλεσμα μια χοιρομητέρα να κάνει τρία επιπλέον μικρά τον χρόνο, και θα μειώσει το ποσοστό θνησιμότητας κατά 3%.

Το σύστημα είναι ειδικά σχεδιασμένο να διατηρεί ένα προφίλ του κάθε ζώου, με στοιχεία όπως το βάρος, η ηλικία, η κατανάλωση τροφής, η φυσική άσκηση κ.ά. Για την παρακολούθηση του κάθε ζώου χρησιμοποιείται λογισμικό vision recognition, που βασίζεται σε έναν αριθμό που είναι γραμμένος σε τατουάζ στο πλευρό του κάθε ζώου. Επίσης, οι ήχοι τους αναλύονται για να διαπιστώνεται εάν τα μικρά κινδυνεύουν από ασφυξία κάτω από το βάρος της μητέρας τους.

Η τεχνητή νοημοσύνη επίσης «στήνει αυτί» για βήχα, που, μαζί με υπολογισμούς θερμοκρασίας μέσω υπερύθρων λειτουργούν ως σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για ξεσπάσματα επιδημιών.

Ακόμη, όταν διαπιστώνεται ότι ο βαθμός παραγωγικότητας μιας χοιρομητέρας έχει πέσει χαμηλότερα από το επιθυμητό, προτείνεται να σταλεί προς σφαγή.

Καθώς η κατανάλωση κρέατος στην Κίνα αυξάνεται, η Tequ υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι απαραίτητη για να έχουν οι κτηνοτρόφοι καλύτερη εικόνα για τα ζώα τους.

Σύμφωνα με την κινεζική ενημερωτική ιστοσελίδα Synced Review, πάνω στο συγκεκριμένο εγχείρημα έχουν γίνει επενδύσεις ύψους δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ήδη σε εξέλιξη είναι μια καμπάνια προώθησης.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Αγροτικές Ειδήσεις

  • Τα τιμολόγια των αρδευτικών υπηρεσιών προσδιορίζονται από τους παρόχους των υπηρεσιών αυτών (ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ, ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού) και αυτό πρέπει να γίνει έως το τέλος Ιουνίου 2019. Αυτό τονίστηκε στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησε ο Αν. ΥΠΕΝ κ. Σωκράτης Φάμελλος με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό και Προέδρους ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ της Θεσσαλίας. Επίσης το «περιβαλλοντικό τέλος», δηλαδή η οικονομική συνεισφορά του τελικού χρήστη ανά κυβικό μέτρο καταναλωθέντος ύδατος, που αντιστοιχεί στο περιβαλλοντικό κόστος και στο κόστος πόρου, θα το τεκμηριώσει ο φορέας άρδευσης. Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΝ, οι πάροχοι των αρδευτικών υπηρεσιών πρέπει να υπολογίσουν το…

  • Υπογράφτηκαν σήμερα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, οι αποφάσεις που καθορίζουν το ύψος των συνδεδεμένων με την παραγωγή ενισχύσεων για επτά σημαντικές καλλιέργειες το έτος 2018. Δείτε  στον παρακάτω πίνακα αναλυτικά τα ποσά ανά στρέμμα:

  • Η ελιά (Olea europaea L.) είναι το πιο εμβληματικό δένδρο της Μεσογείου και καλλιεργείται από την αρχαιότητα σε όλες τις χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο θάλασσα.

  • Μόνο στη Δυτική Ελλάδα, μέχρι στιγμής, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 2.600 αιτήσεις για αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, περισσότερες από 1.800 στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, ενώ άλλες 620 αιτήσεις έχουν υποβληθεί από παραγωγούς της Αιτωλοακαρνανίας.

  • Στα Αρωματικά & Φαρμακευτικά Φυτά είναι αφιερωμένη η 5η επιστημονική συνάντηση ενημέρωσης της παραγωγικής βάσης, που διοργανώνει το Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Δράμας σε συνεργασία με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας.

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd