4 νέες τεχνολογίες για την αύξηση της παραγωγικότητας των γουρουνιών

Αύξηση σε ποσοστό 40% αναμένεται να σημειώσει – σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Γεωργίας και Τροφίμων (FA0) – στα επόμενα 15 χρόνια, η παγκόσμια ζήτηση για κρέας.

Όπως επισημαίνει ο FAO, καθοριστικός θα είναι ο ρόλος των τεχνολογικών λύσεων στα συστήματα γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής για την εξασφάλιση επαρκούς εφοδιασμού τροφίμων σε έναν πληθυσμό που εκτιμάτε ότι θα αγγίξει τα 9,7 δισεκατομμύρια έως το 2050.

Τεχνολογία αισθητήρων για τη βελτίωση της παραγωγικότητας των γουρουνιών

Υγεία, διατροφή, διαβίωση, παραγωγικότητα. Παράμετροι που μπορούν να βελτιωθούν και να αυξηθούν με τα κατάλληλα τεχνολογικά εργαλεία συμβάλλοντας στην επαρκή προσφορά κρέατος τα επόμενα χρόνια. Το περιοδικό “Future Farming” παρουσιάζει τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο της ευφυής κτηνοτροφίας.

Οι αισθητήρες που χρησιμοποιούνται για την υγεία των γουρουνιών προσφέρουν σε πραγματικό χρόνο στον κτηνοτρόφο διαδικτυακή εικόνα της εκμετάλλευσης. Οι αισθητήρες καταγράφουν τη θερμοκρασία, τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα, την κατανάλωση νερού, την πίεση του αέρα, την αμμωνία, το υδρόθειο. Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται και εξάγουν αποτελέσματα σχετικά με την υγεία των γουρουνιών και την περίπτωση έξαρσης κάποιας ασθένειας.

Ενώ ο φωτισμός παίζει ρόλο στην υγεία των γουρουνιών, ο κόκκινος φωτισμός μπορεί να μειώσει την επιθετικότητα των ζώων αναφέρει το “Future Farming” Τέτοιου είδους αισθητήρες υπολογίζουν την κατάλληλη ποσότητα τροφής ανάλογα με τις ανάγκες του ζώου αλλά και τα επίπεδα στρες και άγχους που ενδέχεται να επηρεάσουν την παραγωγή κρέατος.

Κρατήστε αρχεία για τα ιατρικά δεδομένα κάθε ζώου

Η έντονη συζήτηση που υπάρχει γύρω από τη χρήση αντιβιοτικών, κάνοντας τους καταναλωτές να ανησυχούν για το κρέας που τρώνε οδηγεί τους κτηνοτρόφους στη χρήση συστημάτων που επιτρέπουν τη ψηφιακή καταγραφή των αντιβιοτικών, την ώρα και τη μέρα της εφαρμογής. Επίσης, τους επιτρέπει να καταγράφουν τον τόπο αλλά και τον άνθρωπο που πραγματοποίησε τη θεραπεία.

Εργαλείο πρόβλεψης μυκοτοξινών

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των κτηνοτρόφων σήμερα είναι μόλυνση των ζώων με μυκοτοξίνες από μολυσμένη τροφή. Τα εργαλεία πρόβλεψης μυκοτοξινών μπορούν να μειώσουν το ρίσκο αυτό ελέγχοντας την ποιότητα της τροφής.

Πηγή: Future Farming

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!