Ανάπτυξη Νέας Ποικιλίας Τομάτας από άγριο είδος

Ερευνητές από τη Βραζιλία, τις ΗΠΑ και τη Γερμανία δημιούργησαν μια νέα καλλιέργεια ντομάτας από ένα άγριο φυτό, χρησιμοποιώντας την CRISPR-Cas9, μια σύγχρονη διαδικασία επεξεργασίας γονιδιώματος.

 

Ξεκινώντας με μια άγρια ντομάτα , οι ερευνητές εισήγαγαν χαρακτηριστικά κλασικής καλλιέργειας χωρίς να χάσουν τις πολύτιμες γενετικές ιδιότητες του άγριου φυτού.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτή η νέα μέθοδος τους επιτρέπει να ξεκινήσουν από το μηδέν και να αρχίσουν ξανά μια νέα διαδικασία εξημέρωσης.

“Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλες τις γνώσεις, σχετικά με τη φυτική γενετική και την εξημέρωση των φυτών, που έχουν συσσωρεύσει οι ερευνητές τις τελευταίες δεκαετίες. Μπορούμε να διατηρήσουμε το γενετικό δυναμικό και τις ιδιαιτέρως πολύτιμες ιδιότητες των άγριων φυτών και ταυτόχρονα να παράγουμε τα επιθυμητά χαρακτηριστικά των σύγχρονων καλλιεργειών σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ” τόνισε ο καθηγητής βιολόγος Jorg Kudla από το Πανεπιστήμιο του Munster.

Οι ερευνητές επέλεξαν το Solanum pimpinellifolium ως γονικό φυτό, μια άγρια ​​ντομάτα σε σχέση με τη Νότια Αμερική και τον πρόγονο της σύγχρονης καλλιεργημένης ντομάτας.

Τα φρούτα του άγριου φυτού είναι στο μέγεθος των μούρων και η απόδοση είναι χαμηλή – δύο ιδιότητες που την καθιστούν ακατάλληλη ως καλλιέργεια. Από την άλλη πλευρά, τα φρούτα είναι πιο αρωματικά από τις σύγχρονες ντομάτες, οι οποίες έχουν χάσει κάποια γεύση λόγω της αναπαραγωγής.

Επιπλέον, τα άγρια ​​φρούτα περιέχουν περισσότερο λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο τελευταίο τεύχος της Nature Biotechnology.

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

  • Το πρόγραμμα αυτό, που εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες», προσφέρει έως 130.000 ευρώ ανά έτος και για τέσσερα χρόνια σε προτάσεις δράσης COST

  • Μεγάλη είναι η δυναμική των κοιτασμάτων μετάλλων που υπάρχουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Βασίλειο Μέλφο, ο οποίος βραβεύτηκε πρόσφατα από την Ακαδημία Αθηνών. Το ενδιαφέρον εστιάζεται ιδιαίτερα στα λεγόμενα μέταλλα υψηλής τεχνολογίας που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία, αλλά και σε σπάνια μέταλλα που υπάρχουν στον ελλαδικό χώρο.

  • Η ουρία συντέθηκε για πρώτη φορά από το Γερμανό χημικό Friedrich Wöhler το 1828. Πριν από αυτό το διάστημα, οι μοναδικές οργανικές πηγές αζώτου για το έδαφος ήταν τα ούρα, η κοπριά και τα κομπόστ.

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!