Έρευνα: Νέα τεχνική παραγωγής μαρουλιού

Μια αυστραλιανή εταιρεία υποστηρίζει ότι η τεχνολογία ψύξης της ριζικής ζώνης έχει οδηγήσει σε τεράστια αύξηση των αποδόσεων μαρούλι θερμοκηπίου και ταχύτερους χρόνους ανάπτυξης.

 

Η εταιρεία Roots Sustainable Agricultural Technologies Limited πραγματοποίησε μια πιλοτική δοκιμή της τεχνολογίας ψύξης RZTO στην ερευνητική της περιοχή στο κεντρικό Ισραήλ το καλοκαίρι.

Διαπίστωσε, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, ότι τα ψυγμένα μαρούλια είχαν μέσο βάρος νωπού 502g σε σύγκριση με ένα μέσο βάρος 216g για μη ψυχθέντα φυτά – σημειώνοντας αύξηση κατά 132%.

Σύμφωνα με την εταιρία αυτό επιτεύχθηκε σε 27 ημέρες, σε σύγκριση με τα δεδομένα των κατασκευαστών σπόρων που δείχνουν ένα κανονικό εύρος κύκλου ανάπτυξης 30-50 ημερών.

Η τεχνολογία περιλαμβάνει ένα σύστημα κλειστού βρόχου σωλήνων. Το κατώτερο μέρος είναι εγκατεστημένα σε ένα βάθος όπου η θερμοκρασία του εδάφους είναι σταθερή και δεν επηρεάζεται από ακραίες καιρικές συνθήκες και το πάνω μέρος στη ζώνη της ρίζας της συγκεκριμένης καλλιέργειας, ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του εδάφους.

Το νερό που ρέει μέσω των κάτω σωλήνων φορτίζεται από τη σταθερή θερμοκρασία του εδάφους. Το θερμασμένο (ή ψυχρό) νερό αντλείται μέσω των σωλήνων που είναι εγκατεστημένοι στη ζώνη ριζών, όπου εκκενώνεται η θερμότητα (ή το κρύο).

“Αυτά τα αποτελέσματα τονίζουν τα πολλά οφέλη της ψύξης των ριζικών ζωνών στη σύγχρονη γεωργία, όπως η αυξημένη ανάπτυξη των φυτών, η βελτιωμένη ποιότητα, οι βραχύτεροι κύκλοι ανάπτυξης, η μεγαλύτερη ομοιομορφία στην ανάπτυξη, καθώς και η εξοικονόμηση ενέργειας σε σύγκριση με τα παραδοσιακά συστήματα ψύξης θερμοκηπίων”, δήλωσε ο Sharon Devir, Διευθύνων Σύμβουλος της Roots, αναφέρει το freshfruitportal.com.

Η ψύξη των ριζών των φυτών το καλοκαίρι όχι μόνο αυξάνει σημαντικά την απόδοση των καλλιεργειών μαρουλιών αλλά και μειώνει τη διάρκεια του κύκλου ανάπτυξης και αυξάνει την ομοιομορφία της απόδοσης. Αυτά τα οφέλη από κοινού θα βοηθούσαν τους αγρότες να σχεδιάσουν αύξηση της ετήσιας καλλιέργειας και επομένως να αυξήσουν το εισόδημα.

Τα συστήματα RZTO μας είναι ευπροσάρμοστα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ψύξουν τις ρίζες των καλλιεργειών σε ανοικτά χωράφια, να καλλιεργήσουν σάκους, υδροπονικά και στο έδαφος. Μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί αποτελεσματική και για τη σταθεροποίηση των φυτικών ριζών του βασιλικού, και τη φαρμακευτική κάνναβη.

“Είμαστε η μόνη εταιρεία στον κόσμο με μια εμπορική τεχνολογία ψύξης ρίζας. Ως εκ τούτου είμαστε αισιόδοξοι για την ικανότητά μας να δημιουργούμε αυξημένες πωλήσεις, καθώς τα αποτελέσματα αυτών των πειραμάτων διεξάγονται σε περιοχές που αντιμετωπίζουν ακραίες καιρικές συνθήκες ” σημειώνει η Roots Sustainable Agricultural Technologies Limited.

Πηγή: agropost.gr

 

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 96 επισκέπτες και ένα μέλος

Δωρεά στο e-geoponoi

Κέρασε μας ένα καφέ με 1,50 €Είσοδος μέλους

  

 

 

 

Έρευνα

  • Πολλοί παραγωγοί φοβούνται ότι θα επαναληφθούν οι χαμηλές θερμοκρασίες της προηγούμενης εβδομάδας που προκάλεσαν παγετό στα κεντρικά και στα βόρεια πεδινά, σε μία περίοδο που ορισμένα δέντρα βρίσκονται στην ανθοφορία και άλλα έχουν ήδη σχηματίσει το πρώτο καρπίδιο.

  • Είναι μία από τις πιο δυνατές ερευνητικές ομάδες στην Ευρώπη, με μακρά παράδοση σε κορυφαίες ανακαλύψεις, η ομάδα Μοριακής Εντομολογίας του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας.

  • Eχοντας στην επιστημονική τους φαρέτρα τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα οι επιστήμονες προσπαθούν να αποτρέψουν τις νέες επιδρομές ακρίδων στις καλλιέργειες της Κένυας. Ηδη ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών χαρακτήρισε την επιδρομή των καταστροφικών εντόμων στο Κέρας της Αφρικής

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!