Από Οκτώβρη θα ανοίξουν οι Ουρανοί προβλέπουν οι Αμερικανοί

Θα ανοίξουν οι ουρανοί από τον Οκτώβρη σε Κρήτη και Ελλάδα και θα ξεχάσουν να... κλείσουν. Αυτό τουλάχιστον εκτιμά η γνωστή μετεωρολογική υπηρεσία Accuweather στην εποχική της πρόγνωση για το φθινόπωρο του 2018 στην Ευρώπη.

 

Αν και οι μακροπρόθεσμες καιρικές προβλέψεις θεωρούνται σε μεγάλο βαθμό επισφαλείς, η πρόοδος τα τελευταία χρόνια στον τομέα έχει βελτιώσει το ποσοστό επιτυχίας, ενώ έχει ενδιαφέρον ότι πρόσφατα και ο γνωστός μετεωρολόγος κ. Μανόλης Λέκκας σε δική του ανάλυση, που αφορούσε και στα μερομήνια, είχε “δει” στον ορίζοντα αρκετές βροχές για το φετινό φθινόπωρο. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μετεωρολογικής υπηρεσίας του Accuweather, Έρικ Λέιστερ, το φθινοπωρινό μοτίβο του καιρού θα διαφέρει από περιοχή σε περιοχή της Γηραιάς, καθώς, αν βεβαίως οι εκτιμήσεις επιβεβαιωθούν, όπως συνέβη και το καλοκαίρι, η βροχερή Αλβιόνα και οι χώρες της δυτικής Ευρώπης που έχουν παράδοση στη βροχή θα κάνουν καιρό να δουν τους ουρανούς να ρίχνουν το πολυπόθητο νερό, σε αντίθεση με τα όσα θα συμβούν στην Ιταλική χερσόνησο, το μεγαλύτερο μέρος της Βαλκανικής και την Ελλάδα.

Ισχυρούς ανέμους προβλέπει το μοντέλο του Accuweather για την Πορτογαλία και το δυτικό τμήμα της Γαλλίας, ενώ στην ανατολική και κεντρική Ευρώπη το καλοκαίρι θα πάρει... παράταση, άγνωστο για πόσο, και το φθινόπωρο θα πάει... διακοπές. Το ίδιο εκτιμούν οι μετεωρολόγοι της γνωστής ιστοσελίδας ότι θα ισχύσει και για τις περιοχές γύρω από τη Μαύρη Θάλασσα, ενώ ο σκανδιναβικός Βορράς θα παραμείνει στο “κόκκινο”, με τις καιρικές συνθήκες να δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για τον κίνδυνο πυρκαγιών, έναν εφιάλτη που γνώρισαν με τρόπο πρωτόγνωρο το καλοκαίρι οι ασυνήθιστες σε τέτοια φαινόμενα χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά και κυρίως η Σουηδία.

Πιο αναλυτικά, το Accuweather “βλέπει” για το μεγαλύτερο μέρος της δυτικής Ευρώπης, περιλαμβανομένων της Γαλλίας και της Γερμανίας, και τις βρετανικές νήσους ζέστη σε επίπεδα υψηλότερα από την εποχή, που θα βαίνει όμως σταδιακά μειούμενη, ενώ στον αντίποδα ο ξηρός και ζεστός καιρός θα επιμείνει στη Σκανδιναβική.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην ιστοσελίδα του Accuweather ο μετεωρολόγος Άλαν Ρέπερτ, οι θερμοκρασίες στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτό το φθινόπωρο θα είναι κατά 1 έως 3 βαθμούς Κελσίου πάνω από το μέσο όρο για την εποχή. Παρόμοια ή και μεγαλύτερη απόκλιση από τις φυσιολογικές για την εποχή συνθήκες προβλέπεται για όλη τη Γαλλία, το Βέλγιο, τις Κάτω Χώρες και τη Γερμανία. Μια αξιοσημείωτη “βουτιά” στις θερμοκρασίες αναμένεται από τον Νοέμβριο, οπότε και η βροχή αναμένεται να επιστρέψει στα συνήθη επίπεδα για τη Βρετανία, τη βόρεια Γαλλία και τη δυτική Γερμανία.

