Ντόπιοι και περιβαλλοντικές οργανώσεις φρενάρουν επένδυση στην Κασσιόπη Κέρκυρας

Μπορεί η κυβέρνηση να μιλάει συνεχώς για την ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων προκειμένου να ανακάμψει ταχύτερα η ελληνική οικονομία και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, πλην όμως, σε μερικές περιπτώσεις τα πράγματα είναι διαφορετικά.

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η υλοποίηση της επένδυσης του fund ΝCΗ Capital στη Βόρειο Κέρκυρα. Η έκταση έχει παραχωρηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ έπειτα από διεθνή διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε ήδη από το 2013. Πρόκειται για την παραχώρηση έκτασης 490 στρεμμάτων στην περιοχή Ερημίτης της Κασσιόπης στην Κέρκυρα, με ακτογραμμή 725 μέτρων, από τα οποία το 50% καλύπτεται από δασική έκταση. Η ιδιωτικοποίηση ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2016.

Οι αντιδράσεις του προέδρου της τοπικής κοινότητας και του Δήμου Κερκυραίων σταμάτησαν τις πρώτες χωματουργικές εργασίες, ενώ προσφυγές κατά της επένδυσης ετοιμάζει και ο περιβαλλοντικός σύλλογος του νησιού.

Υπενθυμίζεται ότι από την εν λόγω τουριστική ανάπτυξη, πέραν της ενίσχυσης των εσόδων από τον τουρισμό λόγω της προσέλκυσης επισκεπτών υψηλών εισοδημάτων, αναμένεται να δημιουργηθούν και 1.000 νέες θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής και κυρίως 500 θέσεις εργασίας ετησίως κατά τη διάρκεια λειτουργίας του τουριστικού θερέτρου.

Η NCH Capital είναι η εταιρεία που είχε πλειοδοτήσει στον σχετικό διαγωνισμό παραχώρησης εκμετάλλευσης που ολοκλήρωσε το ΤΑΙΠΕΔ. Η εν λόγω εταιρεία διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους πάνω 3,5 δισ. δολαρίων στις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης. Μάλιστα στις περισσότερες αγορές που δραστηριοποιείται έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο δυτικό ξένο επενδυτή με έμφαση στις εισηγμένες εταιρείες, το real estate, την πρωτογενή παραγωγή και το private equity.

Μεταξύ άλλων έχει επενδύσει σε εξίσου «δύσκολες» χώρες όπως η Λετονία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Αλβανία, η Κροατία, η Σερβία, η Ουκρανία, η Ρωσία, η Μολδαβία και η Τουρκία. Από το 2007 έχει εστιάσει στην ανάπτυξη παράκτιων περιοχών στα δυτικά βαλκάνια και ειδικότερα στην Κροατία, το Μαυροβούνιο και την Αλβανία.

 

Πηγή: fpress.gr

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

  • Η εποχή της άνοιξης έρχεται όλο και πιο νωρίς στον πλανήτη μας και πουθενά δεν είναι αυτό τόσο αισθητό, όσο στο Βόρειο Πόλο και γενικότερα στα υψηλά γεωγραφικά πλάτη,

  • Τεχνητή νοημοσύνη που βοηθά τους νεογέννητους χοίρους να επιβιώσουν τους πρώτους μήνες της ζωής τους, και μετά αποφασίζει ποιες χοιρομητέρες θα πάνε προς σφαγή, έχει αναπτυχθεί και αρχίζει να χρησιμοποιείται σε φάρμες εκτροφής χοίρων στην Κίνα.

  • Σημαντικά στοιχεία για την σωστή λίπανση των ελαιόδεντρων προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο της παρενιαυτοφορίας (η κατάσταση όπου ενώ το δέντρο βρίσκεται σε πλήρη καρποφορία, την επόμενη χρονιά παρατηρείται απότομη πτώση της παραγωγής του) παρουσιάζει πρόσφατη διεθνής πανεπιστημιακή έκθεση.

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!