Ανάπτυξη Νέας Ποικιλίας Τομάτας από άγριο είδος

Ερευνητές από τη Βραζιλία, τις ΗΠΑ και τη Γερμανία δημιούργησαν μια νέα καλλιέργεια ντομάτας από ένα άγριο φυτό, χρησιμοποιώντας την CRISPR-Cas9, μια σύγχρονη διαδικασία επεξεργασίας γονιδιώματος.

 

Ξεκινώντας με μια άγρια ντομάτα , οι ερευνητές εισήγαγαν χαρακτηριστικά κλασικής καλλιέργειας χωρίς να χάσουν τις πολύτιμες γενετικές ιδιότητες του άγριου φυτού.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτή η νέα μέθοδος τους επιτρέπει να ξεκινήσουν από το μηδέν και να αρχίσουν ξανά μια νέα διαδικασία εξημέρωσης.

“Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλες τις γνώσεις, σχετικά με τη φυτική γενετική και την εξημέρωση των φυτών, που έχουν συσσωρεύσει οι ερευνητές τις τελευταίες δεκαετίες. Μπορούμε να διατηρήσουμε το γενετικό δυναμικό και τις ιδιαιτέρως πολύτιμες ιδιότητες των άγριων φυτών και ταυτόχρονα να παράγουμε τα επιθυμητά χαρακτηριστικά των σύγχρονων καλλιεργειών σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ” τόνισε ο καθηγητής βιολόγος Jorg Kudla από το Πανεπιστήμιο του Munster.

Οι ερευνητές επέλεξαν το Solanum pimpinellifolium ως γονικό φυτό, μια άγρια ​​ντομάτα σε σχέση με τη Νότια Αμερική και τον πρόγονο της σύγχρονης καλλιεργημένης ντομάτας.

Τα φρούτα του άγριου φυτού είναι στο μέγεθος των μούρων και η απόδοση είναι χαμηλή – δύο ιδιότητες που την καθιστούν ακατάλληλη ως καλλιέργεια. Από την άλλη πλευρά, τα φρούτα είναι πιο αρωματικά από τις σύγχρονες ντομάτες, οι οποίες έχουν χάσει κάποια γεύση λόγω της αναπαραγωγής.

Επιπλέον, τα άγρια ​​φρούτα περιέχουν περισσότερο λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο τελευταίο τεύχος της Nature Biotechnology.

Αγροτικές Ειδήσεις

  • Σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν σε αμπελοκαλλιέργειες στον δήμο Παγγαίο Καβάλας από το πέρασμα της σφοδρής χαλαζόπτωσης το απόγευμα της Παρασκευής.

  • Τριήμερη ταχύρρυθμη εκπαίδευση μελισσοκόμων, στα πλαίσια του Εθνικού Προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, 1.3 “Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων”

  • Σε τροχιά "ανάστασης" φαίνεται πως έχουν µπει οι συνεταιρισµοί στη χώρα µας, βελτιώνοντας σταδιακά την αρνητική εικόνα κακοδιαχείρισης, υπερχρέωσης και χρεοκοπίας των τελευταίων δεκαετιών, που είχε οδηγήσει σε απαξίωση τη συνεταιριστική ιδέα.

  • Την παράταση του χρόνου της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς έτους 2018, έως τις 31 Ιουλίου 2019, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛ.Γ.Α, κατά τη συνεδρίασή του στις 22/03/2019 με την με την αριθ. 42/22.3.2019 απόφασή του.

  • Τα τιμολόγια των αρδευτικών υπηρεσιών προσδιορίζονται από τους παρόχους των υπηρεσιών αυτών (ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ, ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού) και αυτό πρέπει να γίνει έως το τέλος Ιουνίου 2019. Αυτό τονίστηκε στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησε ο Αν. ΥΠΕΝ κ. Σωκράτης Φάμελλος με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό και Προέδρους ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ της Θεσσαλίας. Επίσης το «περιβαλλοντικό τέλος», δηλαδή η οικονομική συνεισφορά του τελικού χρήστη ανά κυβικό μέτρο καταναλωθέντος ύδατος, που αντιστοιχεί στο περιβαλλοντικό κόστος και στο κόστος πόρου, θα το τεκμηριώσει ο φορέας άρδευσης. Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΝ, οι πάροχοι των αρδευτικών υπηρεσιών πρέπει να υπολογίσουν το…

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!