Η ανατροπή σε αυτό το μοτίβο έρχεται από τη Μεσόγειο και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή μας, όπου από τον Οκτώβρη συστήματα καταιγίδων θα επισκεφτούν, και μάλιστα με σφοδρότητα, εμάς, την Ιταλία και τα δυτικά Βαλκάνια. Ο υγρός καιρός θα επεκταθεί στην Ελλάδα καθώς προχωράει η εποχή, σύμφωνα με το Accuweather, το οποίο χτυπά “καμπανάκι” για τον κίνδυνο πλημμυρών σε περιοχές που επλήγησαν από πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, εκτιμάται ότι ορισμένα από τα φαινόμενα θα είναι επικίνδυνα, με ισχυρούς ανέμους, χαλάζι και αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης υδροστροβίλων σε Ελλάδα και Ιταλία.

Η θερμοκρασία για τον Σεπτέμβρη θα παραμείνει καλοκαιρινή, σε υψηλότερα από την εποχή επίπεδα, με την πτώση να ξεκινά από Οκτώβρη. “Καμπανάκι” χτυπάει επίσης το Accuweather για ισχυρούς ανέμους στην Πορτογαλία, τη βορειοδυτική Ισπανία και τη δυτική Γαλλία.

Οι μετεωρολόγοι της γνωστής υπηρεσίας προβλέπουν βροχερό Νοέμβρη για το Παρίσι, την Κολωνία στη Γερμανία και τις Βρυξέλλες στο Βέλγιο. Το χιόνι θα αργήσει να κάνει την εμφάνισή του στον ευρωπαϊκό Βορρά, με τον μέσο όρο χιονοκάλυψης χαμηλότερο από το σύνηθες για την εποχή μέσα στον Νοέμβρη σε Όσλο, Στοκχόλμη και Ελσίνκι, λόγω του συνδυασμού του ξηρού καιρού και των θερμοκρασιών που θα είναι πάνω από τον μέσο όρο.

Για την ανατολική Ευρώπη, το Accuweather προβλέπει επιμονή της ξηρασίας μέσα στο φθινόπωρο, με θερμοκρασίες πάνω από τον μέσο όρο μέχρι τον Νοέμβριο, εκτίμηση που αφορά τις χώρας της Βαλτικής, τα ανατολικά Βαλκάνια και την Ουκρανία. Τους μεγαλύτερους κινδύνους αντιμετωπίζουν από την παράταση του καλοκαιριού η Ουκρανία, η Μολδαβία, η Ρουμανία και η Λευκορωσία.

Από:Μουντουφάρης Σταύρος

Πηγή: neakriti.gr

 

Αγροτικές Ειδήσεις

  • Σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν σε αμπελοκαλλιέργειες στον δήμο Παγγαίο Καβάλας από το πέρασμα της σφοδρής χαλαζόπτωσης το απόγευμα της Παρασκευής.

  • Τριήμερη ταχύρρυθμη εκπαίδευση μελισσοκόμων, στα πλαίσια του Εθνικού Προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, 1.3 “Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων”

  • Σε τροχιά "ανάστασης" φαίνεται πως έχουν µπει οι συνεταιρισµοί στη χώρα µας, βελτιώνοντας σταδιακά την αρνητική εικόνα κακοδιαχείρισης, υπερχρέωσης και χρεοκοπίας των τελευταίων δεκαετιών, που είχε οδηγήσει σε απαξίωση τη συνεταιριστική ιδέα.

  • Την παράταση του χρόνου της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς έτους 2018, έως τις 31 Ιουλίου 2019, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛ.Γ.Α, κατά τη συνεδρίασή του στις 22/03/2019 με την με την αριθ. 42/22.3.2019 απόφασή του.

  • Τα τιμολόγια των αρδευτικών υπηρεσιών προσδιορίζονται από τους παρόχους των υπηρεσιών αυτών (ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ, ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού) και αυτό πρέπει να γίνει έως το τέλος Ιουνίου 2019. Αυτό τονίστηκε στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησε ο Αν. ΥΠΕΝ κ. Σωκράτης Φάμελλος με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό και Προέδρους ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ της Θεσσαλίας. Επίσης το «περιβαλλοντικό τέλος», δηλαδή η οικονομική συνεισφορά του τελικού χρήστη ανά κυβικό μέτρο καταναλωθέντος ύδατος, που αντιστοιχεί στο περιβαλλοντικό κόστος και στο κόστος πόρου, θα το τεκμηριώσει ο φορέας άρδευσης. Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΝ, οι πάροχοι των αρδευτικών υπηρεσιών πρέπει να υπολογίσουν το…

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!